Solkräm för hela familjen

464 Produkt(er)

Din guide till en bra solkräm och solskydd

Solen är både din bästa vän och värsta fiende. Den är en underbar källa till ljus, värme och D-vitamin. Glömmer du att njuta av solen med omtanke kan det leda till solskador som förutom att vara obehagliga ökar risken för att utveckla hudcancer senare i livet.

Det finns många sätt att skydda sin hud på mot solens strålar. Här på Med24 finner du ett brett sortiment av olika solkrämer som skyddar huden - oavsett om du befinner dig i solen söderut eller bara njuter av den soliga sommaren hemma i Sverige.Vad är UV-strålning?

Förutom de synliga strålarna som kommer från solen finns det också osynliga strålar och det är dem vi ska vara uppmärksamma på. De osynliga strålarna består av varm, infraröd strålning och delvis av UV-strålning, som inte syns eller känns. Termen UV-strålar innefattar flera olika typer, av vilka du måste vara uppmärksam på två: UVB- och UVA-strålar. Dessa två är det som kan orsaka solskador, solbränna, skada hudens DNA och i värsta fall, utvecklas till hudcancer.

Solens strålar är starka och de är där hela året, men de är som starkast och potentiellt mest skadliga på sommaren. Du kan alltid hålla dig informerad om styrkan på UV-strålarna genom att hålla ett öga på UV-index. UV-indexet upplyser om när du ska passa dig för solen. Det är nämligen inte temperaturen som är avgörande om solen kan bränna, utan det är UV-strålningen som kan vara hög redan på våren.

När UV-indexet är 3 eller högre rekommenderar Cancerfonden att du skyddar dig mot solen. Det är vanligtvis under dagen mellan 12 och 15, att UV-index är högst, och där det därför är viktigt med ett bra solskydd.Rekommendationer om solskydd

To piger på stranden, klapper hinanden i hænderne


Är du snart på väg på solresa eller letar du bara efter några bra rekommendationer för hur du bäst skyddar dig mot solen? Då har du kommit till rätt ställe. Även om solskyddsmedel är ett utmärkt skydd mot solens skadliga UV-strålar så finns det ingen garanti för att längre vistelser i solen inte kan vara skadliga för huden. Solkräm är en bra och viktig sköld som kan hålla några av farorna på avstånd. Om du vill ha det bästa rådet, var i solen så kort tid som möjligt. De tre mest kända solråden är:

• Skugga
• Kläder
• Solskyddsmedel

Den sista punkten kan vi på Med24 hjälpa till med. I vårt sortiment hittar du kända märken som utan tvekan kommer att hantera uppgiften.

Prova en effektiv solkräm, solspray eller solstift från till exempel Derma, Vichy, Eucerin, La Roche-Posay eller något annat märke. 

Oavsett vilken solkräm du väljer, är regel nr.1 att du använder riklig mängd! Räkna med en handfull till en vuxen för att få optimalt solskydd. Kom ihåg att smörja in dig igen när du har badat, svettats eller torkat dig med handduk.Vilken SPF-faktor ska man välja?

SPF står för Sun Protection Factor och är ett uttryck för mängden solstrålar som filtreras bort med hjälp av solskyddsmedel. Det är enkelt - ju högre faktor, desto bättre skydd. I Sverige kommer de flesta människor att skyddas tillräckligt med solskyddsmedel som har faktor 15 och högre. Men om du ska semestra söderut bör du välja ett solskyddsmedel med faktor 30 eller högre.

När du köper solskyddsmedel är det en bra idé att välja ett som matchar UV-index för destinationen och som har ett brett spektrum, dvs. skyddar mot UVA- och UVB-strålning. Om din hud är torr bör du använda en kräm eller lotion som ger mycket fukt. Se alltid till att inte spara på mängden!Solkräm för barn och känslig hud

Kvadratisk billede - Kvinde smører solcreme på næsen af en pige, som smilerMånga barn vill slippa solkräm när vattnet och stranden drar, men den känsliga barnhuden är beroende av ett bra solskydd. Här på Med24 hittar du rätt solskyddsmedel för barn i kategorin solskydd för barn. Välj mellan sollotion och spray.

