Är vår handsprit effektiv mot Corona-virus?

Er håndsprit effektivt mod Coronavirus?

Vi får många förfrågningar om huruvida handspriten vi säljer är effektiv mot Corona-virus? Detta är förståeligt, bland annat eftersom media har rapporterat om att vissa produkter som finns på marknaden inte har någon dokumenterad effekt. Typiskt för dessa produkter har varit att de inte innehöll alkohol eller inte innehöll en tillräcklig mängd alkohol. Alla produkter vi har i kategorin handsprit innehåller alkohol och alla är effektiva mot Corona-virus.

Är alla produkter i er kategori "Handsprit" effektiva mot Corona-virus?

Ja, alla produkter som vi har samlat i kategorin handsprit uppfyller standarden och har det innehåll som rekommenderas för att vara effektiva mot Corona-virus. Vi har dokumentation på alla produkter.

Vad krävs för att handsprit ska vara effektivt mot coronavirus?

Corona-virus (Covid-19) är ett virus med hölje som faktiskt är relativt lätt att slå sönder. Dess klibbiga membran gör att det är mottagligt för handsprit (alkohol) och hög alkoholprocent är inte nödvändigt för att handspriten ska vara effektiv. För etanol / alkoholdenat är rekommendationen minst 60% och för isopropanolalkohol är den 70%. Dessa rekommendationer har utfärdats av de officiella amerikanska myndigheterna CDC (Centers for Disease Control) och rekommendationerna är specifika för coronaviruset. Vanligtvis används etanol i vanlig handsprit. Kontrollera därför att etanolinnehållet är minst 60%.

Krävs andra ingredienser utöver alkohol?

Det är alkoholen som gör handspriten är effektiv mot virus, inklusive coronavirus. Förutom alkohol kan de enskilda produkterna innehålla parfym, aloe vera, glycerin, etc. Det är enbart för att tillföra antingen doft eller för att tillföra en vårdande effekt. Det har ingen effekt på handspritens verkan. Vi rekommenderar generellt att fokus läggs på produktens effekt. Produkten kommer, oavsett vad den innehåller för andra ingredienser, att ha en uttorkande effekt. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder handsprit och en bra handkräm.

Hur man använder handsprit korrekt

Handsprit med rätt mängd alkohol är effektiv efter 15 sekunder. Men du kommer att märka att vissa produkter säger att du uppnår "maximal effekt" efter 3 minuter. Detta är en standardtext och det gäller generellt att det är då den högsta effekten uppnås.

Vi rekommenderar följande procedur när du använder handsprit:

Kontrollera först att du inte har någon synlig smuts eller skräp på händerna. Om du har tillgång till vatten och tvål kan du tvätta händerna först. När dina händer är torra är de redo att desinficeras.

Du bör nu använda en rimlig mängd handsprit för att hålla händerna fuktiga vid gnuggning i minst 30 sekunder. Detta motsvarar vanligtvis 2-3 ml eller ett pumptryck, beroende på om din handsprit har pumpfunktion eller ej.

Gnid nu handspriten på handflator, mellan fingrar, fingertoppar, handrygg och handleder - och glöm inte tummen! Efter att ha gnuggat händerna i minst 30 sekunder torkar alkoholen in och du har desinficerat dina händer effektivt.


Corona hemtest

Visste du att du kan testa dig själv för Corona med ett corona hemtestest?
Här hos Med24 gör vi, vad vi kan för att göra vardagen lättare för dig. Därför har vi corona hemtest, så du enkelt och snabbt kan testa dig hemma.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.