Möt experterna på Med24 - vi står redo för att hjälpa dig!

Vi på Med24 önskar att hjälpa dig på bästa möjliga sätt när du handlar hos oss. Vi har därför flera professionella experter i vårt team som kan rådge och hjälpa dig. Det är din garanti för att du ska få den bästa och mest relevanta produkten utifrån just dina behov.

Våra experter
- Nina H. Træholt, Produktexpert
- Rikke Cramer, Kostrådgivare
- Astrid H. Kristensen, Apotekstekniker
- Anita Sten Nielsen, Apotekstekniker
- Helena Moss Hilligsøe Sørensen, Produktexpert
- Line Henrikke Hiorth, Farmaceut
- Synne Bakker, Kosmetolog
- Nadja TeresaFrisör
- Kristian Høgenhaug, Cand.scient i idrottNina Hald Træholt

Nina Hald Træholt - Materialist

Produktexpert

Expertområden
Hudvård | Makeup | Kosttilskott | Växtbaserade läkemedel

Bakgrund
Jag är utbildad materialist i Danmark och har under de senaste 8 åren arbetat med hudvård, kosmetika, kosttillskott samt växtbaserade läkemedel. Jag är mycket intresserad av kroppsvård och tycker om att arbeta inom området. Mitt arbete är inte bara ett jobb utan också min hobby. Jag njuter av att upptäcka och pröva nya produkter och ge våra kunder den allra bästa rådgivning och service. Jag brinner för att hjälpa våra kunder och vägleda till de produkter som uppfyller deras önskningar och behov.

Genom min utbildning till produktexpert och genom påbyggande kurser, känner jag mig bra rustad till att hjälpa och vägleda våra kunder i både kosttillskott och växtbaserade läkemedel. Det är spännande att se hur ett kosttillskott eller växtbaserat läkemedel kan avhjälpa både stora och små problem i människors vardag, hålla hälsan vid liv och få ett ökat välbefinnande.
 

Hälsa för mig är...
...att må bra i sin egen kropp. 

Hälsa är inte bara något man kan träna sig till, det handlar lika mycket om att finna den inom sig själv. För mig är hälsa välbefinnande, skratt, familj och närvaro.

Hård fysisk träning passar några men jag tror det är viktigt att känna efter vad som passar just dig. Själv prioriterar jag långa promenader i naturen och frisk luft.

Hälsa innebär också att ta hand om sin hud. Huden är kroppens största organ och det är viktigt att vi behandlar den väl. Det kan vara i form av hudvårdsprodukter men även kosttillskott kan förbättra din hud och dess uppbyggnad inifrån.Rikke Cramer

Kostrådgivare & Fitnessinstruktör

Expertområden
Mat & Dryck | Viktminskning & Fitness 

Bakgrund
Jag är utbildad kostvägledare med inriktning mot viktminskning. Jag har också specialiserat mig inom idrottsnäring och barn med övervikt. Jag har arbetat med kostrådgivning de senaste 5 åren, där jag har coachat och guidat många människor som vill gå ner i vikt och öka sitt välbefinnande. 
Jag är dessutom utbildad fitnessinstruktör och har undervisat inom olika typer av gruppträning och arbetat som PT under många år.

Hälsa för mig är...
...att leva ett liv i balans med plats för livets alla frestelser.

Jag vill känna mig stark och i hålla mig i god form genom att ge min kropp en god och näringsriktig kost, men samtidigt vill jag leva mitt liv utan begränsningar. Därför är hälsa för mig en fråga om att kunna njuta av livet och samtidigt skapa balans mellan "helg och vardag".
Träning är kanske det jag mest förknippar med hälsa eftersom träningen ger mig energi, välbefinnande och överskott till att leva sunt och till att vara närvarande. Rörelse och motion, på det ena eller andra sättet, ger mig naturlig motivation till att äta sunt och energi och överskott till att vara aktivt närvarande för mina barn och min omgivning.Astrid H. Kristensen

Astrid - Farmakonom hos Med24.dk

Apotekstekniker

Expertområden
Kroppsvård | Medicare

Bakgrund
Jag är utbildad apotekstekniker och därmed kunnig inom läkemedel, vilket innebär att jag bland annat får rådge patienter i samband med medicinering samt rådge i hälsofrämjande och förebyggande av sjukdomar.

