Solskydd - hudens bästa vän

Skrivet av
Stort billede - Loreal solprodukter

Vill du njuta av solens strålar, men samtidigt hålla huden skyddad? Då är SPF steget i din dagliga hudvårdsrutin som du bara inte får missa. Men vad är egentligen skillnaden på UVA- och UVB-strålar? Hur mycket solkräm ska man använda innan man ger sig ut, och vilken produkt passar just din livsstil och hudtyp? Vi ger dig svar på frågor om solskydd och guidar dig till din huds bästa vän.


Vad är UVA- och UVB-strålning?

Begreppet UV-strålning innefattar vanligtvis både UVA- och UVB-strålning. UV-strålning träffar jorden varje dag året runt under dygnets alla ljusa timmar. Mängden UVA-strålning är relativt jämn under dygnets ljusa timmar året runt. Mängden UVB-strålning är beroende av årstid och tid - till exempel ökar den mitt på dagen på våren och sommaren.

Jordens yta träffas av mycket mer UVA-strålning än UVB-strålning – omkring 95 % UVA mot 5 % UVB. Det betyder att vår hud exponeras för ungefär 20 gånger mer UVA- än UVB-strålning. Det är viktigt att känna till eftersom det är främst UVB-strålningen som ger oss solbränna, medan UVA-strålningen tränger djupare ner i huden och har en nedbrytande verkan. Det är den som gör att vi åldras.


Rekommendationer för din solskyddsrutin

Många hudvårdsprodukter innehåller redan SPF, men det finns en risk att skyddet mot UV-strålning inte blir tillräckligt av din vanliga ansiktskräm eller foundation. Om du inte redan använder ett solskydd i din dagliga rutin är det dags att starta en god vana nu. Men hur mycket solskydd ska man använda? När ska man applicera produkten? Och hur ofta behöver man fylla på för att hålla huden skyddad?

Ofta krävs det mer solskydd än man tror. Generella riktlinjer är 2mg/cm2. För ansiktet kan du använda tvåfingersregeln för att mäta rätt mängd. Applicera som sista steg i din morgonrutin, innan eventuellt smink. För kroppen kan du tänka dig minst en handfull solcreme. Applicera 15-30 minuter innan du går ut i solen. Smörj in dig ofta för att bevara skyddet, särskilt om du har badat, svettats eller torkat dig. Och kom ihåg att skydda dig från UV-strålar även på vintern. Oavsett om du ska spendera en dag på stranden, ta en joggingtur i vårsolen eller åka skidor är SPF 50 att rekommendera.


Billede af kvinde, der sprayer solcreme i ansigtet

Den stora solskyddsguiden

Det finns en mängd olika solskydd att välja mellan. Ett tips är att välja en sollotion vid första applicering och sedan följa upp med en solskyddsspray under dagens gång. Nedan listar vi våra solskyddsfavoriter för ansiktet och kroppen som gör det möjligt för dig att njuta alla soliga dagar. Hitta rätt lösning för din hudtyp och dina behov.

Solskydd för ansiktet


Solskydd för ansiktet med ultralätt formula

Är du en aktiv person som gillar att vara utomhus i solen? Då är La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ något för dig. Denna ansiktssolkräm ger ett mycket högt UVA & UVB-skydd och har en ultralätt formula med SPF50+ och passar alla hudtyper. 

• Särskilt anpassad och testad för den känsliga huden kring ögonen.
• Lämpligt för användare av kontaktlinser.
• Kan användas under makeup.

Ett bra alternativ för dig som vill slippa svidande ögon när du är ute och rör på dig och svettas. Har du torr hud? Prova istället Anthelios UVMune Ultra Creme SPF50+.  

Billede af La Roche-posay Anthelios Ultra light

Solskyddsspray för ansiktet med lätt och fräsch känsla

Anthelios Anti-Shine Mist SPF50+ ger ett mycket högt och bredspektrigt skydd i en lätt och fräsch mist, för omedelbar applikation. Enkel att använda, kladdar inte och passar alla hudtyper även fet hud som lätt drabbas av orenheter.

En perfekt produkt att återapplicera över smink, och ett smart alternativ för både män och kvinnor som behöver skydda sin hårbotten från solexponering. 

Billede af Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF50+Dagligt solskydd för ansiktet med anti-age effekt

Vill du skydda huden från solens skadliga strålar och samtidigt motverka ålderstecken? Prova Capital Soleil UV Age Daily SPF50+ för ett mycket högt skydd mot UVA- och UVB-strålar, som orsakar ålderstecken.

Krämen är berikad med aktiva anti-age ingredienser som peptider och niacinamid och hjälper till att reducera pigmentfläckar och motverka rynkor.

Önskar du en jämn hudton? Prova den lätt färgade varianten Capital Soleil UV Age daily tinted SPF50+


Solskydd för kroppen

Solskyddsspray för ansikte och kropp med osynlig finish

Gör solskyddsrutinen enkel för hela familjen med Vichy Capital Soleil Cell protect invisible spray SPF50+. En mycket lätt formula med Netlock-teknik som bildar en UV-skyddande hinna med osynlig finish, utan vita fläckar. Utan parfym och passar barns känsliga hud. Applicera innan du går ut i solen och fyll på kontinuerligt efter aktivitet och bad. Tips! Perfekt för män att använda på områden med mer hår.

Sollotion för ansikte och kropp med återfuktande effekt

Gör huden redo för solen, med ett högt skydd och SPF50+. Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk SPF50+ är formulerad med effektiva ingredienser för högt UVA- och UVB-skydd, samt hyaluronsyra och glycerin som ger 24 timmars återfuktning.  

Sollotion anpassad för barn

La Roche-Posay Anthelios Kids UVMUNE milk SPF50+ är en solskyddskräm med SPF50+ anpassad för barns hud. Den är extra vattenresistent och anpassad för att ge skydd under lek och bad i solen. Perfekt för aktiva dagar ute i solen. Dessutom är texturen så behaglig att hela familjen vill använda den!


Billede af en arm med solcreme på

Solstift för extra utsatta områden

Skydda känsliga och utsatta områden som näsa, kinder, öron och läppar med Vichy Ideal Soleil Stick SPF 50+ är ett solstift som ger ett jämnt och täckande skydd, inte syns på huden och lämnar ingen vit hinna. Denna produkt har en perfekt storlek som gör den bekväm att bära med sig i fickan eller handväskan när du är på språng.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.