Tandkräm Tandborstar Tandtråd Tandstickor Mellanrumsborstar Munskölj & Munspray Mot munblåsor Tandblekning Muntorrhet Tandprotes - tillbehör Tuggummi & Sugtabletter Övrig munvård MSM

Mun- & Tandvård

692 Produkt(er)

Stort utbud av mun- och tandvårdsartiklar

Det är viktigt att vi tar hand om vår mun och våra tänder om vi vill undvika onödiga bakterieangrepp, smärta eller obehag med den tanduppsättning vi gärna vill behålla hela livet. För många blir tandborstning dock bara några snabba drag på 3 av tändernas 5 ytor och det kan orsaka problem för hälsan.

Din tand- och munvård ska därför aldrig ses som en olägenhet eller ett onödigt tidsfördriv, och den ska inte alls underskattas. En god munhygien och noggrann tandvård ska istället betraktas som den bästa investeringen i din hälsa – och det är faktiskt en investering som alltid kommer att ge fler plus än minus i slutändan.

Varför är mun- och tandvård så viktigt?

Munnen är full av bakterier – det är helt normalt och kan inte undvikas. Däremot kan vi se till att bli av med de farliga, sjukdomsframkallande bakterierna och den överflödiga smutsen som kan orsaka karies i tänderna och inflammation i tandköttet. Detta sker genom att upprätthålla en god munhygien och daglig skötsel av tänderna.

God munhygien syftar till att ta bort eller minska bakteriebeläggningarna (även kallat plack) på tänderna. När vi borstar tänderna dagligen och använder andra tillbehör som rengör tändernas alla 5 ytor undviker vi utveckling av karies, tandlossning, dålig andedräkt och mycket mer!

Forskningen visar att inflammation i och runt tänder och implantat kan påverka vårt allmänna hälsotillstånd, förvärra sjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar samt öka risken för lunginflammation hos försvagade äldre. Det är därför det är så oerhört viktigt att vi tar bort plack regelbundet så att vi kan behålla optimal hälsa och välbefinnande.

Dålig munhygien – därför måste det undvikas

Vi har alla upplevt en obehaglig lukt från munnen då och då, medan vissa upplever att lukten finns där konstant. Oftast beror detta helt enkelt på otillräcklig tandborstning. Om tänderna och munhålan inte hålls rena kommer bakterier och sätter sig längs tandköttet, nere i tandköttsfickorna eller på tänderna, vilket orsakar dålig lukt men det kan också orsaka inflammation i munnen, vilket ytterligare bidrar till en dålig lukt.

Vilken är den optimala mun- och tandvården?

Det rekommenderas att barn och vuxna i alla åldrar borstar tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm. Det är också viktigt att alla tandytor rengörs under dagen, varav tandborsten är det viktigaste hjälpmedlet, men den når tyvärr inte så lätt ytorna mellan tänderna. Det kan därför vara nödvändigt att använda andra produkter som tandtråd, tandpetare eller mellanrumsborstar.

Alla har vi olika behov och preferenser när det kommer till mun- och tandvård. På Med24.se tillhandahåller vi därför ett brett sortiment som täcker allas behov – oavsett om du har specifika önskemål om egenskaper eller certifieringar mm. Som en extra bonus erbjuder vi våra produkter till extra bra priser, fina erbjudanden och med möjlighet att uppnå fri frakt!

Du kan hitta allt från:

Tandkräm och munskölj för mellanrumsborstar och eltandborstar! Många är intresserade av vitare tänder och tandblekning, för detta har vi hittat några av de hälsosammaste och säkraste valen för dig.

I vårt sortiment hittar du även några av de mest populära märkena som: Oral-B, Colgate, SB12, BioRepair och Jordan!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.