Från 2009 till 2016 arbetade jag på ett privat apotek. Under dessa sju år har mina främsta arbetsområden varit hälsofrämjande och förebyggande av sjukdomar, rådgivning i samband med rökavvänjning, korrekt inandningsteknik vid användning av astma och KOL-medicinering, rådgivning och vägledning i hudvård för både sjuk och frisk hud.

Hälsa för mig är ...
...att leva livet rationellt - utan begränsningar eller överdrifter.

Tidigare har ordet hälsa inneburit "att vara utan sjukdom". Jag menar dock att du så klart kan vara sund och hälsosam trots sjukdom. Som tidigare anställd i hälso- och vårdsystemet har jag upplevt många patienter med t.ex. cancer, som trots sin sjukdom lever ett sunt och hälsosamt liv. För mig betyder ordet hälsa snarare "att vara i god balans" - både fysiskt, psykiskt, mentalt och socialt". Jag menar att balansen kan skapas genom att leva efter mottot "allt med måtta".

Jag tror att hälsofrämjande och förebyggande av sjukdomar börjar tidigt i livet - redan i fosterstadiet. Därför har jag, som mamma till 3 barn, försökt att ge mina barn den bästa starten i livet genom att jag själv under mina graviditeter har varit noga med att jag har fått i mig rätt näringsämnen. Jag är övertygad om att många sjukdomar, särskilt livsstilssjukdomar, kan förebyggas genom att ge ditt ofödda barn de bästa och rätta näringsämnena och samtidigt undvika onödiga tillsatser. Detta menar jag är sunt förnuft, eftersom här skapas den viktigaste grunden, som ska bära alla byggstenarna för ett nytt och hälsosamt liv.Anita Sten Nielsen

Apotekstekniker

Expertområden
Medicare Kosttillskott

Bakgrund
Jag är utbildad apotekstekniker och har arbetat på privat apotek från 2009 till 2019. Som apotekstekniker är jag kunnig inom medicin, vilket innebär att jag får rådge om medicin och hur den används - dessutom har jag kunskap inom områdena hälsofrämjande, sjukdomsförebyggande och egenvård.

För mig var det helt självklart att jag skulle utbilda mig till apotekstekniker - jag har stor omsorg för människorna omkring mig - och som apotekstekniker är det en stor del av jobbet att hjälpa och lära kunder att  ta hand om och vårda sig själva. Det ger mig en fantastisk känsla och tillfredsställelse att kunna hjälpa en kund att lösa en utmaning, vare sig det handlar om att förebygga sjukdom, främja kundens hälsa eller egenvård. 

Hälsa för mig är ...
...att uppleva välbefinnande i kropp och själ. Välbefinnande är ett brett begrepp - men jag tror på att det är viktigt att lyssna på sin kropp och vara snäll mot den...och så handlar det om balans. Att hitta exakt den balans som passar dig - så att det finns plats både för motion, den goda och näringsrika maten, ordentlig sömn - men lika viktig är också avslappning i soffan med familjen, en bit choklad eller att "bara göra ingenting".

För lite eller för mycket av allt är inte bra för någon. Men om vi kan finna balansen, tror jag på att vi uppnår känslan av välbefinnande. Det är så jag strävar efter att leva. Så tänker jag också att det är i förhållande till vad vi stoppar i vår kropp. Därför är det viktigt för mig att hjälpa våra kunder att göra bra val för just deras kropp - många tänker nog att "ju fler kosttillskott jag tar, desto sundare måste jag bli". Detta är inte korrekt och därför är jag glad över att kunna använda min professionella bakgrund för att hjälpa kunder att hitta rätt lösning och förhoppningsvis bidra till ökat välbefinnande.Helena Moss Hilligsøe Sørensen

Produktexpert

Expertområden
Makeup | Hudvård | Hårvård | Växtbaserade läkemedel

Bakgrund
Jag är utbildad materialist i Danmark och har arbetat med hudvård, kroppsvård och kosmetik sedan 2011. Jag har arbetat både i varuhus och med många high-end brands. Genom åren har jag mött många kunder, var och en med sin unika problemställning och behov och jag är fortfarande så glad och nöjd varje gång jag kan hjälpa till med min professionalism.

