Covid-19 Självtest

Se hela utbudet av självtester för coronavirus här! Testerna på den här sidan är antigentester för hemma- och professionellt bruk. Alla våra corona-självtester är CE-märkta.

Vad är ett corona självtest? | Antigentest och antikroppstest | Köp antigentest

4 Produkt(er)

Vad är ett corona-hemtest?

De allra flesta svenskar har nog efterhand prövat att bli testade för covid-19. Läs vidare och lär dig mer om hur du kan testa dig själv med ett coronatest hemma och som du kan beställa genom oss med leverans direkt hem till din dörr.


Corona självtest - Så gör man

På Med24 säljer vi Boson hemtest för corona, som ger dig resultat enkelt och snabbt. På bara 15-20 minuter kan du få resultatet av ditt corona-självtest.

Så här utförs Boson hemtest för corona:

Testet är väldigt enkelt och går snabbt att utföra. Ett prov från näsans främre del, provpinnen tas ner i provröret varefter 4 droppar från provröret överförs till testkassetten. Resultatet kan avläsas efter bara 15 minuter (detaljerade instruktioner medföljer).

När kan man använda ett självtest för corona?

  • Skal du ud at være sammen med mange mennesker, kan du med fordel bruge en hjemmetest for corona inden. På denne måde passer du bedre på dig selv og andre i dine omgivelser.
  • Det kan også være at du lige har været i en større forsamling, og gerne vil testes bagefter.
  • Føler du lidt kriller i halsen, kan du bruge en hjemmetest for corona.

Vad kostar ett coronatest?

Priset för ett hemtest för covid-19 kan variera då vi alltid strävar efter att vara konkurrenskraftiga på vårt coronatest för privat bruk.


Corona hemtest – framtidens lösning på pandemin?

Coronatestet för privatpersoner kan visa sig att bli avgörande i kampen mot covid-19. Corona-hemtester skapas med samma teknik som snabbtesterna och kan göra det ännu enklare att testa en stor del av befolkningen på nolltid.

Den här typen av test är liksom snabbtestet, som du kanske känner till från många testplatser, ett antigentest. Antigentestning är mindre känslig än t.ex. PCR-test, och ger därför inte ett lika tillförlitligt svar. Om du får ett positivt resultat med ett antigentest rekommenderas därför att du får resultatet verifierat med ett PCR-test så snart som möjligt.

Smittspårning och andra rekommendationer vid konstaterad smitta ska följas omedelbart efter registrering av positivt provsvar.

PCR-test - säker och skonsam

Den säkraste och vanligaste formen av testning är PCR-testet, som tas i munnen. Använd alltid denna typ av test för symptom på covid-19 eller om du är närkontakt till en smittad person. 

Antigentest - snabbtest utan tidsbeställning

En annan form av testning, som blivit allt vanligare, går under många olika namn: Antigentest, snabbtest, quicktest , snabbtest och nästest är bland de vanligaste termerna.

Ett antigentest för Covid-19 görs genom ett prov från näsan som analyseras i en testkassett. Fördelen med ett antigentest är att resultatet visas mycket snabbt (vanligtvis efter 15 minuter).

Tidigare använde man en testpinne som skulle relativt långt upp i näsan medan man nu använder en kortare pinne för att göra snabbtestet bekvämare. Testet ger en ögonblicksbild och det är därför viktigt att du fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer även om du får ett negativt svar.


Antigentest och antikroppstest - vad är skillnaden?

Hemtesterna på denna sida är antigentester. Dessa ska inte förväxlas med antikroppstester, som också har blivit mer och mer populära. Där ett antigentest baseras på immunkemisk detektering av virusproteiner – mer känt som antigener, mäter ett antikroppstest om du tidigare haft corona och därmed bildat antikroppar. Med andra ord kan du med ett antigentest se om du är smittad just nu, medan ett antikroppstest mäter om du har varit smittad tidigare.

Det är viktigt att understryka att även om du har antikroppar efter att ha haft covid-19 så kan du bli smittad igen. Det är ännu inte känt hur lång tid efter sjukdomen du är immun. På samma sätt kan du ha haft corona utan att ha antikroppar i blodet.


Skydda dig själv och andra med godkänd skyddsutrustning

Oavsett om du har haft corona tidigare, precis blivit smittad eller fortfarande lyckligtvis inte har drabbats, rekommenderas du att följa gällande riktlinjer och rekommendationer. Detta innebär bl.a. att man ska använda skyddsutrustning såsom munskydd, mask eller visir på utvalda ställen, hålla en hög handhygien med frekvent handtvätt eller användning av handsprit samt hålla avstånd. På Med24.se säljer vi endast högkvalitativ CE-godkänd skyddsutrustning.


Köp antigen corona självtest på Med24.se

På Med24 hittar du flera antigentester för hemmabruk och professionellt bruk. Dessa corona-hemtester är CE-godkända (CE 0197 och (CE0123). Det finns många dåliga och ineffektiva hemtester på marknaden. Sådana tester kan skapa falsk säkerhet. Välj därför alltid ett coronaantigentest som är godkänt av läkemedelsstyrelsen.

pil til toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.