Mot munblåsor

De små smärtsamma och inflammerade såren i munnen som kallas munblåsor kan orsaka stort obehag och göra det svårt att äta. Här hittar du produkter som kan hjälpa dig att bli av med blåsor i munnen snabbare!

Varför får jag blåsor? | Hur blir jag av med blåsor?

13 Produkt(er)

Blåsor i munnen

Man har ännu inte hittat någon specifik orsak till varför man får blåsor i munnen, men man tror att de kan orsakas av flera olika saker, såsom virus, inflammation och menstruation hos kvinnor, eftersom det ofta är under dessa förhållanden som blåsor uppträder. Man tror också att det finns en ärftlig koppling till förekomsten av munblåsor, eftersom vissa familjer har en hög förekomst av blåsor, medan andra familjer är mindre benägna att drabbas av de ömmande såren.

Det finns dock vissa faktorer som misstänks kunna utlösa ett utbrott hos vissa människor, men inget samband har ännu kunnat bevisas. Dessa faktorer är t.ex:

 • Vitaminbrist
 • Järnbrist
 • Sår i munnen
 • Sprickor på tungan

Eller högt intag av:

 • Kaffe och kaffe
 • Syrahaltiga livsmedel
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Stark ost
 • Choklad
 • Kryddig mat
 • Ananas

Hur blir man av med blåsor i munnen?

De små blåsorna på tungan, kinden, gommen eller läpparna kan orsaka mycket smärtsamma tillstånd hos både barn och vuxna. På den här sidan kan du hitta olika produkter för att lindra smärtan, påskynda läkningen och förhindra nya blåsor och sår när du märker den första blåsan på tungan.

Aftamed för blåsor

Från Aftamed kan du hitta både munvatten, spray och gel mot blåsor. Deras populära munvatten kan användas så ofta som du behöver - och av både barn och vuxna. Skölj bara munnen med Aftamed tills symptomen försvinner, och om du inte är van vid att använda munvatten är det helt säkert och ofarligt att svälja en liten mängd Aftamed munvatten.

Aftamed spray är ett annat alternativ för omedelbar smärtlindring och påskyndad läkning, spraya 2-3 gånger på det drabbade området. Den smärtstillande effekten avtar efter 30-40 minuter, men du behöver bara använda Aftamed spray så ofta du vill eller behöver.

Du kan också använda Aftamed gel, som ska droppas på blåsan 2-3 gånger om dagen. Om du använder Aftamed gel bör du undvika att äta eller dricka något förrän 30 minuter efter applicering för att säkerställa att gelen fungerar och inte tvättas bort eller absorberas med mat. Att svälja Aftamed är ofarligt, men för att det ska fungera måste det komma i kontakt med blåsan och det ömma området.


Klorhexidin munvatten

Det desinfekterande klorhexidin munsköljmedlet från Meda har många effekter och fördelar, och när det används mot blåsor förblir det effektivt i upp till 7 timmar. Du kan också använda klorhexidin dentalgel som desinfektionsmedel för blåsor, där det inte är nödvändigt att desinficera hela munnen utan bara ett litet område. Du kan se alla våra produkter med klorhexidin här.


GUM AftaClear

Precis som Aftamed erbjuder GUM AftaClear munskölj, munspray och gel för att främja läkningsprocessen av blåsor i munnen. Produkterna verkar genom att bilda en barriär eller ett membran mot yttre påverkan, så att du upplever smärtlindring och blåsan får tid att läka. Gum AftaClear spray har ett specialdesignat sprayhuvud som gör att du kan spraya exakt på annars svåråtkomliga områden i munnen.

Annette E. har gett GUM AftaClear munvatten 5 stjärnor och skriver i sin recension:"Super effektivt för munblåsor. Eliminerade mitt obehag redan efter 1-2 dagars användning"


Propolis Munlotion

Danasan munlotion med propolis är ett växtbaserat läkemedel som är effektivt mot de obehagliga och irriterande blåsor som du kan ha på olika ställen i munnen. Munlotionen används som desinfektionsmedel så att blåsorna inte störs av bakterier eller andra yttre faktorer, utan får tid att läka så snabbt som möjligt.


Barn och spädbarn med blåsor i munnen

Faktum är att många barn och ungdomar i åldern 10-20 år lider av munblåsor, och de kan också förekomma hos mycket små barn. Därför finns det också smärtlindrings- och behandlingsprodukter för barn, t.ex. Aftamed Teething, som kan användas för att lindra smärta och främja läkning hos barn och spädbarn från 3 månaders ålder. Aftamed Teething minskar också antalet nya sår, men dess användning är inte begränsad till blåsor. Om ditt barn har blåsor i munnen i samband med tandställning eller ömt tandkött i samband med tandsprickning kan Aftamed teething användas som ett lokalt smärtstillande medel.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.