10 tips för vård av din vinterhud

10 tips för vård av din vinterhud

Kylan är över oss och vår vinterhud behöver skämmas bort och vårdas. På vintern har huden ett större behov av vård eftersom den utsätts för hårdare väder och temperaturer än normalt. I djungeln av ansiktskrämer, bodylotions, oljor, läppbalsam och andra vårdande produkter kan det vara svårt att hitta de produkter som passar dina behov specifikt. Därför har vi gjort en guide för dig som vill ge din hud optimal vård.

1. Skydda dina händer

Skydda din händer mot vinterkylan

Händerna är mycket utsatta i vintervädret. Det är viktigt att komma ihåg att ta hand om dem med en fuktgivande handkräm. För att dra full nytta av den vårdande krämen kan du ta smörja in dig innan du tar på dig handskar. Generellt, kom ihåg att använda handskar eller vantar när det är kallt. Efter handtvätt bör du också applicera en närande kräm om du lider av torra händer.

2. Exfoliera huden 1-2 gånger i veckan

Exfoliera huden 1-2 gånger i veckan

Huden är kroppens största, levande organ, så det är viktigt att behandla den därefter och se till att den får det, den behöver. Huden släpper alltid ifrån sig döda hudceller. Det är viktigt att dessa döda hudceller avlägsnas, eftersom det är svårt att annars tränga in ordentligt i huden för krämer och vårda på djupet.

3. Tillför fukt både morgon och kväll

Tillför huden fukt

Efter att du har rengjort huden, bör du tillföra fukt både morgon och kväll. I vintervädret kommer huden att torka ut ännu mer och behöver extra fukt och omsorg. Vatten och tvål som du rengör med kan göra huden torrare. Speciellt varmt eller ljummet vatten kan göra huden mera torr. Det rekommenderas därför att använda kallvatten till ansiktsvätt.

4. Sov med en fuktmask 1-2 gånger i veckan

Sov med fuktmask

Ibland räcker det inte med en vanlig fuktkräm. Huden kan vara extremt torr under vintern och ibland uppstår klåda på grund av torrhet. Det kan vara ett tecken på att din hud fått skador. I dessa fall kan det vara en bra idé att sova med en fuktmask 1-2 gånger i veckan. Huden är mer aktiv på natten än under dagen och behöver därför mer näring.

5. Drick mycket vatten

Drick vatten

Det är normalt att få mycket torr hud under vintern. Faktum är att det bästa du kan göra är att dricka vatten. Om du dricker mycket vatten, får huden fukt från insidan. Det är ett av de absolut bästa sätten att tillföra fukt.

6. Sköt om dina fötter

Sköt om dina fötter

Även om fötterna är väl inpackade under vintern är de fortfarande mottagliga. Vi får lätt både torr och hård hud under fötterna. Fötterna arbetar ofta övertid och bär oss runt hela dagarna. I varma vinterstövlar och tjocka strumpor får inte huden den luft den behöver. Därför bör du sova minst en gång i veckan med ett par lätta bomullsstrumpor och en extra skön fotkräm. Dina fötter kommer att tacka dig.

7. Skruva ned varmvattnet

Skruva ner för varmvattnet

När vi fryser på vintern tar vi vanligtvis längre och varmare bad. Huden mår dock inte bra av för varmt vatten. Det varma vattnet kan ta bort hudens naturliga fett och lämna den mindre motståndskraftig. Vrid ner varmvattnet eller halvera tiden i badet. Kom ihåg en bra kroppslotion eller kräm efteråt.

8. Ta lite olja

Ta lite olja

Liksom vatten är det också viktigt att konsumera vissa fettsyror. Du kan få det genom flera olika kosttillskott eller oljor. Olja ger huden utstrålning, energi och fukt.

9. Vädra

Det är viktigt att vädra ordentligt

10. Använd läppbalsam

Använd läppbalsam

Vi slickar oss ofta om läpparna- speciellt när vi är ute. Detta är en ren reflex. Tyvärr resulterar det bara i att våra läppar torkar ut ytterligare och i värsta fall kan det ge frostskador runt munnen. I stället bör vi använda en bra och behaglig läppbalsam eller cerat. Men du måste vara försiktig så att du inte skapar en överanvändning. Det kan resultera i en känsla av ännu torrare läppar.

Med lite daglig omsorg ser du till att din hud är väl fungerande och sund, snarare än att vara torr och irriterad. Du kan med fördel använda produkter med naturliga ingredienser eftersom de är mildare för huden än produkter med kemiskt producerade ingredienser.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.