Därför ska du äta loppfröskal

Därför ska du äta loppfröskal

Har du högt kolesterol, förstoppning, diarré eller andra problem med mage eller matsmältning? Då, kan loppfröskal vara din räddning. Dethöga fiberinnehållet kan vara precis vad du behöver för att magen ska komma i balans.

Vad är loppfröskal?

Loppfröskal (Psyllium) kommer från Plantago Ovata och består av 85% vattenlösliga fibrer. Därför kan du lätt tillsätta dem i din vanliga kost och få en hälsosammare diet med högre fiberinnehåll.

Tack vare sitt höga fiberinnehåll har loppfröskal ett antal stora fördelar för våra kroppar. År 1996 godkändes HUSK, som består av loppfröskal, som växtbaserat naturläkemedel i Danmark och har därmed en dokumenterad effekt när det gäller:

  • Förhöjt kolesterol
  • Förstoppning
  • Diarré
  • Hemorrojder
  • Irriterad tjocktarm

Få din mage och matsmältning i balans med loppfröskal

Loppfröskal består huvudsakligen av kostfiber, men vad är egentligen kostfiber bra för? Kostfibrer är grova kolhydrater som inte bryts ner när de passerar genom kroppen. De grova fibrerna stimulerar sålunda tarmrörelserna, vilket bidrar till en hälsosam matsmältning. Sammantaget hjälper en fiberrik kost till att skydda dig från många allvarliga hälsoproblem - hälsosam matsmältning, förhindra hjärt-kärlsjukdomar, undvika hemorrojder och irriterad tjocktarm.

Förutom att fröskalen består av 85% kostfibrer är dessa fibrer också vattenlösliga. Det innebär att de absorberar vätskor bra och på så sätt är en hjälp för avföringen och du undviker förstoppning. De ger en längre mättnadskänsla eftersom fibrerna hjälper till att binda vätska. Tänk på att fröskalen faktiskt inte löser sig i vatten. Att de är vattenlösliga innebär att de absorberar vatten - minst 40 gånger sin egen vikt.

Ett stort plus för kostfiber är att de inte genererar fett. Eftersom de inte bryts ner som vanliga kolhydrater, omvandlas de inte till kalorier. Om du ska minska i vikt kan loppfröskal vara ett bra och enkelt sätt.

Se alla våra populära produkter med loppfröskal här!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.