Sirap

Den flytande och söta sirapen är perfekt till din nästa brunch som topping på skyr, pannkakor eller våfflor. Du hittar hela utbudet av sirap från Bodylab, Urtekram, Allos och många andra här.

Vad är sirap? | Populära siraper | Specialsirap

42 Produkt(er)

Vad är sirap?

Sirap är ett samlingsnamn för flytande sötningsmedel som kan framställas av olika råvaror. Du tänker kanske på den klassiska sockersirapen från sockerrör eller sockerbetor, som kommer från raffineringen av socker. Denna typ av sirap har en vacker och karakteristisk gyllene färg.

Om sirapen inte kommer från sockerbetor eller sockerrör kan den framställas av saft från vissa träd och från majs. Den mest välkända av dessa är lönnsirap, som oftast produceras i Nordamerika, där Kanada är särskilt känt för sin produktion. Det är inte utan anledning, eftersom landet producerar 75 procent av all lönnsirap i världen.


Populära siraper - något för alla

Sirap behöver inte bara vara just sirap. Smak, färg, tjocklek och konsistens varierar beroende på vad den är baserad på. Läs mer om de mest populära typerna av sirap.

Agavesirap

Agavesirap framställs av saften från agaveplantan och är sötare än socker. Många föredrar denna typ av sirap framför socker eftersom den har ett lägre GI. Det låga värdet innebär att det ligger lågt på det glykemiska indexet och att blodsockret inte stiger lika mycket som t.ex. med vitt socker. Agavesirap innehåller däremot mycket fruktos. På Med24.se kan du köpa ekologisk agavesirap från Allos, Superfruit och Biogan, där den sistnämnda har både ljus och mörk agavesirap.

Lönnsirap

En av de mest populära sirapssorterna är den utsökta mörka lönnsirapen. Med sin fylliga smak med inslag av karamell är den perfekt till desserter, gröt och som extra smaksättare till valnötter t.ex. på ostbrickan. Urtekrams lönnsirap är tillverkad av kanadensisk lönnsirap och är ekologisk.

Glukossirap

Glukossirap tillverkas av en koncentrerad vattenlösning med kolhydrater. Denna typ av sirap kristalliserar inte, och därför är glukossirap t.ex. från Urtegaarden lämplig för hemmagjord glass, karameller, godis och vingummi.


Specialsirap - utan tillsatt socker, glutenfri eller för kaffe

På Med24.se hittar du ett brett utbud av produkter utan tillsatt socker eller produkter med lågt socker- och kaloriinnehåll.

Sirap med lågt kaloriinnehåll

Bodylab Zero Topping är en av de mest kalorisnåla siraparna med endast 5-10 kcal per tesked. Du kan prova smaker som choklad, salt karamell, hallon och många andra. Toppingsirapen är lämplig för pannkakor, gröt och yoghurt.

Gluten i sirap

Funksjonell Mat har skapat många läckra siraper som alla är glutenfria. Siraperna är baserade på sukrin och är mycket kalorifattiga. Faktum är att de bara innehåller 50% av kalorierna i vanlig honung och vanlig sirap. Du kan välja mellan smakerna Gold, Maple och Caramel.

Maltsirap

Clearsprings rismaltsirap är ekologisk och har en twist av karamell i smaken. Rismalt är inte en kolhydrat som vanligt socker, vilket ger produkten en mer mättande effekt och tar längre tid för kroppen att bryta ner. Den utsökta sirapen innehåller fler mineraler än vanlig sirap och har ett lägre GI än vanligt socker.

Kaffesirap från Nicolas Vahé

Nicolas Vahés sortiment innehåller ett brett utbud av exklusiva och läckra livsmedelsprodukter. Varumärkets Coffee Syrups är inget undantag, och med smaker som vanilj, hasselnöt, karamell och rom kan du göra kaffe som en riktig barista. Sirapen kan också användas i desserter, smoothies och som topping på pannkakor med mera.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.