Dermatologen: Hur man tar hand om hud med tendens till akne


La Roche-Posay är ett ledande hudvårdsmärke känt för sina effektiva hudvårdsprodukter för alla hudtyper, speciellt för känslig hud. Varumärket har en omfattande produktlinje som innehåller allt från ansiktsrengöring och fuktighetskräm till solkräm och anti-aging.

En av de största fördelarna med La Roche-Posay är att deras hudvård är utvecklad med hänsyn till hudens känslighet och är dermatologiskt testad. Detta innebär att även personer med den mest känsliga huden kan använda dessa produkter utan risk för irritation eller allergiska reaktioner.

Varumärket är också känt för sina effektiva ingredienser, bland annat termiskt källvatten från staden La Roche-Posay i Frankrike, som är rikt på mineraler och antioxidanter. Detta källvatten används i många av La Roche-Posays produkter för att ge extra fukt och skydd till huden.


Få hudläkarens svar på hudvårdsrutin här

Varför får vissa akne, kan det undvikas och hur ska olika typer av akne behandlas? Vi konsulterade Mohammad Alimohammadi, specialist i dermatologi på Kanikens hudvårdsklinik i Sverige, för att få svar på några av de vanligaste frågorna om akne.

Varför får man akne?

Akne är en inflammatorisk sjukdom i talgkörtlarna. Det drabbar vanligtvis ungdomar i tonåren på grund av hormonella förändringar. Vissa bakterier i huden kan också bidra till akne, men i allmänhet orsakas inte akne av dålig hygien.

Hur vet man om man har akne? Hur vet man om huden bara är ur balans?

Om du får rodnad och bölder i ansiktet bör du misstänka akne. Andra symtom på akne är hudförändringar i ansiktet som gör ont eller blöder. Om huden är mycket torr eller fet kan man misstänka någon form av obalans.

Kan man göra något för att slippa akne?

Inte riktigt, eftersom akne ofta orsakas av genetiska och hormonella tillstånd. Det finns många bra vårdprodukter som du kan använda. Vårdprodukter för fet hud kan lindra begynnande akne.

Finns det olika typer av akne?

Ja, det finns flera varianter av akne. Det viktigaste är att skilja på ärrbildande och icke-ärrbildande akne. Den förstnämnda behöver medicinsk behandling för att förhindra ärrbildning. Om du har akne och upptäcker att huden tenderar att få ärr bör du kontakta din läkare.Hur man behandlar akne

Mild akne kan behandlas med vårdprodukter som ansiktsrengöring och en lätt fuktkräm. För svårare former av akne finns det receptfria läkemedel som kan prövas. Om aknen kvarstår och tenderar att förvärras och framför allt lämna ärr bör man kontakta läkare för en kraftfullare behandling.

En bra hudvårdsrutin för hud med akne:

En mild nattkräm och en återfuktande kräm som inte täpper till porerna är en bra hudvårdsrutin. Du bör komma ihåg att inte tvätta ansiktet för mycket, eftersom det kan störa hudens normala flora och leda till förvärring av akne.


La Roche-Posay hudvårdsrutin för aknebenägen hud

Letar du efter en enkel men effektiv hudvårdsrutin för aknebenägen hud? Nedan finns rutiner som La Roche-Posay har tagit fram för hud som är utsatt för både mild och svår akne. Det är viktigt att börja din hudvårdsrutin med ett rent ansikte, var därför noggran när du rengör ansiktet. Kom också ihåg att återfukta huden och skydda den från solen. Det rekommenderas inte att tvätta ansiktet mer än två gånger om dagen.

Hudvårdsrutin för mild akne:

La Roche-Posay hudvårdsrutin för mild akne

Hudvårdsrutin för svår akne:

La Roche-Posay hudvårdsrutin för svår akne

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.