Möt experterna på Med24 - vi står redo för att hjälpa dig!

Vi på Med24 önskar att hjälpa dig på bästa möjliga sätt när du handlar hos oss. Vi har därför flera professionella experter i vårt team som kan rådge och hjälpa dig. Det är din garanti för att du ska få den bästa och mest relevanta produkten utifrån just dina behov.

Våra experter
- Rikke Cramer, Kostrådgivare
- Anita Sten Nielsen, Apotekstekniker
- Mie Alberte Johansen, Sjuksköterska 
- Helena Moss, Produktexpert
- Kamilla Jensen, Produktexpert
- Line Fenger Christensen, Produktexpert
- Line Henrikke Hiorth, Farmaceut
- Synne Bakker, Kosmetolog
- Kristian Høgenhaug, Cand.scient i idrottRikke Cramer

Kostrådgivare & Fitnessinstruktör

Expertområden
Mat & Dryck | Viktminskning & Fitness 

Bakgrund
Jag är utbildad kostvägledare med inriktning mot viktminskning. Jag har också specialiserat mig inom idrottsnäring och barn med övervikt. Jag har arbetat med kostrådgivning de senaste 5 åren, där jag har coachat och guidat många människor som vill gå ner i vikt och öka sitt välbefinnande. 
Jag är dessutom utbildad fitnessinstruktör och har undervisat inom olika typer av gruppträning och arbetat som PT under många år.

Hälsa för mig är...
...att leva ett liv i balans med plats för livets alla frestelser.

Jag vill känna mig stark och i hålla mig i god form genom att ge min kropp en god och näringsriktig kost, men samtidigt vill jag leva mitt liv utan begränsningar. Därför är hälsa för mig en fråga om att kunna njuta av livet och samtidigt skapa balans mellan "helg och vardag".
Träning är kanske det jag mest förknippar med hälsa eftersom träningen ger mig energi, välbefinnande och överskott till att leva sunt och till att vara närvarande. Rörelse och motion, på det ena eller andra sättet, ger mig naturlig motivation till att äta sunt och energi och överskott till att vara aktivt närvarande för mina barn och min omgivning.
Anita Sten Nielsen

Apotekstekniker

Expertområden
Medicare Kosttillskott

Bakgrund
Jag är utbildad apotekstekniker och har arbetat på privat apotek från 2009 till 2019. Som apotekstekniker är jag kunnig inom medicin, vilket innebär att jag får rådge om medicin och hur den används - dessutom har jag kunskap inom områdena hälsofrämjande, sjukdomsförebyggande och egenvård.

För mig var det helt självklart att jag skulle utbilda mig till apotekstekniker - jag har stor omsorg för människorna omkring mig - och som apotekstekniker är det en stor del av jobbet att hjälpa och lära kunder att  ta hand om och vårda sig själva. Det ger mig en fantastisk känsla och tillfredsställelse att kunna hjälpa en kund att lösa en utmaning, vare sig det handlar om att förebygga sjukdom, främja kundens hälsa eller egenvård. 

Hälsa för mig är ...
...att uppleva välbefinnande i kropp och själ. Välbefinnande är ett brett begrepp - men jag tror på att det är viktigt att lyssna på sin kropp och vara snäll mot den...och så handlar det om balans. Att hitta exakt den balans som passar dig - så att det finns plats både för motion, den goda och näringsrika maten, ordentlig sömn - men lika viktig är också avslappning i soffan med familjen, en bit choklad eller att "bara göra ingenting".

För lite eller för mycket av allt är inte bra för någon. Men om vi kan finna balansen, tror jag på att vi uppnår känslan av välbefinnande. Det är så jag strävar efter att leva. Så tänker jag också att det är i förhållande till vad vi stoppar i vår kropp. Därför är det viktigt för mig att hjälpa våra kunder att göra bra val för just deras kropp - många tänker nog att "ju fler kosttillskott jag tar, desto sundare måste jag bli". Detta är inte korrekt och därför är jag glad över att kunna använda min professionella bakgrund för att hjälpa kunder att hitta rätt lösning och förhoppningsvis bidra till ökat välbefinnande.
Helena Moss

Produktexpert

Expertområden
Makeup | Hudvård | Hårvård

Bakgrund
Jag är utbildad materialist i Danmark och har arbetat med hudvård, kroppsvård och kosmetik sedan 2011. Jag har arbetat både i varuhus och med många high-end brands. Genom åren har jag mött många kunder, var och en med sin unika problemställning och behov och jag är fortfarande så glad och nöjd varje gång jag kan hjälpa till med min professionalism.

