Priskrig på kosttillskott Vitaminer Mineraler Oljor Gummies Brustabletter Användningsområden Aktiva ingredienser Aminosyror Antioxidanter(HP) Q 10 - Coenzym Q10 Veganska kosttillskott Fodertillskott för djur Diverse

Kosttillskott - Brett sortiment till låga priser

1458 Produkt(er)

Din hälsa är viktig för oss - köp dina kosttillskott på Med24

Vi tycker att det är viktigt att du får de vitaminer och mineraler du behöver. Därför har vi ett stort utbud av kosttillskott till några av marknadens bästa priser. I vårt sortiment hittar du bland annat kosttillskott för:

  • Hud, hår och naglar
  • Träning
  • Graviditet
  • Äldre
  • Viktminskning
  • Barn
  • Och mycket mer!

Vi erbjuder ett varierat sortiment och som regel kon du köpa kosttillskott från producenter i hela Norden, både danska, norska och svenska kosttillskott. Dessutom kan du köpa kosttillskott utan syntetiska eller kemiska ämnen, kosttillskott med ekologiska ingredienser, vegetariska och veganska kosttillskott.

Hälsa omfattar långt mera än en frisk kropp utan sjukdomar. Hälsa innefattar också vårt yttre, och därför har vi naturligtvis också kosttillskott med fokus på det. Visste du till exempel att du kan köpa kosttillskott med kollagen - ett viktigt protein för kroppen som håller huden fin och elastisk? Vi har också flera produkter som bidrar till friskt hår och starka naglar.

Experter på kosttillskott

Vi vet att det kan vara svårt att få kunskap om vad olika mineraler, vitaminer och kosttillskott bidrar med och vilken nytta de gör. Därför har vi erfarna medarbetare som är redo att ge expertråd. Vår apotekstekniker Anita Sten Nielsen har tidigare arbetat på apotek och är expert på att ge råd om kosttillskott och naturläkemedel. Du kan träffa våra experter här.

Vad är kosttillskott?

Beteckningen kosttillskott innefattar primärt tabletter, kapslar, pulver eller mixturer med vitaminer och mineraler som tas som ett komplement till den vanliga kosten. Kosttillskott innehåller ämnen och ingredienser som extraheras från växt-, ört- och djurriket. Det kan t.ex. vara växtbaserade kapslar eller fiskolja.

Kosttillskott ska innehålla vitaminer, mineraler, ämnen eller ingredienser som påverkar kroppen näringsmässigt eller fysiologiskt. Med andra ord är det premissen för att en produkt får marknadsföras som kosttillskott. Livsmedelsverket har utarbetat en kosttillskottsguide med värden för innehåll av vitaminer och mineraler. Det går att köpa kosttillskott med högre värde än vad som rekommenderas, men Livsmedelsverket rekommenderar att du väljer kosttillskott med ett innehåll som matchar eller ligger under det vägledande värdet.

Kosttillskott - ett tillskott till kosten

Det är viktigt att förstå att kosttillskott är ett komplement till kosten och inte en ersättning. Dessutom är kosttillskott inte ett läkemedel eller ett naturläkemedel, även om de säljs i tablettform. Producenten får därför inte marknadsföra kosttillskott som att de kan bota eller förebygga sjukdom. Rent lagligt betraktas kosttillskott som föda, men detta förändrar inte det faktum att flera tillskott har väl, dokumenterade, medicinska effekter. Om du har frågor om effekt eller biverkningar av ett kosttillskott, är det alltid en bra att kontakta vårdgivare.

Kosttillskott för alla

Det finns, flera olika anledningar till att ta kosttillskott. Vissa tar tillskott eftersom de är gravida, medan andra tar kosttillskott för att lindra symtom som vallningar och sömnlöshet under klimakteriet. Vi har också kunder som använder kosttillskott när de tränar, för viktminskning eller

för friskare hud, hår och naglar. Därutöver är det kunder som vill ha kosttillskott som bidrar till övergripande hälsa. Oavsett anledning har vi alltid billiga och effektiva kosttillskott. I shoppen kan du t.ex. hitta kosttillskott med probiotika, fiskolja och multivitaminer samt flera tillskott med viktiga mineraler som magnesium och kalcium.

Får du dina vitaminer och mineraler

Oavsett ålder, hur mycket eller lite du är aktiv, oavsett om du är man eller kvinna eller hur mycket du väger, behöver din kropp vitaminer och mineraler. Kroppen kan inte själv bilda vitaminer, utan måste få dem genom en hälsosam och varierad kost. I nästan alla livsmedel finns det vitaminer. Vissa livsmedel innehåller till exempel mycket C-vitamin, t.ex. röd paprika, medan vitamin B finns i spannmål, frukt och grönsaker och vitamin D i fet fisk.

