Tvättbart munskydd - fördelar med tvättbara munskydd

Skrivet av

kvinder på arbejde med mundbind

Vill du skydda miljön och återanvända ditt munskydd? Med ett tvättbart munskydd kan du minska avfallet - helt utan att kompromissa med god hygien. Läs om fördelarna med ett återanvändbart munskydd och råd för användning här.

Vad är ett tvättbart munskydd?

Kärt barn har många namn - och det är också tillfället med tvättbara munskydd. Du kanske har hört dem kallas tygmunskydd, ansiktsmasker i tyg, återanvändbara munskydd eller något helt fjärde.

Gemensamt för dessa munskydd är att du kan återanvända dem många gånger, så länge du hanterar och tvättar dem korrekt. De tvättbara munskydden skiljer sig från engångsmunskydd genom att de kan användas flera gånger. Dessutom är återanvändbara munskydd inte CE-märkta och det finns således ingen dokumenterad effekt av filtreringsgraden av bakterie- och viruspartiklar. Ett tvättbart munskydd är dock bättre än inget munskydd, i de situationer det krävs.


Se alla CE-märkta och godkända munskydd här.


Fördelar med tvättbara munskydd

Även om tvättbara munskydd inte har testats och dokumenterats på samma sätt som skyddsutrustning mot sjukdomar såsom engångsmunskydd, finns det andra fördelar med de återanvändbara munskydden.

Du sparar pengar på lång sikt med tvättbara munskydd

Det kan finnas pengar att spara på lång sikt när du använder tvättbara munskydd. Då engångsmunskydd, som namnet antyder, endast ska användas en gång, kan ett tvättbart munskydd användas många gånger. På en dag med många ärenden kan du enkelt använda 3-4 engångsmunskydd som bara åker direkt i papperskorgen. Även om tygmunskydd är dyrare i inköp, kommer du att spara pengar över tid.

Du kan använda tvättbara munskydd som fashionabelt tillbehör

De CE-märkta engångsmunskydden är ofta blåa eller vita medan du kan köpa tvättbara munskydd i många färger och mönster. På så sätt kan du matcha ditt munskydd till din jacka, skor eller väska så att du kan följa reglerna för munskydd utan att kompromissa med din outfit.

Tvättbara munskydd är mjuka och behagliga

Vissa människor tycker att engångsmunskydd är obehagliga eftersom de kan sitta för löst och glida runt i ansiktet. På de flesta tvättbara munskydd kan du justera öronresåren så att munskyddet sitter tätt och bekvämt över ditt ansikte.


Vilket tvättbart munskydd ska jag välja?

  • Välj ett munskydd i 3 lager tätt vävt tyg
  • Se till att det sitter nära ditt ansikte
  • Se till att det täcker både näsan och munnen
  • Se till att munskyddet kan tvättas i minst 60 grader

Hur hanterar jag tvättbara munskydd korrekt?

För att undvika ytterligare spridning av virusinfektion i samhället är det viktigt att du hanterar ditt tvättbara munskydd korrekt både före och efter användning. Var noga med att förvara det i en påse eller liknande före användning så att det inte blir smutsigt. Efter användning är det viktigt att du förvarar tygmunskyddet i en sluten påse och endast rör vid öronresåren.


Visste du att...

...du kan göra ett självtest för corona med ett corona hemmatest. Det är snabbt, och du kan avläsa ditt resultat redan efter 15-20 minuter. I testet hittar du en utförlig guide till, hur du ska göra.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.