Jag är lite av en hudvård- och kosmetiknörd, jag är nyfiken och vill gärna vara "försökskanin" på nya spännande produkter  - vilket ofta resulterar i att jag kommer hem insmord i krämer från topp till tå, glimmer och fläckar av brun-utan-sol på armarna. Men det gör jag helhjärtat gärna då det är viktigt att vi säkerställer kvaliteten gentemot våra kunder. 

Hälsa för mig är...
...att vila i mig själv, att må bra och vara i balans och känna till mina begränsningar. Hälsa för mig är också att kunna känna mina behov för stunden, vare sig det är en tur till gymmet, en lång promenad, en wellness-dag eller bara att koppla av i soffan. Så länge jag är glad och mår bra.

För mig är personligt utseende en viktig hälsofaktor, som innefattar både ovanstående men också en sund hud. Huden är mitt inre livs spegel och när det sker förändringar i min hud så vet jag att jag måste arbeta på att skapa balans igen. 

Hälsa för mig kan faktiskt sammanfattas väldigt enkelt - man ska göra det som gör en glad och lycklig och sedan bara upprepa det tusen gånger.
Kamilla Jensen

Kamilla Jensen, Materialist

Produktexpert

Expertområden
Makeup | Hudvård | Hårvård | Nagelvård

Bakgrund
Jag är utbildad materialist och har jobbat inom skönhetsbranschen sedan jag började som elev 2011 i Matas. Sedan dess har jag förutom Matas jobbat i varuhus där jag har ansvarat för flera varumärken. Jag har därför stor erfarenhet och kunskap när det kommer till smink och hudvård och skönhet generellt.

Jag älskar att hjälpa kunder med deras frågor och problem, stora som små. Känslan av att min kompetens och hjälp kan göra skillnad för en person betyder mycket. För det bästa är att veta att de går hem med lösningen på sina problem.

Jag älskar att mixtra med produkter och testa nya produkter och metoder. För skönhet och skönhetsvärlden är nyskapande, och det kommer nya trender hela tiden, så det gäller att hänga med i tidens trender och mode.

Hälsa för mig är...
...att hitta en harmonisk balans i både kropp och själ. Kroppen är ett komplext system som hela tiden arbetar för att upprätthålla en balans mellan olika funktioner och processer för att fungera optimalt. Men du kan vara säker på att din kropp förmodligen kommer att säga till dig, på ett eller annat sätt, om den är ur balans under en längre tid. Därför innebär hälsa för mig också att lyssna på kroppen och ta hand om sitt eget välmående.

Jag tror inte att hälsa bara kan delas in i att träna och äta hälsosamt. Hälsa för mig handlar lika mycket om hur mitt sinne mår. Därför ser jag till att fokusera på det som gör mig glad, och att från dag till dag lägga märke till vad min kropp behöver, och det kan lika gärna vara en kväll hemma i soffan som ett träningspass. För allt handlar om balans.
Line Fenger Christensen

Line Fenger Christensen, Materialist

Produktexpert

Expertområden
Makeup | Hudvård | Hårvård 

Bakgrund
Jag har jobbat med hudvård, kosmetika och hårvård i flera år – både i mindre skönhetsbutiker och Tax-Free, samt suttit bakom skärmen på andra skönhetswebbshops.

Jag älskar kombinationen av att kunna hjälpa kunden med olika problemställningar, samt att göra mitt bästa för att kunna erbjuda dig rätt varumärken ifrån vårt sortiment.