Jag är lite av en hudvård- och kosmetiknörd, jag är nyfiken och vill gärna vara "försökskanin" på nya spännande produkter  - vilket ofta resulterar i att jag kommer hem insmord i krämer från topp till tå, glimmer och fläckar av brun-utan-sol på armarna. Men det gör jag helhjärtat gärna då det är viktigt att vi säkerställer kvaliteten gentemot våra kunder. 

Hälsa för mig är...
...att vila i mig själv, att må bra och vara i balans och känna till mina begränsningar. Hälsa för mig är också att kunna känna mina behov för stunden, vare sig det är en tur till gymmet, en lång promenad, en wellness-dag eller bara att koppla av i soffan. Så länge jag är glad och mår bra.

För mig är personligt utseende en viktig hälsofaktor, som innefattar både ovanstående men också en sund hud. Huden är mitt inre livs spegel och när det sker förändringar i min hud så vet jag att jag måste arbeta på att skapa balans igen. 

Hälsa för mig kan faktiskt sammanfattas väldigt enkelt - man ska göra det som gör en glad och lycklig och sedan bara upprepa det tusen gånger.Line Henrikke Hiorth

Farmaceut

Expertområden
Läkemedel | Kosttillskott | Medicinteknisk-utrustning & Medicare

Bakgrund
Jag är utbildad farmaceut, och har därför expertis inom läkemedel. Jag har också ett stort intresse och kunskap om kost, och är mycket mån om en hälsosam och holistisk livsstil.
Jag har varit egen företagare i flera år, där jag har ägt och drivit ett eget apotek, samt arbetat för en av Norges största apotekskedjor. Jag har därför lång erfarenhet av både kunder och hur man driver ett apotek. Jag älskar att prata med kunder och vägleda dem att göra rätt val, både inom medicin och livsstil.
 
Hälsa för mig är...
...de små valen som man gör i sin vardag, varje dag.
Det handlar om att prioritera så att kropp och själ kan må så bra som möjligt. Jag tror att hälsa och medvetenhet, kring de val man gör, är avgörande för att kunna leva ett optimalt liv. I vardagen görs oerhört många val och tillsammans kan dessa göra stor skillnad, även om de kan verka obetydliga i stunden.
Det är olika från person till person vad det är för val, men för mig handlar det om att ha upplevelser i naturen, göra bra val när jag handlar, så jag äter mat baserad på bra råvaror, och om att umgås med dem jag älskar. Jag tror på sunda val, helt enkelt. Och hos oss kan du enkelt göra några sunda vardagsval.Synne Bakker

Kosmetolog

Expertområden
Hudvård | Makeup & Kosmetik

Bakgrund
Jag är utbildad kosmetolog och har expertis inom både frisk och sjuk hud. Jag har en stor passion för hudhälsa, och har en bred kunskap om produkter, vem de passar för och hur man använder dem. Jag har också ett stort intresse för smink och vill väldigt gärna vägleda kunder att hitta hudvård och smink som kommer att göra skillnad, antingen för att förbättra ett hudtillstånd, eller för att ge ökat välbefinnande.
Jag har arbetat med hudvårdsprodukter och med ämnen inom hud och kosmetika i många år, bland annat för en av Norges största apotekskedjor. Jag gillar att hålla mig uppdaterad om vad som händer i branschen och älskar att testa och lära mig om nya produkter så att jag alltid kan ge kunderna bästa möjliga råd.

