Gör din egen naturliga och ekologiska sololja

Skrivet av
Gör din egen naturliga och ekologiska sololja

Med24 ligger i Løkken Danmark vid Västerhavet. Det bidrar förstås till att vi ofta vänder blicken mot havet, njuter av sol, ljudet av vatten och känner sanden under våra fötter.

Något som är mycket viktigt att komma ihåg när man vistas ute är att använda ett bra och vårdande solskydd. Oavsett ålder ska du alltid skydda din hud mot solens strålar. Vi är inte lika mycket utomhus som förr i tiden. Det resulterar i att vår hud inte hinner vänja sig lite i taget och vi blir solbrända och huden får solskador. Dessa skador kan få allvarliga konsekvenser för vår hälsa längre fram, så du ska alltid komma ihåg att skydda dig.

Gör din egen naturliga sololja

Sololjan blandar du själv av din favoritolja. Vi har valt mandelolja som fuktgivare. Denna olja tillför huden mycket fukt och innehåller ca 92% enkel- och fleromättade fettsyror som vårdar huden på djupet. Tiosol, som är själva skyddet, tillsätts i en mängd som motsvarar den faktor du vill ha. Slutligen kan du tillsätta doft i form av eterisk olja. Det är inte nödvändigt att tillsätta doft till din sololja, men möjligheten finns om du vill. Vi har valt att tillsätta eterisk äppelblomolja som ger en lätt och mild sommardoft.

Med följande ingredienser får du en naturlig sololja med faktor 15. Sololjan är lämplig för det svenska sommarvädret, där faktor 15 eller högre rekommenderas. Skulle du hellre t.ex. vilja ha faktor 30, ska du använda 50 ml tiosol och samma mängd olja som beskrivs nedan.

Innehåll sololja faktor 15:

100 ml Urtegaarden mandelolja

25 ml Urtegaarden tiosol

5 droppar Urtegaarden eterisk olja (valfri)

 1. Häll mandelolja i en skål
 2. Tillsätt tiosol
 3. Blanda ingredienserna försiktigt
 4. Tillsätt några droppar eterisk olja för dof
 5. Häll oljan i en liten duschflaska eller vanlig flaska
 6. Du har nu skapat din egen naturliga och ekologiska olja

Ekologi, naturliga ingredienser och vårdande produkter

Vi lever i en tid när det har visat sig att man bör minska användningen av icke-naturliga ingredienser och tillsatser. Detta kan dock vara svårt eftersom speciellt vårdande produkter som solskyddsmedel kan vara en djungel att hitta i.

Även om du hittar en solkräm som annonseras som ekologisk är det oftast bara ett fåtal av ingredienserna som är ekologiska och flera av de resterande ingredienserna innehåller onödiga eller potentiellt skadliga ämnen. Dessa ingredienser används ofta som reglerande ämnen så att man ska få en mer lyxig upplevelse av produkten.

I det här fallet bör du bestämma dig för av vad du vill ha ut av din solskyddsprodukt. Om man värdesätter ekologi och naturliga ingredienser högt, är denna produkt något för dig: ekologiskt och naturligt solskydd med mandel- och timjanolja.

Goda råd när du ska vistas i solen

 • Stanna i skuggan mellan kl. 12 och 15
 • Små barn som inte kan krypa eller gå ska alltid vara i skuggan med solskyddsmedel på
 • Undvik att bränna dig - solbränna kan ge varaktiga skador på huden
 • Kom ihåg att använda mycket solskyddsmedel och komplettera efter bad
 • En handfull solskyddsmedel för en kropp
 • Även om molnen skymmer solen, kan du fortfarande bli solbränd
 • Drick mycket vatten om du har bränt dig

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.