Har du torr och irriterad hud? Hitta passande hudvård för hela familjen

Skrivet av
Stor bild - Man håller baby

Torr hud kan vara mycket känslig och lätt irriterad. Indikationer på torr hud kan vara olika obehagskänslor i huden som stickningar, klåda och stramhet. Torr hud kan också kännetecknas av en tendens till fjällning och små sprickor i hudytan. Tänk på att det inte finns en utan många olika typer av torr hud. Vissa har genetiskt betingad torr hud, andra har torr hud orsakad av atopiskt eksem, säsongsbunden torr hud i samband med kallt väder och nytillkommen torr hud som kan orsakas av användning av hårda rengöringsmedel etc.Varför uppstår torr hud?

Gemensamt för alla typer är att torr hud delvis orsakas av en förändring i hudens barriärfunktion. Detta kan vara genetiskt betingat eller orsakas av en mängd olika yttre faktorer. Varför sker denna förändring i hudbarriären? Allt färre lipider produceras på hudytan, vilket innebär att hudbarriären blir alltmer ojämn och irriterad. Hudcellerna förlorar sin förmåga att hålla kvar vatten, som avdunstar. Huden får sprickor som gör det lättare för yttre irriterande ämnen att tränga in i huden, vilket kan orsaka klåda och mycket torr hud.

För att återställa den torra hudbarriären är det viktigt att återfukta huden. Fuktgivande och mjukgörande krämer hjälper till att återställa hudens mjukhet och gör att den känns bekväm igen. Här är några rekommendationer som du kan följa dagligen för att få en silkeslen och len hud.Upptäck LIPIKAR & CICAPLAST

LIPIKAR-serien från La Roche-Posay är en komplett kroppsvårdsserie med både milt rengörande och effektivt vårdande produkter för alla typer av känslig hud: från mycket torr och irriterad hud till normal hud hos både barn och vuxna.

Tvål kan vara uttorkande och irriterande för huden. Använd därför en mild rengöring som inte torkar ut huden, t.ex. Lipikar Syndet AP+, en lugnande gelkräm för kroppstvätt som passar nyfödda, spädbarn, barn och vuxna med mycket torr hud. Den återfuktande sheasmörkrämen och lugnande niacinamid hjälper till att minska klåda som orsakas av torrhet, redan i badet.

Lipikar Syndet AP+ finns också i ett praktiskt och miljövänligt refillformat, som du kan använda för att fylla på din Lipikar Syndet AP+-flaska och på så sätt återanvända originalflaskan.

La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ och refill

Om du letar efter en lugnande och stärkande kroppskräm ska du välja mellan Lipikar Balm AP+M eller Lipikar Balm AP+M Light beroende på hur torr din hud är.

Lipikar Balm AP+M är en rik och närande kroppskräm för mycket/extremt torr hud och hud som är benägen att klia på grund av torrhet. Krämen kan även användas för hud med atopisk benägenhet och absorberas snabbt utan att lämna en fet känsla.

Lipikar Balm AP+M Light har en lättare konsistens, men med samma höga prestanda som den klassiska Lipikar Balm.

Båda kroppskrämerna har en trippelverkan på torr hud:

  1. Lugnar omedelbart huden.
  2. Anti-eksem effekt.
  3. Minskar förekomsten av nya utbrott.

Den bästa krämen är trots allt den du använder, så välj den konsistens du gillar bäst.

Stor bild - Lipikarprodukter från La Roche Posay

SOS-kräm för försvagad och irriterad hud

Cicaplast Balm B5+ är en lugnande, stärkande och skyddande balm för alla typer av försvagad och irriterad hud. Speciellt formulerad för användning av hela familjen (vuxna, barn och spädbarn från 3 månader) på ett brett spektrum av vanliga vardagliga mindre skador och irritationer, inklusive: solbränna, extrem torrhet, dagliga irritationer och mindre skador, insektsbett, brännande känslor, irritationer efter vaxning, peeling, laser, hårborttagning och dermatologiska behandlingar, synliga ärr, rodnad i blöjområdet samt rodnad och irritation i spädbarnens hudveck.

Cicaplast Balm B5+ finns i både 40 ml- och 100 ml-format och kan användas på kroppen, i ansiktet och på läpparna.

Glöm inte läpparna och händerna! När vintern kommer och temperaturen sjunker är dessa områden mest utsatta och tenderar att torka ut snabbare. Använd återfuktande hudvård på dessa delar av kroppen regelbundet.

Cicaplast handkräm är för irriterade händer som är torra, nariga och spruckna. Tack vare en formulering som kombinerar niacinamid och glycerin har handkrämen en stärkande och skyddande effekt och en icke-fet, icke-klibbig konsistens.

RÅD: Använd före sänggåendet så att den fungerar hela natten, och kom ihåg att använda handskar när du är ute i kylan.

Cicaplast Lip Balm är ett närande och lugnande balsam för spruckna och torra läppar. Hjälper till att återuppbygga läpparnas hud genom att skydda och stärka den.

RÅD: Använd en stor mängd före sänggåendet för bättre resultat.


Hitta din rutin med LIPIKAR och CICAPLAST från La Roche-Posay

Banner - La Roche Posay (hudvårdsrutin)
  1. Rengöring (Lipikar Syndet AP+)
  2. Återfukta kroppen (Lipikar Balm AP+M)
  3. Lugna hudirritationer (Cicaplast Balm B5+)
  4. Skydda läppar och händer (Cicaplast Hand Cream + Lip Balm)

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.