Tandstickor

Har du ofta problem med att matrester fastnar mellan tänderna? Med en tandpetare till hands kan du snabbt få bort matrester och annat skräp mellan tänderna och rengöra tänderna effektivt.

Vilken tandpetare ska jag välja? | Hur använder jag en tandpetare?

32 Produkt(er)

Vilken storlek på tandpetare ska jag välja?

Tandpetare finns i flera olika storlekar eftersom storleken på mellanrummet mellan tänderna varierar kraftigt. Om du har trångt mellan tänderna kan en tandpetare som är för stor vara svår - om inte omöjlig - att komma åt med. Om du däremot har stora mellanrum mellan tänderna kan en för liten tandpetare göra det svårt att rengöra mellanrummet ordentligt och uppnå en bra effekt.

Från Jordan kan du hitta trätandpetare som är extra tunna och därför enkelt kan rengöra mellanrummet mellan dina tänder, även om det är mycket litet. TePe-tandpetare finns också i en extra smal version, som förutom sin tunna design är impregnerade med fluor för att förhindra karies.

De speciella GUM Soft-Picks finns i 3 olika storlekar: regular, large och X-large, så att du kan hitta den gummistick som passar storleken på dina mellanrum. Du kan också behöva flera olika storlekar, eftersom det sällan är samma mellanrum mellan alla tänder. GUM Soft-Picks är små, flexibla och mjuka gummisticks som liknar en mellanrumsborste.


Tandpetare av trä

De klassiska trätandpetarna har varit en del av munvården i många år, och de kan också hittas på bordet i många restauranger och hem över hela landet. Jordan trätandpetare är tillverkade av nordisk björk, vilket gör dem mjuka och böjliga med naturligt antibakteriella egenskaper. Innan du använder din trätandpetare, fukta den lätt i munnen för att göra den starkare och smidigare. Detta minimerar risken för att tandpetaren går sönder när du använder den, och den fuktiga tandpetaren kommer också att anpassa sig till utrymmet mellan dina tänder. På en fuktig tandpetare ger träfibrerna en lätt skrubbande effekt, så att dina tänder också rengörs effektivt från plack.

Med en tandpetare av trä sparar du också miljön från plast, eftersom tandpetare vanligtvis bara används en gång och sedan kastas. På den här sidan hittar du Jordan-tandpetar refill paket, där du får 250 trätandpetare som du kan fylla på din tandpetarburk med istället för att köpa en ny burk med tandpetare.

Du kan också välja en tandpetare som Calcin tandpetare, som är en tandpetare med mintsmak. Tandpetaren är tillverkad av trä och har en triangulär form som passar mellanrum av normalstorlek.


Tandpetare av plast

Om du inte gillar trätandpetare eller om du tycker att de går sönder för ofta finns det också ett stort utbud av plasttandpetare. Plasttandpetare finns i olika former och utföranden för att göra det lättare att rengöra runt och mellan tänderna - även på baksidan av tänderna. Vanligtvis har tandpetarna en knyck i ena änden med en spets som lätt kan nå baksidan av tänderna. Annars är tandpetarna böjbara och flexibla, så att de också kan användas för att rengöra mellanrummen mellan de bakre tänderna.

Generellt sett är plasttandpetare mycket hållbara och går sällan sönder. Alla våra plasttandpetare levereras dessutom i en praktisk liten ask, så att du enkelt kan ta med dig tandpetarna när du är på språng. 


Tandpetare med fluor

Fluor kan förhindra tandlossning, eller karies som det också kallas, vilket är anledningen till att du kan hitta flera tandpetare som är belagda med fluor för extra tandskydd.

Tandtråd och tandpetare

Du kan också behöva använda tandtråd, och för detta ändamål finns det flera olika kombinationer av tandtråd och tandpetare. Till exempel Jordan 3-in-1 Flosser och Elina tandtrådsbygel, som har en spets i ena änden att använda som tandpetare och en gaffel med en bit utdragen tandtråd i andra änden. Du kan se hela vårt sortiment av tandtråd här, och under kategorin hittar du också en guide om hur du använder tandtråd korrekt.


Hur man använder en tandpetare

När du har hittat en tandpetare som har rätt storlek för dina mellanrum och vars material känns bekvämt kan du börja rengöra mellanrummen mellan tänderna. Det är bäst att använda tandpetare en gång om dagen - till exempel efter måltider, där matrester och bakterier kan gömma sig mellan tänderna.

Med en triangulär tandpetare är det viktigt att den smala platta sidan är vänd nedåt mot tandköttet så att du inte skär dig eller irriterar tandköttet. För in tandpetaren i mellanrummet längs en tand och tryck försiktigt fram och tillbaka 5-10 gånger. Upprepa sedan rörelsen medan du för tandpetaren längs den närliggande tanden istället.

Rengör nu alla mellanrum i munnen - det kan vara bra att börja vid den bakre kindtanden på ena sidan för att inte glömma eller hoppa över något av mellanrummen.

Hitta allt för din mun- och tandvård på Med24.se

Tandpetare kan vara en regelbunden del av din mun- och tandvårdsrutin, tillsammans med tandborstning med tandkräm och tandtråd. Kolla in vårt breda sortiment av tandvårdsprodukter här, där du hittar allt du behöver för optimal mun- och tandvård - för både barn och vuxna!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.