Guide till gravidmassage - avspänning och ro i kroppen

Skrivet av
kvinde bliver lasseret på lænden med24

Idag är de flesta gravida kvinnor medvetna om att de måste ta hand om sina kroppar under graviditeten. Detta innebär både fysisk aktivitet och en sund kost, men avkoppling och mentalt välbefinnande är minst lika viktigt. I den här artikeln guidas du till en behaglig och avstressande gravidmassage hemma, där du kommer helt ned i varv och verkligen slappnar av.


Unna dig själv en avkopplande gravidmassage

Som gravid kan man känna sig nervös och spänd - både över graviditeten, förlosssningen och på att bli mamma. Därför är det viktigt att du får slappnat av och att du är snäll mot dig själv under din graviditeten. De flesta gravida kvinnor upplever ökad trötthet och ömma fötter, och en avkopplande gravidmassage kan vara helt fantastiskt lugnande.

Få din partner att skämma bort dig med en avkopplande massage. Det kan vara ett bra tillfälle att prata med varandra om drömmar och förväntningar, samt njuta av varandras sällskap. Många upplever massage som en personlig och intim sak som stärker bandet och kärleken i relationen.


Skapa en avkopplande atmosfär

Innan ni börjar gravidmassagen är det viktigt att se till att miljön och stämningen är mysig och avkopplande. För att kunna stressa av helt kan värmande ljus och en mjuk filt kännas skönt och avkopplande. En härlig och väldoftande olja är perfekt för kroppsmassage. Oljan får händerna till att glida lätt över de ömma områdena på kroppen och huden blir dessutom härligt återfuktad och mjuk.

Du kan t.ex. prova en av massageoljorna nedan. Natur Drogeriets feta Mandelolja både doftar och smakar underbart gott. Oljan är det perfekta valet för dig som vill undvika oönskade kemikalier.


Så här får du den perfekta gravidmassagen

Börja med att hälla lite olja i handen och värm upp den mellan händerna. När oljan är varm kan händerna placeras försiktigt på det område som ska masseras. Hur mycket olja som ska användas kan variera. Både hudens torrhet och det område som masseras avgör mängden, det viktigaste är att händerna glider lätt över huden.

Du kan börja var som helst på kroppen. Många gravida kvinnor har svullna och ömma fötter och fotmassage är både lugnande och behagligt. Med fotmassage kan vätskeansamlingen minskas och de ömma fötterna slappnar av. När du masserar armar och ben, kom alltid ihåg att massera mot hjärtat.

Om du vill få masserat större delen av kroppen kan dessa områden vara särskilt bra:

  • Nacken
  • Ländryggen
  • Svullna och ömma ben

Som gravid kvinna har man många känsliga zoner på kroppen. När du masseras av din partner är det viktigt att det inte blir tryckt för hårt på de känsliga områdena och heller ingen djupmassage. Låt istället händerna glida försiktigt över de ömma punkterna på kroppen.

Om du vill ha en mer djupgående massage kan du ofta få hjälp genom din barnmorska. Din barnmorska kan hjälpa dig att hitta en massör som har gått en speciell kurs i gravidmassage.


Stödbälte för magen: Slappna av i rygg och höfter

Vill du stödja dina höfter och minska trycket nedåt? Även om en gravidmassage kan lugna och få din kropp till att slappna av, ska du som gravid fortfarande bära på extra kilon som belastar din kropp. Med det bekväma Carriwell Overbelly Stödbälte får du ett skönt mottryck på nedre delen av ryggen, så att du inte lyfter den tunga magen med ryggen, vilket kan resultera i ryggsmärtor. Bältet finns i flera storlekar och kan också justeras till din exakta storlek.

Egenskaper Carriwell Overbelly Stödband/bälte

  • Stödjer ländryggen
  • Lyfter försiktigt vikten och stöttar höfterna
  • Mjukt och andbart mikrofibertyg
  • Utvecklat för känslig hud

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.