Kosttillskott för hår, hud och naglar

131 Produkt(er)

Vägen till perfekt hår, hud och naglar

Med kosttillskott för hud, hår och naglar ligger tonvikten på den inre vården. Med inre vård menas tillförsel av alla de näringsämnen som kroppens olika celler behöver för att fungera optimalt. Det handlar om vitaminer, mineraler, örter och i vissa fall andra näringsämnen.

Grunden för en bra absorption av dessa näringsämnen är en hälsosam matsmältning. Därför är näringsämnen som stärker matsmältningen också ett viktigt verktyg för vårt utseende. Du kan hitta kosttillskott för mage och matsmältning här

Varför upplever jag problem med hår, hud och naglar?

Ett flertal inre och yttre faktorer kan bidra till att du inte upplever optimalt hår, önskad hy eller starka naglar. Det kan handla om allt från stress till föroreningar och köldeffekter.

Men bara med rätt tillförsel av näringsämnen kan du snabbt bidra till den bästa versionen av dig själv. På Med24.se erbjuder vi därför ett antal av de mest erkända, hälsosamma och mest populära kosttillskotten som finns på marknaden.

I vårt sortiment hittar du flera kosttillskott som är speciellt framtagna för vård av hud, hår och naglar. Du kan se hela vårt utbud av kosttillskott här, och hitta just de multivitaminer eller tillskott av ämnen som du vill ska bidra till din inre och yttre skönhet.

Kosttillskott för din hud

Vägen till en vacker och välvårdad hud kan tyckas långt borta när det svenska vädret och vardagsförhållandena ger upphov till torr, fet och trött hud. Samtidigt kan en framtid med rynkor och pigmentdefekter skapa stor bekymring för de flesta.

Även om lösningen på de många hudproblemen kan tyckas komplicerad är den faktiskt ganska enkel. Vitaminer och mineraler spelar den största rollen för hudens hälsa. Allt vår hud behöver är tillräckligt med fukt, vitaminer, mineraler och fettsyror för att fungera optimalt.

Kroppen är utformad så att alla våra vitala organ får de nödvändiga näringsämnena först, men samtidigt gör det också att huden är en av de nedprioriterade trots att den är vårt största organ. Att huden är vårt största organ betyder också att det är viktigt att vi tar kärleksfullt hand om den.

Om du är osäker på om du får i dig tillräckligt med de essentiella ämnena genom kosten kan du välja att komplettera med ett kosttillskott som Berthelsen Silky Beauty och Beauty Bear Skin Vitamins.

Dessa kosttillskott bidrar till din hud

Det finns flera olika mineraler och vitaminer som är fördelaktiga för huden. Vi har listat några av de viktigaste nedan, samt vilka egenskaper och betydelse de kan ha för din hudvård.

A-vitamin: Bidrar bland annat till en balanserad hud, ökad produktion av kollagen, cellförnyelse, hudens elasticitet och reglering av fettproduktionen i huden. Många använder speciellt A-vitamin i samband med akne.

B6-vitamin: Vitamin B6 är känt för att bidra till immunförsvaret och skapa balans i hormonaktiviteten. Det används speciellt i samband med att uppnå ren hud och minska orenheter.

C-vitamin: Bidrar till hudens elasticitet och en jämn hudtyp via kollagenstrukturen. Dessutom hjälper det till att skydda huden från hyperpigmentering och solskador, vilket gör att vitaminet ofta används till förebyggelse av pigmentdefekter och rynkor. Bland kända kosttillskott med mycket C-vitamin kan nämnas Skin Care Collagen Filler tabletter.

E-vitamin: Denna antioxidant hjälper till att stärka hudens försvar och minska cellernas åldrandeprocess. E-vitamin bidrar även till hudens naturliga fukt och försvar mot UV-strålning. I vårt sortiment är NDS Probiotic Skinactive och Imedeen Tan Optimizer, två av kundernas favoriter.

Magnesium: Mineralet hjälper till att stärka enzymerna i huden som är viktiga för bildandet av proteiner som är ett av stödämnena för en frisk hud.

Kosttillskott för håret

Många är omedvetna om att kosttillskott faktiskt kan bidra till ett vackrare, fylligare och starkare hår. Om du lider av tunt hår, torrt hår, dålig hårväxt eller håravfall kan det bero på brist på vissa vitaminer och mineraler.

Det är dock ganska vanligt att man upplever perioder då håret är i obalans. Särskilt i samband med hormonella förändringar, dieter och växlande väderförhållanden kan håret bli lidande.

Precis som flera olika vitaminer är väsentliga för hudens hälsa, är vissa vitaminer också helt unika för att bidra till hårets hälsa. Framför allt hårets vitamin (B-vitaminer), vitamin A, vitamin C, vitamin E, järn och magnesium är de viktiga ämnen som du bör leta efter när det kommer till kosttillskott för ditt hår.

Om du letar efter vitaminer till ditt hår så läs gärna vår artikel om Vitaminer för håret och få svar på varför vitaminer är viktiga för ett sunt och friskt hår, samt vad de enskilda vitaminerna bidrar till!

Kundernas favoriter bland kosttillskott för håret
En av de säkra vinnarna på favoritlistan är serien Priorin af Bayer A/S. Tillskotten är både vetenskapligt testade, packade med spännande essentiella ämnen och erkänd och omtyckt av sina många konsumenter. Det har därför klättrat upp på listan som världens mest sålda hårtillskott. Du hittar det både som schampo och kapslar.

Hairlust Hair Gummies, Hair Volume från New Nordic och Beauty Bear Hair Vitamins är några av de andra stora favoriterna på marknaden.

Kosttillskott för naglar

Ofta kan de näringsämnen som friska naglar, hud och hår kräver vara desamma, och de välkända kosttillskotten kan därmed hjälpa till att bekämpa flera problem samtidigt.

Men om du upplever svaga och spruckna naglar så pekar det generellt sett i riktning mot ett behov av mineraler och vitaminer som är essentliga för nageltillväxt. För starka naglar föredrar många att använda kiseltillskott, som är en mineral som hjälper till att återuppbygga både hår och naglar. Här hittar du bland annat Berthelsen Silicium.

Flera ämnen som Biotion, Zink och Vitamin C används också i samband med nagelvård.

Favoriterna bland kosttillskott för naglar
I vårt sortiment hittar du flera varianter av näringskomplex i kosttillskott för naglar. De specialutvecklade New Nordic Nail Strong och Beauty Bear Nail Vitamins innehåller båda unika kombinationer av essentiella vitaminer och mineraler för naglarna.

Vill du slå två flugor i en smäll kan du bland annat kasta dig ut i Biotin Strong och Vitayummy hair and nails, som båda har vitamin- och mineralkomplex som är absolut nödvändiga om man vill bidra till naglarnas styrka och lyster.

Med24.se - din expert på kosttillskott!

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.