20 bra skäl att använda kokosolja

20 bra skäl att använda kokosolja

Kokosolja har flera egenskaper som hjälper till att boosta din kropp, hud och immunförsvar. Kokosolja kategoriseras som superfood, men oljan kan användas till mycket mer än matlagning. Kokosolja är mest känd för sin antibakteriella effekt, men den är också svampdödande, antiinflammatorisk, antimikrobiell och antiretroviral. Detta innebär att koksolja bidrar till att motverka infektioner, virus i kroppen och stöder immunsystemet i allmänhet.

En vegetabilisk olja som kokosolja innehåller mycket fukt och närande ingredienser som är bra för hud och hår. Naturligtvis är kokosolja också mycket användbar i matlagning. Oljan tål höga temperaturer, så den förstörs inte av t.ex. av stekning eller bakning.

Se vårt stora urval av kokosolja här.

Kokosolja till hud- och hårvård

Eftersom kokosolja innehåller många vitaminer, mineraler och antioxidanter, är den idealisk för hud- och hårvård. Kokosolja har en antibakteriell effekt som gör den lämplig för kroppsvård på många sätt.

Torr hud

Kokosolja är naturligt fuktgivande och effektiv för torr hud. Om du inte tar för mycket, tränger oljan snabbt in i huden och lämnar den genomfuktad. Eftersom kokosolja innehåller vitaminer och mineraler får din hud mera glöd efter användning och ser mer välvårdad ut.

Makeup-borttagning och ansiktsrengöring

Kokosolja är extremt effektiv som sminkborttagare. Oljan fungerar bra för både vanlig och vattenfast makeup. Håll kokosolja mot dina ögonfransar i ca 10 sekunder, så kommer kan du enkelt ta bort din ögonmakeup.

Som ansiktsrengöring appliceras oljan i ansiktet och masseras in. Tvätta sedan av med vatten. Avsluta med en fuktgivande dag- eller nattkräm.

Rakskum

I stället för rakkräm kan du med fördel använda kokosolja. Kokosolja har en antibakteriell effekt som minskar risken för röda knoppar och annat obehag i samband med rakning. Applicera oljan på huden och raka som vanligt.

Nattkräm

En mycket fuktfattig hud gynnas av näringsrika oljor, t.ex. kokosolja. Tack vare det näringsrika innehållet av vitaminer och mineraler vårdas och fuktas huden på djupet. Kokosfettsyrorna förbättrar hudens balans och fuktnivå.

After Sun

Kokosolja är känd för att både ha läkande och kylande effekt på huden. Därför är den lämplig som aftersun som vård för huden efter att den har utsatts för sol. Kokosolja stoppar också processen i huden som kan orsaka solskador.

Svampinfektioner

Lider du av t.ex. fot svamp eller nagelsvamp, kokosolja kan ha en positiv effekt. Kokosolja är svampdödande och kan verka både förebyggande och som behandling.

Oren hud

Koksolja har visat sig ha imponerande resultat vid oren hud eller akne. Kokosolja har en antibakteriell effekt och hämmar också inflammatoriska tillstånd i huden, till exempel akne.

Ansiktsmask

Kokosolja kan användas som ansiktsmask. Oljan återfuktar huden djupet och kan blandas med andra aktiva ingredienser.

Ansiktsmask med kokosolja

Tandkräm

Kokosolja kan användas som tandkräm, eftersom den har en antibakteriell och vårdande effekt på tandköttet. Kokosolja innehåller emellertid inte fluor, så den har inte förebyggande effekt på karies.

Bodyscrub

Kokosolja tillsammans med t.ex. grovt salt eller socker kan bli en härlig kroppsskrubb i. För att blanda ingredienserna bättre kan du smälta oljan på låg värme. Skrubben tar bort döda hudceller och vårdar din hud.

Nagelband

Kokosolja har en svampdödande effekt och binder fukt till huden. Därför är oljan extremt lämplig som nagelolja. Med kokosolja på nagelbanden, förhindrar du nagelsvamp och dina nagelband kommer att bli snygga och välvårdade.

Läppar

Du kan använda kokosolja på läpparna som läppcerat. Kokosolja kommer att verka fuktgivande så att dina läppar får rätt fuktnivå och du kommer därför att kunna undvika torra eller spruckna läppar.

Hårtoppar

Om ditt hår splittras eller verkar elektriskt, kan du använda kokosolja till topparna. Håret kommer att få glans och samlade toppar. Du ska inte använda för mycket olja eftersom håret kan verka fett om mängden olja blir för stor.

Hair Mask

Kokosolja är lämplig för mycket torrt hår som behöver fukt. Kokosolja är den enda oljan som dokumenterats för att minska proteinförlust i håret. Applicera kokosolja i torrt hår och sov med det över natten. På morgonen sköljs oljan ur håret, var noga med att ha schampo i håret innan du använder vatten. Detta säkerställer att oljan kan sköljas ur.

Ögonfransvård

Efter rengöring fransarna kan du använda kokosolja som en näringsrik olja för fransarna. Oljan förlänger fransarnas cykel så att de blir längre och fylligare. Oljan ska användas på natten och tvättas bort med varmt vatten dagen efter.

Kokosolja till matlagning

Kokosolja till matlagning

Kokosolja innehåller ett av de fettämnen som kroppen använder sig av. Kokosolja hjälper till att kontrollera blodsocker och insulin samt innehåller friska fettsyror. Fettsyrorna som finns i kokosolja är mer termogena än många andra fettsyror. Det betyder att din energinivå ökar när du använder

kokosolja. När din energinivå ökar, förbränner du fler kalorier och det är därför en bra idé att byta ut ditt fett mot kokosolja, till exempel om du ska minska i vikt.

Stekning och bakning

Kokosolja är lämpligt för stekning och bakning, eftersom oljan kan hålla hög temperatur utan att förstöras. Andra oljor t.ex. olivolja är inte lika användbar vid höga temperaturer.

Kärl och formar

Smörj gärna med kokosolja före bakning så lossnar brödet lättare.

Choklad

Smält lite kokosolja tillsammans med choklad. Detta gör chokladen mer flytande och lättare att arbeta med. Men den stelnar fortfarande när den blir kall.

Smoothie

Tillsätt en msk smakfri kokosolja i din smoothie för att få de goda fettsyrorna, samtidigt som det ger en god känsla av mättnad.

Kokosolja ökar mättnaden

Du kan ta 1-2 tsk kokosolja innan du äter din huvudmåltid. Kokosoljan kommer att ha en mättande effekt och du undviker att äta dig proppmätt. Du kan också blanda kokosolja i te eller kaffe för att få en mer mättande känsla. Detta kan vara till nytta för dig som vill gå ner i vikt.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.