Herrens Mark REGOMEO - 2 liter

1
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Herrens Mark & Regomeo
Varunummer: 11098

Fermenterat rödklöverextrakt med mjölksyrabakterier - kosttillskott för kvinnor i klimakteriet

Naturligt, ekologiskt kosttillskott för kvinnor i klimakteriet.

REGOMEO från Herrens Mark kan lindra klimakteriebesvär som värmevallningar, svettningar, sömnproblem och brist på energi. Rödklöver är till exempel bra mot värmevallningar och ökad svettning, medan citronmeliss bidrar till ett positivt humör och hälsosam sömn. Örterna i extraktet är också en källa till mineraler som kalium, kalcium och magnesium, där magnesium till exempel kan bidra till att minska trötthet och utmattning.

REGOMEO från Herrens Mark är 100% ekologisk, vegansk och helt gluten- och laktosfri.

Rödklöver för kvinnor i klimakteriet

När kvinnor kommer i klimakteriet och får symtom som värmevallningar och ökad svettning beror det på att kroppens egen produktion av östrogen minskar. Det är här rödklöver är intressant för kvinnor i klimakteriet, eftersom växtämnena, isoflavonerna, har en liknande struktur som östrogen. Växtämnena binder dock främst till de östrogenreceptorer som finns runt tarmar, njurar och skelett. Rödklöver kan därför bidra till ett lugnt och behagligt klimakterium i samband med t.ex. värmevallningar och ökad svettning. 

2-i-1-produkt som innehåller växtöstrogener och levande mjölksyrabakterier

Rödklöverextraktet från Herrens Mark fermenteras med mjölksyrabakterier av flera skäl. För det första konserveras extraktet på ett naturligt sätt. Därför tillsätts inga konserveringsmedel eller alkohol. Dessutom underlättar fermentering kroppens förmåga att absorbera fytoöstrogenerna från rödklövern (ökad biotillgänglighet). Dessutom pastöriseras inte extraktet, så du får också ett dagligt tillskott av mjölksyrabakterier.

Fytoöstrogenerna är naturligt bundna till sockermolekyler (glykonform), men under fermenteringen separeras sockermolekylerna från fytoöstrogenerna (aglykonform). Detta ger fytoöstrogenerna en form som gör att de kan absorberas direkt genom tarmväggen och in i blodomloppet. En unik process som Herrens Mark har patenterat.

Lokalt odlade, ekologiska och skördade så färska som möjligt

Herrens Mark REGOMEO produceras på den ekologiska gården på Västfyn Danmark - Broendegården. Så allt från sådd, skörd, produktion, jäsning, tappning och förpackning sker lokalt och så nära naturens egen cykel som möjligt. Det är också här som Herrens Mark utvecklar nya rödklöversorter med ett högre innehåll av växtöstrogener. Skörden sker när rödklöverns innehåll av isoflavoner (fytoöstrogener) är som högst under senvåren. Blad och blommor från rödklövern pressas till juice. Därefter tillsätts salvia, pepparmynta och citronmeliss innan juicen fermenteras och förädlas genom mjölksyrajäsning.

Örterna skördas på senvåren och under sommaren när de är som mest saftiga och kraftfulla. Juicen pressas omedelbart för att maximera de växtämnen och mineraler som finns naturligt i örterna. Mängden kalium, kalcium och magnesium i en daglig dos REGOMEO är därför inte tillsatt, utan kommer naturligt från de ekologiska växterna.

REGOMEO från Herrens Mark levereras i en praktisk bag-in-box, vilket ger den en lång hållbarhet och gör den lätt att dosera.
2 liter rödklöverextrakt räcker i ca 33 dagar vid ett dagligt intag på 60 ml (2 bägare).

Dosering och användning:

Startdos:
120 ml (4 bägare) fördelat på 2 dagliga doser; morgon och kväll - helst i samband med måltid.

Underhållsdos:
När effekten börjar märkas efter ca 2-5 veckor, ta 60-120 ml (2-4 bägare) dagligen, fördelat på 2 dagliga intag; morgon och kväll - helst med en måltid.
(Dosen är individuell).

Bör inte användas för barn under 11 år.

Skaka före användning!
Detta för att blanda fytoöstrogenerna.

TIPS!
Rödklöverextraktet har en distinkt gräsig/syrlig smak - om du föredrar en mindre skarp smak kan du blanda extraktet 1:1 med ananasjuice.
Det kan också blandas i en smoothie med några droppar stevia. Smakar bäst kallt!

Förvaring:

  • Före användning: i rumstemperatur, men helst kallt
  • Efter öppnandet kan extraktet förvaras i kylskåpet, eftersom det smakar bäst kallt
  • Hållbarhet: Se bäst före-datum på kartongen
  • Hållbarheten ändras inte efter öppning
  • Förvaras utom räckhåll för små barn

Om du är osäker på vilken variant av rödklöverextrakt från Herrens Mark du ska välja - REGOMEO eller REGOBONE - läs vidare här!


Innehåll: 2 liter (räcker för 33 dagar vid ett dagligt intag av 60 ml (2 bägare))

OBS: Finns även i 1-liters bag-in-box här!

120 ml innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Fermenteret rødkløverekstrakt

111

ml

-

- varav isoflavoner

56

mg

-

Fermenteret citronmelisseekstrakt

3,6

ml

-

Fermenteret pebermynteekstrakt

3,6

ml

-

Fermenteret salvieekstrakt

1,8

ml

-

Kalium

960

mg

48%

Kalcium

384

mg

48%

Magnesium

96

mg

26%

DRI = Dagligt referensintag för vuxna och barn över 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

92,5% fermenteret rødkløverekstrakt (Trifolium pratense L.), 3% fermenteret citronmelisseekstrakt (Melissa officinalis L.), 3% pebermynteekstrakt (Mentha x Piperita L.), 1,5% salvieekstrakt (Salvia officinalis L.), *från ekologiskt lantbruk, Fermenterat genom tillsättning av mjölksyrabakterier

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Ursprungsland: Danmark
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Herrens Mark & Regomeo
Varunummer: 11098
EU ekologimärket Ø-märket
EU ekologimärket Ø-märket

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.