MSM

MSM är en produkt som innehåller en speciell svavelförening som kan användas för att bleka tänderna.

Vad är MSM? | MSM för kosmetisk användning

4 Produkt(er)

Vad är MSM?

MSM står egentligen för metylsulfonylmetan, som är en svavelförening inom organisk kemi. Det innebär att det är ett ämne som innehåller svavel och som kan vara både syntetiskt framställt och naturligt förekommande i många organismer. Faktum är att vi får i oss mycket MSM genom en normal varierad kost, eftersom många icke-processade livsmedel innehåller vissa svavelföreningar som t.ex. MSM.

Svavel ingår i ett större kretslopp och färdas i olika former från organismer i havet via atmosfären till olika organismer på jorden - inklusive människan. Från människan tar det sig så småningom tillbaka till havet, där havsbotten och jordskorpan också är en del av kretsloppet.

Svavel används i kroppen för många saker och är särskilt viktigt för bildandet av nästan alla vävnader. Vid artros minskar svavelhalten i ledbrosket, och det är ledbrosket som bidrar till att göra ledrörelser smärtfria. I vissa länder marknadsförs MSM som ett kosttillskott, men det är inte godkänt i Danmark. Här används MSM för andra ändamål, t.ex. tandblekning, men du kan hitta MSM som tillskottsfoder för hundar på den här sidan. Tillskottet MSM lignisul är i kapselform och varje kapsel innehåller 1000 mg MSM. Kapslarna ges en gång per dag för stora hundar och en halv kapsel rekommenderas för små hundar.

MSM för kosmetiskt bruk

På Med24.se hittar du flera produkter inom kategorin tandblekning och olika produkter med MSM. Dessa används i samband med de två dagliga tandborstningarna, där du först borstar tänderna som vanligt, sedan borstar man tänderna med MSM fördelat på borsten och avslutar med att skölja munnen och rengöra tandborsten. Du kommer vanligtvis att se effekterna av MSM efter 2 veckor, men du bör inte borsta tänderna med MSM oftare än två gånger om dagen, även om du hoppas på att se snabbare resultat.

Natur-Drogeriet MSM Lignisul

Natur-Drogeriet erbjuder både MSM i kapsel- och pulverform. Den enda skillnaden mellan de två produkterna är själva fördelningen på tandborsten. Pulvret fördelas med en liten sked, kapslarna separeras och innehållet pressas ut på en fuktig tandborste. Vilken typ av MSM som är bäst för dig beror helt på dina preferenser när det gäller användning, men produkterna har exakt samma innehåll - MSM. Kapslarna i Natur-Drogeriet MSM Lignisul kapslar är tillverkade av bovint gelatin, vilket är den enda skillnaden i ingredienslistan för de två produkterna.

Plantforce MSM

På denna sida kan du också hitta MSM från Plantforce, och denna produkt är 100% naturlig och växtbaserad. Liksom MSM från Natur-Drogeriet innehåller denna produkt endast MSM, utöver kapseln, och pulvret är inkapslat i vegetabiliska HPMC-kapslar, vilket är kapslar som är fria från animaliska produkter, GMO, konserveringsmedel och konstgjorda färgämnen.

Köp MSM på Med24.se

På den här sidan kan du se vårt urval av produkter med MSM - både som tillskottsfoder för hundar och som produkt för tandblekning. Som alltid finns produkterna tillgängliga till konkurrenskraftiga priser, och vi erbjuder också snabb och miljövänlig frakt.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.