Serum

Funderar du på vad ett serum är, varför man ska använda det och vilket serum som är bäst för dig? Bli klokare på serum för ansiktet genom att läsa mer här:

Vad är ett serum? | Hur man använder serum | Det bästa serumet för dig

400 Produkt(er)

Vad är ett serum?

Kvinde drypper serum på sin finger Med24

Ett serum är en tunn och koncentrerad produkt för ditt ansikte, som består av många aktiva ingredienser, såsom C-vitamin och hyaluronsyra. Serumet appliceras i ansiktet, där de aktiva ingredienserna tränger in i huden och behandlar effektivt, så att du kan uppleva optimala och fantastiska resultat.

Serum innehåller mindre molekyler än en vanlig kräm och kan därför tränga ner djupare i huden och förstärka effekten av efterföljande krämer. Du kan dock inte använda ett serum enbart eftersom det inte innehåller samma skyddande fetter som ansiktskrämer.

Varför ska man använda serum?

Ett serum ser inte så speciellt ut, men den koncentrerade produkten gömmer på helt fantastiska egenskaper. Om du lider av specifika hudproblem, såsom pigmentfel, oren hud, akne eller rynkor, kan ett serum vara det bästa valet för din hud.

Det går in och boostar huden och lindrar de utmaningar som din hud kan ha. Ett serum fungerar effektivt på huden på grund av dess koncentrerade formel. Serum kan bl.a. innehålla vitamin A, vitamin C, vitamin E och hyaluron, som finns i serum för oren hud, anti-aging serum mot rynkor och fuktgivande serum för dig med torr hud.


Steg för steg - hur använder man ett ansiktsserum?

1) Ansiktet rengörs från bakterier och fett eftersom de bildar en barriär, vilket gör det svårt för serumet att tränga igenom huden. Dessutom rekommenderar vi att du använder en ansiktsskrubb ca 1 gång i veckan för att ta bort döda hudceller och minska igensatta porer.

2) Applicera nu ditt serum på huden. Ta några droppar på handen och fördela försiktigt ett fint lager serum i ansiktet- det är väldigt drygt. Undvik området runt ögonen eftersom det är känsligt och där bör man endast bör appliceras på produkter för ögonen.

3) Vänta 3-5 minuter så serumet kan tränga in djupt i huden. Eftersom de aktiva ingredienserna effektivt behandlar huden kan du uppleva en stickande känsla, som är övergående.

4) Avsluta med din favorit nattkräm eller dagkräm för att bilda ett skyddande lager över ditt serum.

5) Hur ofta du ska använda ett serum beror på varje produkt. Du kan läsa mer om användning under produkttexten för de specifika serumen. 


Hitta det bästa serumet för din hud

Det finns ett serum för alla! Detta gäller inte bara alla hudtyper utan även personliga krav på varumärkets hållbarhet, miljömedvetenhet, om de är allergivänliga och parfymfria, av bästa kvalitet eller om produkten är vegansk.

  • Serum för normal, skadad och kombinerad hud - Vichy Liftactiv Serum 10 Supreme och Melisa Multivitamin Serum
  • Serum för torr och känslig hud - Vichy Mineral 89 Booster och Evolve Hyalurionic Serum
  • Serum för pigmentförändringar - Beaute Pacifique Defy damage Serum och Eucerin Anti-pigment Dual Serum
  • Anti-aging serum för rynkor - Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe och Vichy Idéalia Serum
  • Serum för oren hud och akne - Dermalogica Skin hydrating booster och Ecooking Acne Serum
  • Veganskt serum - Ecooking Fugt Serum och Mellisa Anti-Age Serum
  • Allergivänligt serum - Pudderdåserne Alt i En Hyaluronsyra och Ecooking A-vitamin

Du hittar det bästa serumet för din hud genom att undersöka vilka hudproblem du vill behandla. Om du har torr och trött hud som behöver en boost, är det ett serum med hyaluronsyra och vitamin C du behöver. Om det är ett anti-aging serum du letar efter så prova ett serum med retinol , även känt som vitamin A, vilket bl.a. stärker hudens elasticitet och reducerar fina linjer.


Pil til toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.