Tandborstar för vuxna Tandborstar för barn Eltandborstar & Tandborsthuvuden Övriga Tandborstar

Tandborstar

Tandborstar är viktiga för en god munhygien och för att undvika hål. Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger om dagen i ca två minuter varje gång för att hålla tänder och mun friska och sunda.

Läs mer:
Vilken tandborste ska jag välja? | Ska jag välja elektrisk tandborste eller vanlig? | Hur ofta ska jag byta tandborste? | Tandborstrengöring | Ska jag använda tandtråd, före eller efter tandborstning?

192 Produkt(er)

Vad händer om jag inte borstar tänderna?

Om du inte borstar tänderna, kan plack och bakterier samlas vilket kan leda till inflammation i tandköttet och karies (hål). När du borstar tänderna, rengörs tänderna och plackangrepp förhindras. Borsta tändernas samtliga ytor för bästa resultat.


Vilken tandborste ska jag välja?

Tandborstar finns i många former, färger och storlekar. Det kan därför vara förvirrande att veta vad man ska titta efter när man väljer ny tandborste.

Tandläkare rekommenderar att vuxna väljer en tandborste med ett litet huvud. Det lilla huvudet gör det lättare att komma åt runt om i hela munnen och nå överallt. Elektriska tandborstar har fördelen med ett litet borsthuvud.

Borsten bör vara så mjuka som möjligt. Våra tänder har slät yta och placken sitter därför inte så hårt att det är nödvändigt att använda en hård borste eller borsta med hård kraft. En mjuk tandborste och mjuka rörelser är perfekt för att få rena tänder.

Märket på tandborsten är inte viktigt för din munhygien. Det rekommenderas att välja en som är praktisk så att du får bra kontroll över borsten när du borstar tänderna. För övrigt är det fritt val av design och material. På Med24 har vi ett brett utbud av tandborstar i alla färger och material - som t.ex. bambu. Vi har också de kända varumärkena - Oral-B, Colgate, Jordan och Zendium.


Ska jag välja en elektrisk tandborste eller vanlig?

Det är inte så viktigt om du väljer en elektrisk tandborste eller en vanlig - de är lika bra. Det viktigaste för din munhälsa är att du borstar tänderna noggrant två gånger om dagen under minst två minuter åt gången med rätt tandkräm.

Ditt val mellan eltandborste och vanlig tandborste är därför mer ett personligt val; vad föredrar du? Vissa tycker att det är smidigare och lättare att använda en eltandborste och att tänderna blir renare. Tandborstningen går emellertid inte snabbare för att du använder en elektrisk tandborste. Du måste fortfarande runt hela munnen och komma ihåg alla tandytor.

Om du är osäker på vad som är bäst för dig kan du använda båda typerna. På så sätt kan du använda den ena på morgonen och den andra på kvällen. Och du har alltid en vanlig tandborste till hands, om batteriet skulle ta slut.

Fråga din tandläkare om råd för att välja en tandborste för dina behov.


Hur ofta ska jag byta tandborste?

Vi rekommenderar att du byter tandborste var tredje månad av hygieniska skäl. Bytet beror också på hur ofta du använder tandborsten. Titta på din tandborste - börjar den se sliten ut och har borsten tappat formen, då behöver du en ny tandborste.


Tandborstrengöring

Det är viktigt att du efter varje användning sköljer av tandborsten så att eventuella rester inte blir kvar.

Beroende på hur du förvarar tandborsten kan det vara nödvändigt att rengöra tandborsten extra noga någon gång ibland. Står tandborsten framme kan den utsättas för både fukt och andra bakterier i badrummet. Om du vill ge din tandborste en extra, noggrann rengöring kan du göra det i diskmaskinen. Skölj den noggrant efteråt så att eventuellt diskmedel sköljs bort. Du kan också doppa tandborsten i kokande vatten några minuter så att ev. bakterier dödas.


Ska jag använda tandtråd, före eller efter tandborstning?

Även om du borstar tänder två gånger om dagen är det bra att använda tandtråd och/eller tandpetare. Ordningen före eller efter tandborstning är av underordnad betydelse. Det viktigaste är att du är grundlig.

Tandtråd är ett komplement till tandborste och gör det lätt att göra rent mellan tänderna. Här kan det ofta vara svårt att komma åt med tandborsten. Genom att använda tandtråd minimerar du risken för att bakterier samlas.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.