Mellanrumsborstar

Det är viktigt att hålla mellanrummen mellan tänderna fria från plack, bakterier och matrester som annars kan orsaka hål i tänderna eller tandköttssjukdom. Med en mellanrumsborste kan du enkelt och snabbt rengöra dina mellanrum och optimera din dagliga tandvårdsrutin.

Vad är en mellanrumsborste? | Så här använder du en mellanrumsborste | Vilken storlek mellanrumsborste ska jag välja

60 Produkt(er)

Håll dina tänder rena – runt om

Mellanrumsborstar påminner faktisk lite om tandpetare med borste i änden som används för att rengöra och rensa mellanrummet mellan tänderna för plack, bakterier och matrester. När du borstar tänderna med en vanlig tandborste kan du bara nå tre av tandens fem ytor: ytterkanterna, tuggytan och insidan. De två sidorna av tanden som vänder in mot de andra tänderna kan bara rengöras med tandtråd, tandpetare och mellanrumsborstar.

En mellanrumsborste kan ha både ett kort och ett långt skaft beroende på vilken modell du väljer.


Mellanrumsborstar för proteser, implantat, tandställning och broar

Om du har tandställning, tandprotes, tandimplantat eller har fått en tandbro kan det vara svårt att göra rent ordentligt i munnen. Här kan det lättare sätta sig matrester och bakterier som kan ge störande sjukdomar och tillstånd om de inte borstas bort. Du kan komplettera din vanliga tandborstning med en solotandborste och mellanrumsborstar som lättare kan manövrera runt i munnen och runt t.ex. en tandställning.


Så här använder du en mellanrumsborste

När du ska använda en mellanrumsborste är det viktigt att borsten inte är så stor att den måste skjutas in med stor kraft i mellanrummet. Borsten ska passa i storlek men samtidigt inte vara så liten att rengöringen inte är tillräckligt effektiv.

Det kan göra lite ont i tandköttet första gången du använder mellanrumsborsten, men när du har använt den ett par gånger kommer tandköttet att vänja sig vid borsten.

Skrubba nu 7-10 gånger fram och tillbaka i mellanrummet så att mellanrumsborsten fångar upp det ackumulerade placket och matrester och rengör mellanrumsborsten innan du använder den i nästa mellanrum. Mellanrumsborstens metallinre får inte skrapa mot tänderna - bara borsthåren, och annars bör du byta till en mindre storlek mellanrumsborste.


Våra kunders favoriter

Både GUM, TePe, Ekulf och Jordan har mellanrumsborstar som med stor noggrannhet och effektivitet kan borsta och rensa dina mellanrum mellan tänderna. Därför är mellanrumsborstarna från särskilt GUM och Ekulft också mycket populära bland våra kunder, och i din jakt efter de bästa mellanrumsborstarna bör du ge dessa varumärken en titt.

Ole har gett Ekulf PH Professional Mellanrumsborste 5 stjärnor och skriver i sin recension: “Dessa är absolut rekommenderade eftersom de inte böjs, men kan användas många gånger. De bästa jag har provat.”


Blandade paket – flera storlekar

Om du använder en mellanrumsborste för första gången kan det vara svårt att veta vilken storlek som passar för dina mellanrum. Du kan kanske också behöva flera olika storlekar eftersom storleken på mellanrummen kan variera. Med ett blandat paket mellanrumsborstar som till exempel GUM Trav-ler (mix/provförpackning), TePe Mellanrumsborste Mixpack eller Ekulf PH Professional Mixed får du ett litet urval av olika mellanrumsborstar som varierar från 0,4 - 2,0 mm i tjocklek. När du har hittat rätt storlek på mellanrumsborsten kan du sedan hitta paket med bara den varianten så att du kan rensa dina mellanrum mest effektivt.


Curaprox

Mellanrumstandborsten från Curaprox har ett speciellt vinkelformat borsthuvud som kan nå även de bakre mellanrummen. Skaftet och borsthuvudet förenas med ett smart och enkelt klick-system så att du kan byta ut borsthuvudet när det har blivit slitet. Borsthuvudets borst är vridet runt en tunn men stark tråd av kirurgiskt stål som håller borsthuvudets form och säkerställer effektiv och grundlig rengöring av tänderna och mellanrummen.

Borsthuvudena finns i 5 olika storlekar, där borsthuvudets tråd är mellan 0,6 och 1,1 mm och borsthåren har en räckvidd på 2,2 till 5,0 mm.


Tandex Flexi mellanrumsborste

Med en mellemrumsborste från Tandex får du en stark och flexibel mellemrumsborste, vars ergonomiska handtag gör det lätt att rengöra alla små mellanrum i munnen. Tandex Flexi finns nämligen i nio olika storlekar, så du kan hitta precis de borstar som passar storleken på dina mellanrum.

Mellemrumsborstarna från Tandex finns även med ett längre handtag - Tandex Flexi Max, vars borstdiameter går från 3,0 mm till 5,0 mm. För att lätt kunna känna igen skillnaden mellan dina mellemrumsborstar från Tandex i olika storlekar, har alla storlekar olika färger på handtaget.


Köp dina mellanrumsborstar på Med24.se

Du kan välja bland det stora utbudet av mellanrumsborstar här på sidan, där du med säkerhet kan hitta billiga mellanrumsborstar som kan hjälpa dig till en bättre munhygien. 

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.