Krillolja - Krillolja för hälsan

Skrivet av
Krillolja

Krillolja kommer från den lilla lysräkan, som kanske är mest känd som blåvalens favoritföda. De små räkliknande djuren lever i stora stim, huvudsakligen i haven vid Antarktis. Krillolja blir alltmer populärt som kosttillskott och ett alternativ till fiskolja. Detta är särskilt krillens hög halt av superomättade omega 3-fettsyror DHA och EPA och deras naturliga innehåll av antioxidanter och fosfolipider. Antioxidanterna består av astaxantin, vitamin A och E.

Hållbart tillskott

Hållbart tillskott- krill

Även om krillen är ett mycket litet djur - blir endast upp till 7 cm - så är det faktiskt den största djurarten på jorden om man ser till totalvikten. De stora mängderna krill i haven är också en viktig föda för många, olika marina djur. Just tack vare krillens viktiga roll i havens näringskedja, är det också viktigt att fångsten övervakas så att en hållbar population behålls. Convention on the Conservation of Antarctic Marine Living Resources i Antarktis sörjer för övervakning av fångsten och det är fortfarande långt kvar innan den når den högsta gränser för hållbarhet.

Krillolja eller fiskolja - vad ska jag välja?

Både krillolja och fiskolja innehåller de hälsosamma omega 3-fettsyrorna. Krill innehåller emellertid en mindre mängd fettsyra än fet fisk. Det innebär att krillolja är en dyrare råvara än fiskolja i genomsnitt, eftersom det måste finnas krill för tillverkningen. Men vad får man då för det dyrare priset? Krillolja och fiskolja innehåller båda EPA- och DHA-syror som är viktiga för hjärta och hjärna. Krillolja är dock stabilare än fiskolja, eftersom den innehåller den starka antioxidanten astaxantin, som skyddar mot fria radikaler. Det är detta som ger krillolja dess röda färg, men det är också det som håller oljan fräsch längre.

Olja från krill har också en mycket högre nivå av fördelaktiga fosfolipider än vanlig fiskolja. Vad är fosfolipider och varför är de så viktiga? Fosfolipider är ett särskilt fett som är av stor betydelse för våra cellulära funktioner i kroppen. Alla våra celler har membran runt sig och detta membran består av fosfolipider.

Eftersom både krillolja och fiskolja innehåller omega 3 DHA- och EPA-syror hjälper båda oljorna också till med i stort sett samma sak i kroppen. Detta gäller särskilt:

Blodtryckssänkande
• Främjar hjärnan 
• Antiinflammatoriska

Den stora skillnaden mellan fiskolja och krillolja är att olja från krill är mer stabil, håller sig fräschare under längre tid, innehåller de starka antioxidanterna astaxanthin och fosfolipider.

Du kan se hela vår sortiment av krillolja och fiskolja här.

Mera läsning:

- Fiskolja för gravida kvinnor
- Fiskoljetest - Hur man väljer den bästa fiskoljan 
- Fiskolja - Allt du behöver veta 

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.