Hygien och hudvård - Goda råd | Med24.se

Skrivet av

Ta hand om dig själv och din hud med dessa goda hygien- och hudvårdsråd

God, daglig hygien och hudvård är viktigt för att bevara en god hälsa och en sund hud.

Som en del i den dagliga hygienen rekommenderas att tvätta händer, kropp och ansikte med tvål och komplettera med handsprit (desinfektion)vid behov. Detta gör du för att bli ren och ta bort externa hot mot din hud (t.ex. bakterier och virus) vilka kan påverka din hälsa genom att överföra sjukdomar.

Samtidigt är det också viktigt att vårda huden, eftersom frekvent användning av tvål och desinfektionsmedel kan verka uttorkande och försvaga hudens naturliga skyddsbarriär.

Det är därför viktigt att också komma ihåg hudens dagliga vård och låta den bli del i den dagliga hygienen.

Nedan följer några goda råd för hygien och hudvård av händer, ansikte och kropp.

Vi rekommenderar


Händer - rengöring och vård

God handhygien är viktig eftersom bakterier och virus lätt kan överföras från dina händer till dig själv och till andra. Goda råd för daglig tvätt och vård av dina händer:

Skölj först händerna med varmt vatten. Använd sedan en tvål som är skonsam och som respekterar hudens barriär. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder. Kom ihåg att tvätta handflator, handrygg, mellan fingrar och runt naglar. Skölj händerna med varmt vatten och torka dem med en ren handduk eller pappershandduk.

När du tvättar händerna ofta behöver de vård och fukt så att de förblir mjuka och behagliga. För efterföljande vård, appliceras en handkräm som ger fukt, stärker hudbarriären och skyddar. Applicera så ofta som det behövs.

Ett exempel på en handkräm som ger fukt, stärker och skyddar dina händer är Lipikar Xerand Handkräm från La Roche-Posay. Läs mer om produkten här:

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream är fuktgivande, stärkande och skyddande för torra händer

Daglig användning av Lipikar Xerand Hand Cream hjälper till att ge dina händer fukt, stärka hudbarriären och skydda. Handkrämen ska masseras in ordentligt, den har en lätt konsistens, en mild doft och mjukgör händerna utan att kännas fet.

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream innehåller bland annat glycerin och La Roche-Posay thermalska källvatten. En formula som fuktar huden och lugnar händerna effektivt.

Appliceras dagligen på dina händer vid behov - till exempel efter att du har tvättat händerna med tvål. Om du eller ditt barn upplever torra och irriterade områden kan du komplettera med Cicaplast Balm B5 som lugnar och hjälper huden att återuppbyggas genom att skydda och stärka.

Ansikte - rengöring och vård

Att tvätta ansiktet med tvål kan vara effektivt för att ta bort smuts och främmande ämnen som bakterier och virus. Vissa tvålar kan dock torka ut huden. Därför är det bra att rengöra ansiktet med en produkt som är skonsam mot huden.

En bra start för din dagliga ansiktsrutin är att använda en micellar-rengöring som både rengör och ger ansiktet fukt.

Ett exempel på en produkt som både rengör och fuktar ansiktet i ett steg är Puriché Thermale Mineral Micellar Water från Vichy. Läs mer om produkten här

Rengör och ge ansiktet fukt i ett och samma ste

Med Pureté Thermale Mineral Micellar Water från Vichy kan du effektivt rengöra ansiktet i ett steg och samtidigt ge fukt i upp till 4 timmar *. På så sätt kan du hjälpa till att förhindra torr och stram hud. Produkten tar skonsamt bort överflödigt fett och smink (både i ansiktet, på läpparna och runt ögonen) samt lämnar ditt ansikte med en fräsch känsla.

Pureté Thermale Mineral Micellar Water innehåller Vichy thermalska källvatten och vitamin B5. En formula som hjälper till att ge huden en sund och revitaliserad look.

Används dagligen morgon och kväll. Applicera produkten på en bomullsrondell och rengör ansiktet försiktigt.

* Instrumental test, n = 26

Förebygg känslan av torr och stram hud

Att ta en dusch är för det flesta en del av den dagliga hygienrutinen. Men om du tvättar din kropp dagligen med vatten och tvål, kan din hud komma att kännas torr och stram. Ett gott råd är därför att vårda din hud och ge den fukt.

Som en del i den dagliga rutinen bör du smörja in din kropp med en kroppslotion som ger långvarig fukt och stärker hudbarriären. Du kan göra detta efter att du har duschat eller vid behov under dagen.

Ett exempel på en produkt som stärker hudbarriären och ger långvarig fukt är Lipikar Lait Body Lotion från La Roche-Posay. Läs mer om produkten här:

48 timmars fukt för din kropp

Genom att använda Lipikar Lait Body Lotion från La Roche-Posay varje dag, hjälper du huden att stärka sin skyddsbarriär. Produkten återfuktar huden i upp till 48 timmar efter applicering och kan hjälpa till att minska känslan av stram och torr hud. Produkten tränger snabbt in i huden utan kännas fet, så du kan komma snabbt i kläderna efter applicering.

Lipikar Lait Body Lotion innehåller karitésmör, La Roche-Posay thermalska källvatten och niacinamid. Produkten är parfymfri och är idealisk för känslig hud. Kan användas av vuxna, barn samt spädbarn från 3 månader.

Används dagligen på ren hud som helst tvättats med en skonsam, rengörande produkt - till exempel Lipikar Syndet AP +.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.