Liksom vuxna med känslig hud, kan vissa barn reagera för vissa typer av solskyddsmedel. Det kan vara svårt att lista ut vilka parfymer, onödiga tillsatser och färgämnen som ska undvikas för att inte utveckla eller reta existerande allergier. Generellt ska du inte välja solskyddsmedel som innehåller orden parfym, doft eller arom. Liksom de olika certifieringarna och varumärkena kan det vara en referenspunkt att produkterna inte innehåller onödig kemi. Vi rekommenderar t.ex. Astma-Allergiförbundet som finns som app eller liknande sidor och appar.


Bästa solkrämen för ansiktet

Att välja rätt solskyddsmedel för ansiktet beror på vad du förväntar dig av ditt solskyddsmedel. Vissa vill ha en solkräm för känslig hud, en med mattande effekt eller en solkräm med färg som kan ersätta deras foundation.

Solskyddsmedel för känslig hud

Om du har känslig hud kan det vara en bra idé att leta efter solskyddsmedel som är särskilt utformade för känslig hud. De fokuserar på milda ingredienser som minimerar risken för allergiska reaktioner.

Solskyddskrämer för känslig hud är ofta parfymfria och har en hög SPF för att maximera skyddet för din känsliga hud.

Våra solskyddsmedel för känslig hud hittar du:

  • Nivea Sun Face Cream UV Sensitive SPF 50
  • Avène Sun Cream SPF50+
  • La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Cream SPF 50+

Solskyddsmedel med färg

Solskyddskrämer med färg har blivit ett populärt alternativ för många som vill kombinera dagligt solskydd med en vacker lyster. Tonade solkrämer ger inte bara skydd mot UVA- och UVB-strålar, de ger också en lätt täckning och färg i ansiktet som kan hjälpa till att jämna ut hudtonen och ge en fräsch, naturlig lyster.

Perfekt för den som vill minimera sin morgonrutin eller vill ha något lättare än foundation med bra skydd.

I sortimentet av solskyddsmedel med färg hittar du bl.a:

  • COOLA Rosilliance Tinted Moisturizer SPF 30
  • Vichy Capital Soleil UV-Age Daily Tinted SPF 50+
  • Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face

Solskyddsmedel för hårbotten

Skydd och solkräm för hårbotten är viktigt, särskilt för dem som har en exponerad hårbotten på grund av mittbena, de med tunt hår eller om du är skallig, om du behöver solkräm för hårbotten är det en bra idé att välja en som är mycket lätt i konsistensen så att ditt hår inte blir fett eller nedtyngt.

Här kan vi till exempel rekommendera:

  • Vichy Capital Soleil Melting Milk-Gel SPF30

För dem som kanske inte vill smörja in sig med solskyddsmedel direkt i hårbotten är en hatt ett bra alternativ. En bredbrättad hatt ger inte bara skugga och skydd mot solen, utan hjälper också till att skydda ansikte och hals. Oavsett om du väljer att använda solkräm eller hatt är det viktigt att se till att hårbotten inte förbises när det gäller solskydd, eftersom detta område är särskilt känsligt för solen.Om skadan redan skett, tänk på:

Det kan ske för alla att man bränner sig i solen. Om skadan redan skett är det viktigt att ge huden vad den mest behöver. Därför bör du naturligtvis undvika solen helt om olyckan varit framme och om du har blivit röd istället för brun. Därefter behöver huden och kroppen mycket fukt. Drick mycket vatten och smörj in huden med fuktgivande produkter, som aftersun. I sortimentet hittar du olika sorters aftersun, både med och utan Aloe Vera.Hitta den bästa solkrämen för dig

Du är välkommen att när som helst kontakta oss om du har frågor om våra produkter, din order eller något annat. Vi lägger stor vikt på att det ska vara säkert att handla hos oss. Du kan lugnt leta efter rätt solskydd för dig och din familj på Med24 - vi skickar fraktfritt vid köp över 499 kr.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.