Hyaluronsyra - Anti-age som fungerar!

När våra hyaluron- och kollagennivåer i huden faller med åldern, uppstår torrhet, fina linjer, rynkor och pigmentförändringar på flera ställen på kroppen. Detta beror delvis på det faktum att hyaluronsyra är hudens egen anti-aging substans.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är proteinsubstanser eller så kallade polysackarider som finns naturligt i vävnaderna i vår kropp där den binder fukt. Med åldern kommer mängden av hyaluronsyra i vävnaderna att minska. Det uppskattas att en vuxen människa endast har 1/20 av mängden hyaluronsyra i huden jämfört med ett spädbarn.

Ett gram hyaluronsyra är ändå tillräckligt för att binda 1 hel liter vatten! Det är därför inte förvånande att substansen är en helt unik och fantastisk anti-anti-age booster för huden. När hyaluronsyra-nivån sjunker kommer därmed bindvävnaden att förlora fukt och volym. På samma sätt kan stödvävnaden minska i volym och falla ihop och därmed skapa rynkor och fina linjer. 

Var används hyaluronsyra? 
Hyaluronsyra är ofta en nyckelingrediens i fillers för hud och läppar, där den fungerar som en naturlig substans som kommer att brytas ned över tid och inte orsaka skador i kroppen. I vårt sortiment hittar du hyaluronsyra i bl.a. produkter från det kritikerrosade varumärket Fillerina. Dessutom är hyaluronsyra vanligt förekommande i vissa kosttillskott, krämer, oljor samt serum.

Brist på hyaluronsyra

Brist på hyaluronsyra kan återspeglas i huden i form av rynkor, mindre lyster och glöd samt en torr och slapp hudstruktur. Om du vill återfå hudens elasticitet och fukt kan du med fördel använda hudvårdsprodukter med hyaluron, som både hjälper huden att absorbera fukt samt att bevara den.

Som alltid är det viktigare att förebygga än att återuppbygga. Man bör därför påbörja sin anti-aging hudvård relativt tidigt, gärna redan  runt 25 års-åldern.

Hyaluronsyra är dock inte den enda faktorn för uppkomsten av rynkor. Hudens, med åren, fallande kollagen-nivåer är också en orsak till att vårt ungdomliga och strålande utseende falnar med tiden. Du kan läsa vidare i vår artikel om kollagen här!

Dokumenterad effekt

Hyaluronsyra i krämer och serum kan ge dig goda och synliga effekter på en åldrande hud. Hyaluronsyra närar huden intensivt - helt i de nedre hudlagren, där kollagen bildas.

Många kallar till och med hyaluronsyra för hudens skyddande ram, eftersom den är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att binda vatten i huden och vatten är hudens mest vitala fundament. 

När hyaluronsyra först börjar sin process med cellerna är det därför möjligt att uppleva en markant positiv förbättring i hudens fuktnivå, struktur och elasticitet. Enligt vetenskapliga studier finns det följande fördelar med hyaluronsyra:

  • Ökad fuktabsorption i huden
  • Ökad kollagenproduktion
  • Effektiv mot fria radikaler
  • Skyddar leder och nerver
  • Antibakteriella samt anti-inflammatoriska egenskaper
  • Läkande effekt på sår
  • Effektiv för att stärka huden - bland annat efter solskador

Kräm med hyaluronsyra

Hyaluronsyrakräm eller en hyaluronsyramask kan vara ett verkningsfullt inslag i din anti-age hudvård. Det är kroppens helt egna, effektiva och välgörande fuktighetskräm och den fungerar både genom att "fylla på" hudens egna fuktdepoter samt att bevara vitaliteten under längre tid.

Hyaluronsyra kan lindra allt från rodnad, torrhet, akne, rynkor och brist på lyster och glöd i huden. Om du kombinerar en av de unika krämerna med hyaluronsyra med ett serum innehållande aktiva ingredienser, är det möjligt att inte bara förebygga tecken på åldrande utan även läka brustna blodkärl! Syran kan nämligen transportera de aktiva ingredienserna ända ned i de djupare hudlagren.

I sortimenten hos de större varumärkena såsom Vichy, Madara, Eucerin och Urtekram kan du hitta läckra krämer och masker med hyaluron.

Hyaluronsyra serum

Ett serum består av en lipidlöslig bas som gör det möjligt för de aktiva ingredienserna att tränga helt in i hudens epidermis istället för att lägga sig på det yttre hudlagret, vilket ses i majoriteten av alla fuktighetskrämer. Genom att använda serum som innehåller hyaluron kan du därför snabbt och enkelt bidra till en ung och frisk hud full av glöd och elasticitet.

På Med24.se hittar du ett stort urval av serum. Bland annat erbjuder vi Ecooking fuktighetsserum som kan användas för alla hudtyper och åldrar. Dess innehåll av hyaluronsyra binder både fukt och stimulerar kollagenproduktionen.

Evovle Hyaluronic Serum bidrar också med ett högt innehåll av den naturliga och exklusiva syran och detta serum ger näring, återfuktar och skyddar din hud från allt från torrhet till tecken på åldrande.

Kosttillskott med hyaluronsyra

Man kan enkelt ta del av hyaluronsyrans välgörande effekter utan att behöva applicera det flera gånger dagligen på huden. Med hyaluronsyratabletter kan du snabbt och enkelt ge din kropp den naturliga näringen inifrån och hela vägen ut till kroppens celler.

New Nordic erbjuder bland annat den helt fantastiska Skin Care Hyaluron Shot, som tillverkas med en naturlig smak av havtorn, som du enkelt kan införa i din morgonrutin. Den innehåller både en hög koncentration av hyaluronsyra samt bidrar till bildandet av kollagen.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.