Hälsa för mig är...
...att ta hand om sig själv. Jag uppnår den bästa versionen av mig själv genom "me time" och att göra de saker jag älskar mest. Det kan vara allt från soffstund framför tv:n, fördjupa mig i böcker, långa promenader eller en stund på gymmet. På så sätt finner jag mig själv i balans, och vilar så mycket som möjligt i mina nära och käras närvaro.

Hälsa för mig definierar också brett. Hälsa är också att ta hand om sin kropp genom kosten, men samtidigt ha plats för fredagens mys. Eller att fokusera på att ha friskt och välvårdat hår och hud, så att du också vilar i din reflektion en söndag med håret i en knut. Och det är just här som jag älskar sortimentet vi har satt ihop på Med24.se, eftersom det omfattar hälsa i alla aspekter.
Line Henrikke Hiorth

Farmaceut

Expertområden
Kosttillskott | Medicinteknisk-utrustning & Medicare

Bakgrund
Jag är utbildad farmaceut, och har därför expertis inom läkemedel. Jag har också ett stort intresse och kunskap om kost, och är mycket mån om en hälsosam och holistisk livsstil.
Jag har varit egen företagare i flera år, där jag har ägt och drivit ett eget apotek, samt arbetat för en av Norges största apotekskedjor. Jag har därför lång erfarenhet av både kunder och hur man driver ett apotek. Jag älskar att prata med kunder och vägleda dem att göra rätt val, både inom medicin och livsstil.
 
Hälsa för mig är...
...de små valen som man gör i sin vardag, varje dag.
Det handlar om att prioritera så att kropp och själ kan må så bra som möjligt. Jag tror att hälsa och medvetenhet, kring de val man gör, är avgörande för att kunna leva ett optimalt liv. I vardagen görs oerhört många val och tillsammans kan dessa göra stor skillnad, även om de kan verka obetydliga i stunden.
Det är olika från person till person vad det är för val, men för mig handlar det om att ha upplevelser i naturen, göra bra val när jag handlar, så jag äter mat baserad på bra råvaror, och om att umgås med dem jag älskar. Jag tror på sunda val, helt enkelt. Och hos oss kan du enkelt göra några sunda vardagsval.
Synne Bakker

Kosmetolog

Expertområden
Hudvård | Makeup & Kosmetik

Bakgrund
Jag är utbildad kosmetolog och har expertis inom både frisk och sjuk hud. Jag har en stor passion för hudhälsa, och har en bred kunskap om produkter, vem de passar för och hur man använder dem. Jag har också ett stort intresse för smink och vill väldigt gärna vägleda kunder att hitta hudvård och smink som kommer att göra skillnad, antingen för att förbättra ett hudtillstånd, eller för att ge ökat välbefinnande.
Jag har arbetat med hudvårdsprodukter och med ämnen inom hud och kosmetika i många år, bland annat för en av Norges största apotekskedjor. Jag gillar att hålla mig uppdaterad om vad som händer i branschen och älskar att testa och lära mig om nya produkter så att jag alltid kan ge kunderna bästa möjliga råd.

Hälsa för mig är...
...att leva ett liv där kropp och själ harmonierar. Jag tror på att en sund kropp bidrar till ett välmående sinne och att bra och hälsosamma val när det kommer till kost, träning och livsstil lägger grunden för ett bra liv. Vilken träning och vilken kost det är tror jag kan vara olika från person till person. Det handlar om att ta reda på vad som är rätt för dig. Jag försöker alltid lyssna på min kropp, för den vet oftast bäst. Inte minst tycker jag att det är viktigt att ta några pauser, och att inte ställa så höga krav på sig själv. Stress är roten till många smärtor. Därför slår jag ett slag för att slappna av, andas ut och ger mig själv en klapp på axeln för allt jag gör.
Som kosmetolog tror jag också att frisk hud och ökat välbefinnande ger glädje i vardagen. Det är tillåtet att skämma bort sig själv lite extra! 
Mie Alberte Johansen

Nina Hald Træholt - Materialist

Sjuksköterska

Expertområden
Hälsa & Medicin

Bakgrund
Jag är utbildad sjuksköterska och arbetade innan min anställning hos Med24 på mag- och tarmkirurgin samt barn- och ungdomsavdelningen på Aalborg Universitetssjukhus. Jag har erfarenhet av allt från operationsvård till näringsprodukter, omvårdnad till cancerpatienter, stomivård och omvårdnad till barn och deras anhöriga.
 
