La Roche-Posay - Fight with care

Skrivet av
Den stora bilden - La Roche-Posay

VÅR MISSION

Sedan La Roche-Posay Thermal Centre öppnade 1905 har vårt uppdrag varit att förbättra livskvaliteten genom en friskare hud. Mer än 100 år senare är La Roche-Posay Thermal Centre Europas ledande dermatologiska center för känslig och försvagad hud.

År 2009 öppnades dörrarna för cancerpatienter som upplevde hudrelaterade biverkningar under sin cancerbehandling. Eftersom detta visade sig ha en mycket positiv effekt på patienterna* ökade vårt engagemang för denna sak och idag stöder La Roche-Posay onkologiska initiativ som omfattar både förebyggande av hudcancer och stöd till patienter som genomgår behandling.

La Roche-Posay

Under ledning av ett team av nordiska dermatologer och onkologiexperter** har La Roche-Posay ambitionen att förstå hudens behov när patienter genomgår cancerbehandling (t.ex. kemoterapi, strålbehandling och andra målriktade behandlingar) och förbättra livskvaliteten för patienter som upplever dessa biverkningar med effektiva hudvårdsprodukter för även den mest känsliga huden.FÖRE, UNDER OCH EFTER BEHANDLING

När du lever med cancer kan din kropp och ditt sinne genomgå många förändringar. För att navigera i denna förändringsprocess kan det vara en bra idé att ta extra hand om sig själv, både fysiskt och psykiskt.

Det kan vara bra att ta hand om sin hud så mycket som möjligt för att förbereda sig inför behandlingen och för att återhämta sig efteråt. Huden är en del av oss, så om vår hud påverkas av något, så påverkas vi också. På La Roche-Posay har vi utvecklat hudvårdslösningar som rekommenderas av dermatologer för att lugna, ge näring och skydda känslig hud före, under och efter cancerbehandling.BIVERKNINGAR PÅ HUDEN

Mer än 80% av patienterna som genomgår cancerbehandling upplever oönskade hudbiverkningar*, t.ex. torrhet, radiodermatit (rodnad, klåda, öm hud), hand- och fotsyndrom (ett inflammatoriskt tillstånd där blodkärlen försvagas och orsakar rodnad, obehag i huden, svullnad och sveda i handflator och fotsulor) och follikulit (inflammation i och runt hårsäckar, klåda och sveda). Dessa hudbiverkningar är vanligtvis tillfälliga, men många patienter upplever hudbiverkningar även efter avslutad behandling.

Mer information om de vanligaste biverkningarna finns på La Roche-Posays webbplats: https://www.laroche-posay.se/cancer/biverkningar-av-cancerbehandling


La Roche-Posay - hud med födelsemärken

VÅRDA DIN HUD

La Roche-Posays hudvårdslösningar är lämpliga även för den känsligaste huden och har bland annat visat sig vara effektiva för att förebygga och minska hudbiverkningar hos cancerpatienter.

La Roche-Posay hudvårdsrutin

*Charles C., Sultan S., Bungener C., et al, mars 2013. Påverkan på livskvaliteten av kutan toxicitet i samband med riktade terapier. Resultat av en longitudinell explorativ studie. Cancer Bulletin. Vol 100 N 3
**Över 7 studier har genomförts med våra produkter med mer än 570 cancerpatienter inblandadeFör att förebygga och hjälpa till att minska torr hud, använd milda rengöringsprodukter med ett pH-värde nära hudneutralt (5,5 pH) för en bra balans. Ta korta duschar i stället för långa bad, eftersom det kan torka ut huden och orsaka klåda. Undvik också att gnugga för hårt för att minimera risken för irritation.

1 - RENGÖR ANSIKTE OCH KROPP

La Roche Posay Lipikar Syndet AP+ Duschkräm

VI REKOMMENDERAR:

Ansikte och kropp - Lipikar Syndet AP+

För att förebygga och hjälpa till att minska torr hud, använd milda rengöringsprodukter med ett pH-värde nära hudneutralt (5,5 pH) för en bra balans. Ta korta duschar i stället för långa bad, eftersom det kan torka ut huden och orsaka klåda.

Undvik också att gnugga för hårt för att minimera risken för irritation.

Denna milda, lätt skummande tvättgel respekterar hudens pH-värde. Den lugnar och hjälper till att minska klåda och irriterad hud som orsakas av torrhet.

Applicera på våt hud, löddra och skölj noggrant. Torka med en mjuk handduk utan att gnugga.

2 - ÅTERFUKTAR OCH LUGNAR

VI REKOMMENDERAR:

Återfukta ansikte och kropp efter tvätt/rengöring morgon och/eller kväll. Välj parfymfria krämer med sheasmör eller ceramider eftersom de har en rik konsistens och en formulering som liknar hudens egna naturliga oljor.

Undvik att smörja in det behandlade området med något under strålbehandlingen på strålbehandlingsdagen.

Ansikte - Tolariane Dermallergo kräm

Applicera försiktigt på ansikte och hals morgon och kväll för att återfukta, lugna och minska tendensen till rodnad och känslighet.

Kan även appliceras runt ögonen.

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo kräm

Kropp - Lipikar Balm AP+M

Applicera denna återuppbyggande och lugnande kräm en gång om dagen eller vid behov.

Hjälper till att stärka hudens barriär och minska klåda på grund av torrhet.

Kom ihåg händer och fötter!

SOS Balm - Cicaplast Baume B5+

Applicera denna lugnande, närande och återuppbyggande balm på mycket torra och irriterade områden i ansiktet, på kroppen eller på läpparna två gånger dagligen på ren hud.

På kvällen kan du applicera ett lite tjockare lager för att lugna och återfukta huden.

3 - SKYDDA

La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ - 50 ml.

VI REKOMMENDERAR:

Välj en solkräm med högt UVB- (SPF 50+) och UVA-skydd. Skydda både ansikte och kropp och håll dig skyddad året runt.

Undvik solexponering mellan kl. 12.00 och 15.00 eftersom solen är som starkast här. Skydda din hud med kläder, hatt och solglasögon.

Kom ihåg att för behandlingar som gör huden extra känslig för ljus ökar risken även om du sitter bakom ett fönster en molnig dag.

Ansikte - Anthelios

Mycket högt UVB- (SPF 50+) och UVA-skydd.

Doftfri.

Applicera på ansikte och kropp, upprepa varannan timme. Kan även appliceras runt ögonen.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.