Hej då pormaskar - hemligheten till ren hud utan pormaskar

Hej då pormaskar - Med24.se


Alla har varit med om det. Vaknat och sett näsan full av svarta prickar. Pormaskarna är tillbaka. De kommer alltid vid de mest olämpliga tillfällen och är oftast mycket irriterande. Det är inte precis något vi vill visa upp.

Tur nog finns det tips att tillgå och det går att komma pormaskarna in på livet och få en ren och fin hud.

För att bekämpa pormaskar effektivt måste man veta vad det är och varför de uppstår. Vi tittar närmare på det och berättar hur man blir av med dem.

Vad är pormaskar och varför får man dem?

Pormaskar ser ut som små svarta prickar i ansiktet. De uppstår när porerna täpps igen med döda hudceller, makeup, krämer och smuts från luften. En pormask består av överskottstalg som hopar sig när det är överproduktion, på grund av hormoner eller igentäppta porer. De är vanligast i ansiktet, på näsan och i T-zonen, men de kan också uppstå på bröst och rygg. Det finns två typer av pormaskar - nämligen svarta och vita. De svarta är dem vi vanligtvis tänker på när vi talar om pormaskar. Pormaskar blir svarta när de kommer i kontakt med syre och de sitter i nivå med huden. Därför kanske du inte märker dem om du stryker med fingrarna över huden.

Pormaskar ska inte förväxlas med acne eller finnar. Men det finns ett samband med finnar, när finnar bildas kommer det bakterier in i talgkörteln, som är roten till pormasken.

När pormaskar hänger ihop med hormonbalansen, då är det oftast under puberteten som vi kämpar allra mest med dem. Det är under denna tid som våra hormoner är som mest aktiva och därför kan det vara svårt att hålla porerna rena och öppna. Men man kan ha besvär med pormaskar resten av sitt liv.

Hur tar man bort pormaskar?

Den mest effektiva metoden är ganska enkel och hemligheten till en ren hud utan pormaskar är en daglig rengöringsrutin för ansiktet. Vi skulle önska att det fanns en snabb genväg för att få bort pormaskar, men det är tyvärr inte fallet. Det krävs en bra, daglig rutin för ansiktsvård där du skapar de bästa förutsättningarna för dina porer.

Vi rekommenderar en daglig rutin där du rengör huden morgon och kväll och sedan applicerar en bra fuktkräm. Två gånger i veckan bör du använda en skrubb för djuprengöring och ta bort döda hudceller.

Ansiktsmasker kan också vara bra eftersom de har en djuprengörande effekt. Använd masken en gång i veckan tillsammans med ovanstående ansiktsvård och du kommer att se resultat inom kort.

Får man klämma pormaskar?

Du kan mycket väl klämma pormaskar - men ta det försiktigt. De flesta pormaskar kan klämmas ut med ett lätt tryck när du tar bort tilltäppningen i talgkörteln. Om pormasken inte kommer ut då, sluta! Om du trycker hårt, riskerar du att skada huden och orsaka inflammation i talgkörtlarna och det kan i sin tur leda till finnar och ärrvävnad. Om du väljer att trycka på en pormask, är det viktigt

att du tvättar händerna noggrant före och efter, så att du minskar risken för bakterietillväxt i porerna.

Om du vill undvika att använda fingrarna, kan du skaffa dig en pormaskklämmare - Dermaxir Blackhead Tool. Med detta ”verktyg” undviker du att skada huden i onödan.

Följ de här råden och kom ihåg att om du lider av pormaskar kommer du snart att se positiva förändringar.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.