Hälsa för mig är...
...att leva ett liv där kropp och själ harmonierar. Jag tror på att en sund kropp bidrar till ett välmående sinne och att bra och hälsosamma val när det kommer till kost, träning och livsstil lägger grunden för ett bra liv. Vilken träning och vilken kost det är tror jag kan vara olika från person till person. Det handlar om att ta reda på vad som är rätt för dig. Jag försöker alltid lyssna på min kropp, för den vet oftast bäst. Inte minst tycker jag att det är viktigt att ta några pauser, och att inte ställa så höga krav på sig själv. Stress är roten till många smärtor. Därför slår jag ett slag för att slappna av, andas ut och ger mig själv en klapp på axeln för allt jag gör.
Som kosmetolog tror jag också att frisk hud och ökat välbefinnande ger glädje i vardagen. Det är tillåtet att skämma bort sig själv lite extra! Nadja Teresa

Nadja uddannet frisør hos Med24

Frisör

Expertområden
Hårvård | Styling

Bakgrund 
Jag är utbildad frisör och med 4-årig frisörutbildning och flera års erfarenhet i bagaget, kan jag mycket om hårvård, hår och hårbotten och de problem och utmaningar som här kan uppstå.

Ett sunt hår och hårbotten handlar om mycket mer än bara att ta sig till frisören med jämna mellanrum och använda rätt schampo. Hur vi tar hand om vårt hår, vad vi äter och hur vi har det psykiskt spelar också en viktig roll.

Vårt hår och hårbotten är generellt väldigt fascinerande tycker jag och det finns idag så många spännande produkter på marknaden som kan hjälpa oss till ett bättre och sundare hår och jag älskar att ha fingrarna i dem och rådge och vägleda våra kunder till de för dem bästa produkterna.

Hälsa för mig är...
... att må bra både fysiskt och psykiskt - för allt hänger ihop.

För mig är det viktigt att leva hälsosamt och ta hand om mig själv. Både min kropp och mitt sinne. Men det måste också finnas utrymme för osunda saker och jag tror att så länge man gör allt med måtta så kommer man långt.

Hår och hårbotten kan påverkas av både ditt fysiska och psykiska tillstånd och det är ytterligare ett viktigt skäl till att leva ett liv i balans, där du ser till att ge din kropp vad den behöver av såväl vitaminer och mineraler men abslolut också psykiskt välbefinnande.

För mig finns det en betydande koppling mellan fysiskt och mentalt välbefinnande och om jag inte mår bra i kroppen så gör jag det heller inte i mitt sinne - och vice versa. Därför det är viktigt för mig att göra saker som gör mig lycklig och jag försöker att leva sunt så jag kan vara den bästa versionen av mig själv varje dag. Inte bara för mig själv utan också för de människor i mitt liv som jag har kär.Kristian Høgenhaug

Astrid - Farmakonom hos Med24.dk

Cand.Scient. i idrott & professionell triatlet

Expertområden
Idrottsnäring | Träning & skadeförebyggande

Bakgrund
Jag arbetar som coach för atleter i triatlon, löpning och cykling. Jag brinner för mitt arbete och sätter en stor ära i att vara uppdaterad inom den senaste kunskapen inom mitt område. Sedan 2017 har paralellt kört som professionell triatlet.

Jag har en magisterexamen i idrott från Aarhus Universitet. Det är en bred utbildning, men jag har primärt specialiserat mig inom kost, träningsfysiologi och skadeförebyggande - allt med hänblick på att specialisera mig inom prestationsoptimering och träningsfysiologi.

Hälsa för mig är...
För mig betyder hälsa att ha rätt balans.

Hälsa är inte en sak. Hälsa är ett komplext begrepp och träning eller en hälsosam kost kan inte stå ensam. Jag tror på att balansen mellan träning, kost, återhämtning och social samvaro är vägen till hälsa. Om man överdoserar en av parametrarna tror jag inte att man blir sundare - de andra måste hålla jämna steg.

Ett exempel kan vara kosttillskott såsom proteinpulver, vitaminpiller eller liknande. Dessa kan hjälpa till att optimera några av parametrarna men kan som sagt inte stå ensamma. Samtidigt bör det inte överdrivas. Jag ser många som fokuserar för mycket på en sak och därmed förbiser andra, vilket inte leder till den balans som jag tror på är så elementärt viktig för att kunna prestera optmimalt i vardagen. När jag har balans i min vardag är jag oftast mindre stressad och därmed mer närvarande i de saker jag gör.

Kristian är knuten till teamet på Med24 som extern konsult och skriver bland annat artiklar med tips och ny kunskap inom sitt område.
I vår artikelbank kan du läsa mer om Kristian.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.