Av olika anledningar kan det vara svårt att äta tillräckligt varierat för att få alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Det kan bero på att du är vegan eller vegetarian, att du inte tycker om viss mat, är allergisk eller att du lever ett stressigt liv, där det är en utmaning att hitta tid för att laga varierad mat. Det kan därför vara en lösning att komplettera sin kost med ett eller flera kosttillskott.

På Med24 erbjuder vi hela paletten av vitaminer och mineraler - både vatten- och fettlösliga. Känner du till skillnaden mellan dessa två typer av vitaminer? Om inte, har vi gjort en beskrivning av dem här. Kom ihåg att kosttillskott aldrig ska ersätta en varierad kost, utan ska betraktas som just ett tillskott.

Kosttillskott för gravida kvinnor och barn

Visste du att att gravida kvinnor rekommenderas att ta ett tillskott av folsyra, järn och D-vitamin? Detta beror på att gravida kvinnor ofta lider brist på dessa vitaminer och mineraler under graviditeten. Folsyra, som är ett B-vitamin, hjälper till att motverka neuralrörsdefekter - hjärn- och ryggmärgsbråck - hos nyfödda. För alla gravida kvinnor rekommenderas att ta 400 mikrogram folsyra dagligen, ett järntillskott på 40-50 milligram från den tionde graviditetsveckan och 10 milligram D-vitamin om dagen. 

Ditt barn kan också ha nytta av ett vitamin- och mineraltillskott, så vi har naturligtvis även kosttillskott för barn. När du köper vitaminer till ditt barn är det alltid bra att kontrollera innehållet och följa rekommendationerna från Hälsovårdsmyndigheten. Om du är osäker på en produkt eller dosering, kontakta alltid din vårdgivare.

Kosttillskott för träning

Oavsett om du ägnar dig åt elitidrott, tränar dagligen eller är fysiskt aktiv en eller flera gånger i veckan kan det vara en fördel att ta ett eller flera tillskott. Vissa tycker att de får ut mer av sin träning genom att ta magnesium. Detta beror på att magnesium reglerar flera processer i kroppen. Mineralet hjälper t.ex. kroppen att prestera under press. Till exempel när vi tränar på gymmet eller löptränar. Dessutom är magnesium en viktig komponent när det gäller vår energinivå. Magnesium säkerställer att kroppen producerar ny energi, och det får musklerna att slappna av efter fysisk ansträngning. Om du vill veta mer om magnesium kan vår farmakolog Anita berätta varför magnesium är nyckeln till god hälsa.

Protein är det aktuella ledordet när det gäller träning. Det gäller särskilt för dem som styrketränar, som t.ex. använder proteinbaserade produkter som proteinpulver och proteinbarer Protein har stor betydelse för att bygga muskler. Dessutom används kosttillskott med protein också i samband med viktminskning, eftersom det ger en bra mättnadskänsla. Till sist är det många som tar fiskolja i samband med träning, eftersom omega-3 stärker hjärta och leder. Naturligtvis har vi ett stort utbud av proteintillskott och fiskoljor av god kvalitet i shoppen.

Solaray och Eye Q - best sellers med mycket forskning i bagaget

Vi är många som tar kosttillskott varje dag, och därför tycker vi att det är viktigt att du får det bästa av det bästa. Våra produkter är noggrant utvalda, så vi är säkra på att kvaliteten ligger i topp.

Australian Eye Q är ett av våra populära märken. De producerar rena och hållbara fiskoljor med en unik komposition av EPA och DHA (omega-3-fettsyror) samt GLA (omega-6-fettsyror).

Behöver du hjälp?

Vi arbetar ständigt för att underlätta för dig att hitta de produkter du letar efter. Vi har delat in våra kosttillskott i kategorier så att du snabbt kan få en översikt över vårt urval. Dessutom kan du alltid använda vår sökfunktion, den hittar du hittar längst upp på sidan.

Vi är glada för våra kunder, och det vill vi visa. Därför får du minst 2% bonus på dina inköp när du är medlem i Med24. Det är naturligtvis gratis att registrera sig och vi tillämpar inte prenumeration på kosttillskott eller har bindande perioder. Om du behöver hjälp med att hitta vad du behöver, kontakta oss gärna. Vår professionella personal är redo att hjälpa dig. Vi strävar efter att svara på mail inom 24 timmar.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.