För mig är att vara sjuksköterska inte bara ett jobb utan en stor del av min personlighet. Jag tycker om att hjälpa och vägleda människor runt omkring mig. Kunder, kollegor, vänner och familj är alltid välkomna till mig med ett omvårdnadsproblem, jag vill gärna dela med mig av min erfarenhet och kunskap.
 
Jag har ett stort intresse för alla aspekter inom omvårdnad och är väldigt mån om att ge kunderna bästa möjliga vägledning. Det är därför viktigt för mig att Med24´s sortiment består av högkvalitativa och lättanvända produkter. Jag har kunskap om ett brett utbud av produkter inom kategorin Hälsa & Medicin och om jag inte i förväg känner till produkten och dess användning så vet jag var jag lätt kan hitta informationen.
 
Innan jag blev utbildad sjuksköterska arbetade jag med hudvård, parfym och kosmetika i 6 år.
 
Hälsa för mig är…
Att vara glad för det mesta. Jag tror att om jag är i balans både fysiskt och mentalt så säkerställer det ett överskott i vardagen som gör mig för det mesta glad. Det handlar om att vara medveten om sina val och frånval i vardagen. Blir jag glad och mår jag bra av att ta på mig löparskorna eller är det faktiskt idag jag ska prioritera sofftid med familjen?
 
Hälsa är individuell, men det finns uppenbara fysiska hälsofaktorer vi kan mäta i kroppen. Därför betyder det mycket för mig att hålla koll på blodtryck och puls, ha bra kondition och känslan av lugn och balans. Jag är dock väldigt medveten om att alla kroppar är olika och att man absolut kan vara i bra fysisk form även om ens vikt och kroppstyp inte passar in i dagens kroppsideal.
 
Du ska vara dig själv, vara glad för det mesta och ta hand om din kropp och själ!
Kristian Høgenhaug

Astrid - Farmakonom hos Med24.dk

Cand.Scient. i idrott & professionell triatlet

Expertområden
Idrottsnäring | Träning & skadeförebyggande

Bakgrund
Jag arbetar som coach för atleter i triatlon, löpning och cykling. Jag brinner för mitt arbete och sätter en stor ära i att vara uppdaterad inom den senaste kunskapen inom mitt område. Sedan 2017 har paralellt kört som professionell triatlet.

Jag har en magisterexamen i idrott från Aarhus Universitet. Det är en bred utbildning, men jag har primärt specialiserat mig inom kost, träningsfysiologi och skadeförebyggande - allt med hänblick på att specialisera mig inom prestationsoptimering och träningsfysiologi.

Hälsa för mig är...
För mig betyder hälsa att ha rätt balans.

Hälsa är inte en sak. Hälsa är ett komplext begrepp och träning eller en hälsosam kost kan inte stå ensam. Jag tror på att balansen mellan träning, kost, återhämtning och social samvaro är vägen till hälsa. Om man överdoserar en av parametrarna tror jag inte att man blir sundare - de andra måste hålla jämna steg.

Ett exempel kan vara kosttillskott såsom proteinpulver, vitaminpiller eller liknande. Dessa kan hjälpa till att optimera några av parametrarna men kan som sagt inte stå ensamma. Samtidigt bör det inte överdrivas. Jag ser många som fokuserar för mycket på en sak och därmed förbiser andra, vilket inte leder till den balans som jag tror på är så elementärt viktig för att kunna prestera optmimalt i vardagen. När jag har balans i min vardag är jag oftast mindre stressad och därmed mer närvarande i de saker jag gör.

Kristian är knuten till teamet på Med24 som extern konsult och skriver bland annat artiklar med tips och ny kunskap inom sitt område.
I vår artikelbank kan du läsa mer om Kristian.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.