Hur länge kan droger spåras med drogtest?

Hur länge kan droger spåras med drogtest?

Hur länge kan droger spåras med drogtest?

Hur lång tid narkotika (droger) kan spåras i urin skiljer åt, utifrån vilken drog och vilken mängd som intagits samt gränsvärdet för drogtestet i fråga.

Gränsvärden - cut-off på drogtester

Alla drogtester har ett cut-off i förhållande till hur mycket av ämnet som måste vara i urinen för att ge testet ett positivt resultat. Gränsvärdet för ett drogtest ges i ng / ml. Om du gör ett drogtest för t.ex. hash / cannabis (THC) så har det vanligtvis ett cut-off på 50 mg / ml. Detta innebär att koncentrationen av cannabis i urinen måste vara över 50 ng / ml för att testet ska ge ett positivt resultat. Om koncentrationen av cannabis är 80 ng / ml, kommer testet att vara positivt medan en koncentration på 40 ng / ml kommer att resultera i ett negativt resultat.

Drogtyp och intagets omfattning

Förutom gränsen för det enskilda drogtestet är detektionstiden beroende av drogen som ska testas och hur mycket som intagits. Cannabis / hash (THC) kan t.ex. vanligtvis spåras i kroppen under en betydligt längre period än de flesta andra droger. Metamfetamin / ecstasy (MET) kan å andra sidan normalt endast spåras under en relativt kort tidsperiod. Ju mer av det givna ämnet en person har konsumerat desto längre kan det påvisas i urinen.

Typ av drog och omfattning av intag

Schema med uppskattade detektionstider
Nedan är en uppskattning av hur länge de olika drogerna kan spåras i en persons urin med ett drogtest. Det baseras på gränsvärdena (cut-off) på våra drogtest. Dessa är i allmänhet desamma som du hittar på andra typer av urindrogtest. Som tidigare nämnts är det en uppskattning då individuella, fysiologiska omständigheter och omfattningen av intaget påverkar detektionstiden.

NarkotikaCut off (ng 7 ml)Detektionstid
Amfetamin10002-4 dagar
Kokain3002-4 dagar
Cannabis505-7 dagar
Methamfetamin/Ectasy10001-2 dagar
Opiater20002 dagar
Benzodiazepin3002-30 dagar

* Cannabis / hash (THC) binds till kroppens fettvävnad. Vid regelbunden användning (dagligen) ackumuleras därför THC i kroppen och kan spåras i urinen ca 3 till 4 veckor. Den angivna detektionstiden på 5-7 dagar är därför relaterad till individer som endast använder substansen vid enstaka tillfällen

** Det finns fler än 20 olika bensodiazepiner och de har ännu flera namn. Detektionstiderna varierar därför mycket när det gäller bensodiazepiner. De olika varianterna har sålunda varierande halveringstid. Sömnmedicin går t.ex. mycket snabbt ur kroppen, medan lugnande läkemedel kan spåras i upp till 30 dagar efter intag.

Gratis frakt över 599 kr
Med PostNord
14 dagars returrätt
14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan
Medlemsbonus
Du får bonus på dina köp hos oss
Kundservice
Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se
Prenumerera på nyhetsbrevet!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få information om nyheter och erbjudanden