4 goda råd för dig i 50-års åldern: Ta hand om din kropp

Skrivet av
kvinde i halvtredserne stort billede med24

Din kropp förändras genom livet. Många människor upplever speciellt när man kommer upp i 50-års åldern att kroppen kräver extra vård och omtanke. Kanske har du tidigare kunnat springa flera kilometer flera gånger i veckan, men skadas nu lättare än tidigare. Alternativt kan klimakteriet ha gjort sin entré. Få goda råd här om hur du bäst tar hand om din kropp och din hälsa när du har nått de 50!


Mitt i livet

När man når 50-års åldern, är det många som börjar reflektera över att de börjar känna sig äldre. Barnen har kanske flyttat hemifrån och du kan känna i din kropp att du inte är helt ung längre. Lyckligtvis har du nu ofta stora möjligheter att lära känna dig själv och din kropp. 

Har du alltid levt ett aktivt liv, kanske du känner att en förändring är på väg. Du kanske lättare drar på dig skador eller inte har så mycket energi som tidigare. Det finns dock ingen anledning att släppa de goda vanorna. Även om din fysiska aktivitet kanske blir mindre intensiv är det en gåva till din kropp nu och en investering för framtiden att hålla dig igång och fortsätta att leva ett aktivt liv.

Se på ditt liv och rannsaka vad som verkligen gör dig lycklig och vilka dåliga vanor du kanske ska lägga på hyllan. Få här 4 goda råd för ett hälsosamt och rikt liv, nu och för framtiden!


1. Kommer du ihåg att använda anti-age hudvård?

Om du har varit bra på att ta hand om och vårda din hud så är du kanske ganska nöjd med den. Det är dock oundvikligt att rynkor och fina linjer blir mer framträdande med åldern - och kom ihåg, det är helt naturligt! Å andra sidan kan du fortfarande göra en hel del för att se till att din hud behåller sin fina glöd och utstrålning.

Anti-age hudvård är framtagen för att förhindra och förbättra åldrande hud med ingredienser som retinol, vitamin E, hyaluronsyra och kollagen. De två sistnämnda är särskilt viktiga eftersom de finns naturligt i vår hud och nivån på dem minskar när vi blir äldre. Kollagen är ett protein som gör huden smidig, medan hyaluronsyra binder fukten i vår hud. Att använda anti-agingprodukter med hyaluronsyra kan hjälpa din hud att bibehålla fukt och volym.

2. Kom ihåg att röra på dig!

Ett aktivt liv är en av hörnstenarna för god hälsa och välmående. Som ung har du kanske inte problem med dålig form, men när du blir äldre kan fysisk inaktivitet få mer märkbara konsekvenser för din hälsa. Inaktivitet kan bidra till olika livsstilssjukdomar, och det kan även  leda till minskad muskelmassa, balansproblem och ökad risk för fall.

Det är därför viktigt att man antingen håller fast vid sina goda vanor eller kanske får skapat sig några nya. Det rekommenderas att man motionerar minst 30 minuter varje dag, så ta en vän under armen på en walk-and-talk, pröva på yoga eller gympa. Det är aldrig för sent att prova på något nytt!


3. Multivitaminer och kosttillskott för 50+

Vill du se till att du får i dig rätt mängd vitaminer och mineraler? Då kan du överväga att ta ett kosttillskott särskilt för personer i åldern 50+ år. Här hittar du en sammansättning av vitaminer, mineraler och örter som riktar sig till kvinnor (och män) i din åldersgrupp. Du kan välja multivitamin med ingredienser som:

  • C-vitamin: Bidrar till bildandet av kollagen, vilket stöder hudens normala funktion
  • Vitaminerna B6 och B12: Bidrar till ett normalt fungerande immunsystem
  • D-vitamin: Bidrar till underhållet av benstommen
  • Vitamin A: Bidrar till normal syn och frisk hud


4. Är du klimakteriet?

regemeo med24

Klimakteriet träder för de flesta kvinnor in mellan 45 och 55 års ålder. Värmevallningar, hjärtklappning, sömnproblem och blödningsstörningar är några av de vanligaste tecknen. För att lindra symptomen tar många kvinnor kosttillskott under klimakteriet. Ett kosttillskott med rödklöverextrakt kan ge kroppen en hjälpande hand genom dess förändring.

REGOMEO från Herrens Mark är en av de mest populära produkterna för kvinnor i klimakteriet. Med dess innehåll av rödklöverextrakt och mjölksyrabakterier kan kosttillskottet lindra obehag under klimakteriet. Produkten är också vegansk och ekologisk, så du kan använda den oavsett om du är vegan, vegetarian eller köttätare.

pil til toppen med24

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.