Munskölj & Munspray

Här hittar du ett stort urval av de bästa munsskölj och munsprayer, som t.ex kan hjälpa mot dålig andedräkt, muntorrhet, blåsor eller gingivit (tandköttsinflammation).

Vad gör munskölj? | Munskölj mot dålig andedräkt | Munskölj mot blåsor | Klorhexidin munskölj | Vad är munspray? | Munspray för muntorrhet 

65 Produkt(er)

Vad gör munskölj?

Munvatten kan användas av olika anledningar, och är ett bra komplement för att upprätthålla en sund munhygien.

Munskölj är en vätska som kan innehålla fluor, klorhexidin och ingredienser för att hämma tillväxten av bakterier. Det är olika om syftet med munvattnet är att rengöra munnen från bakterier och plack, förebygga karies, verka mot tandköttsinflammation eller ta bort dålig andedräkt och i många fall hjälper munvatten mot allt eller flera av det.

Väldigt många munvatten innehåller fluor, som stärker tändernas emalj och fungerar som en förebyggande åtgärd mot hål i tänderna - karies.


Hur använder jag munskölj?

De flesta munskölj är färdiga att använda när du får produkten, men vissa munvatten ska blandas med vatten i vissa proportioner innan du kan använda dem, så att de inte är för koncentrerade. Läs därför alltid instruktionerna på produkten för att vara säker på att du använder ditt munvatten på rätt sätt.

När du hittat rätt dosering tar du munvattnet i munnen och gurglar i ½-1 minut, varefter munsköljet ska spottas ut. Munvatten får alltså  inte sväljas utan ska spottas ut igen. Det är viktigt att notera att munvatten inte ersätter tandborstning, utan bara är ett komplement till tandborstning.


Typer av munskölj för olika behov

Beroende på vad du behöver ett munvatten till finns det olika typer som riktar sig mot olika problem. Men det finns också munvatten som bekämpar flera problem samtidigt.

Munskölj mot dålig andedräkt

För att uppnå bra andedräkt är det viktigt med bra munhygien. Det innebär att borsta tänderna både morgon och kväll och använda tandtråd. Behöver du ett komplement därutöver kan munvatten vara ett effektivt och snabbt sätt att uppnå fräsch och bra andedräkt.

Om du lider mycket av dålig andedräkt kan det finnas andra orsaker än bara de vanliga bakterierna i munnen och det kan därför vara bra att fråga din tandläkare om råd nästa gång du ska på kontroll, så att du kan utesluta att du inte har tandköttsinflammation eller parodontit.

Dr. Organic Mundskyl Aloe Vera är ett 70% ekologiskt munvatten med naturliga ingredienser som aloe vera, arnica, tea tree oil och grapefrukt. Med de naturliga ingredienserna ger munvattnet ett naturligt skydd för munnen, då bakterier och plack bekämpas och en hälsosam tandmiljö bibehålls.

Få frisk andedräkt i 12 timmar med SB12 munvatten

Vill du vara helt säker på att du har en fräsch och bra andedräkt hela dagen så är du garanterat effektiv i minst 12 timmar med munskölj från SB12. SB12 döljer inte bara den dåliga lukten, utan har också en neutraliserande effekt på svavelgaserna i munnen som annars orsakar dålig andedräkt.

Det är bakterierna som finns mellan tänderna, i tandköttsfickorna och bakom tungan som släpper ut de illaluktande svavelgaserna när de bryter ner matrester i munnen. SB12 munskölj innehåller zinkacetat och klorhexidin som tar bort svavelgaserna från din andedräkt och samtidigt verkar klorhexidin i munnen i 12 timmar efter munsköljningen och är det som ger SB12 dess långvariga effekt.

Munskölj mot blåsor

Många har upplevt små sår i form av blåsor i munnen. De kan ofta komma om man har drabbats av sjukdom och virus. Blåsor kan göra ont och ta lång tid att läka, eftersom det är lätt att bita i dem eftersom de ofta är svullna.

Som tur är kan man få munskölj mot blåsor, vilket kan hjälpa till att lindra och främja läkningen av blåsorna.

Du kan t.ex. använda AftaMed munskölj, Propolis munlotion, GUM AftaClear munskölj, som alla är snabbverkande lindrande produkter. Se vårt breda utbud av produkter mot munblåsor här

Klorhexidin munskölj

Ett munvatten med klorhexidin kan användas som ett tillfälligt alternativ till vanlig tandvård om du har tillstånd i munnen som försvårar borstningen och rekommenderas ofta av tandläkaren efter ett större ingrepp. Klorhexidin munvatten bidrar till att frigöra oönskade ämnen från tänder och tandkött, så bakterier rensas bort. Klorhexidin är ett desinfektionsmedel, och du kan därför använda det som munskölj mot tandköttsinflammation.

Du bör dock inte använda ett munvatten med klorhexidin varje dag i mer än 3 veckor, eftersom en del av de naturliga, nyttiga och nödvändiga bakterierna i munnen också försvinner vid användning. Du kan också riskera mindre och tillfällig missfärgning av tänderna, som dock försvinner igen efter att du slutat använda munskölj med klorhexidin.

Munskölj för vitare tänder

Många munskölj som SB12 White munvatten och GUM Original White kan ta bort och förebygga missfärgning av tänderna, så att du efter en kort tids användning får vitare och mer enhetliga tänder. Dessa munvatten stärker även emaljen på tänderna och ger frisk andedräkt. 
Vad är munspray?

En munspray är en produkt i sprayform som sprutas direkt i munhålan. Munsprayer kan ha flera olika aktiva ingredienser och syften, allt från lindring av muntorrhet till nikotinavvänjning. På den här sidan hittar du många olika munsprayer, och du kan läsa om några av de olika användningsområdena och de bra effekterna nedan.


Olika typer av munspray

Jämfört med munskölj är munspray lättare att ha med sig i väskan. Du behöver inte gurgla eller spotta ut, så det är enkelt och snabbt att använda.

Munspray mot dålig andedräkt

Om du är på språng och inte har möjlighet att använda munvatten så kan SB12 Munspray vara lösningen för dig. Denna munspray ger dig en omedelbar frisk andedräkt och en känsla av fräschör i munnen. En munspray mot dålig andedräkt kan vara ett bra komplement till din vanliga munvårdsrutin om du känner att du behöver något extra.

Undvik muntorrhet med en munspray

Munspray och gel kan vara en mycket bra lösning vid muntorrhet om du lider av muntorrhet med lite eller ingen saliv. Med en munspray kan du skydda dina munslemhinnor från att torka ut, och både GUM Hydral munspray och Proxident smörjande munspray har en smörjande och lugnande effekt. Munsprayen från GUM Hydral har även en främjande effekt på läkningen av munvävnaden och den lägger en hinna över slemhinnorna så att den fungerar under en längre tid.

Munspray för torra och känsliga munslemhinnor

Med en munspray med echinacea kan du effektivt rengöra dina slemhinnor i mun och svalg, även när du är på språng. Den lilla och kompakta flaskan kan enkelt ligga i väskan eller fickan, så att du kan få lindring av torra munslemhinnor precis när du behöver det.

Echinacea Spray är baserad på nyskördad röd solhatt, salvia och pepparmynta och som alla A. Vogels produkter är den framtagen genom miljöriktig, naturlig och ekologisk odling av de färska växterna. Du kan ta en titt på alla våra produkter med echinacea här.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.