Kollagen - Collagen

Du har säkert hört talas om kollagen och undrat vad det egentligen är. Här får du en utförlig guide till kollagen och hur du använder det.

Vad är kollagen? | De mest populära kollagen kosttillskotten | Hur mycket kollagen per dag? | Vad är kollagen gjort av? 

77 Produkt(er)
Rundt billede - moden dame påfører creme i ansigtet - med24.dk

Vad är kollagen?

Kollagen, även kallat collagen, är ett protein som vår hud och kropp naturligt innehåller och som är en otroligt viktig byggsten för vårt brosk och vårt skelett. Kollagen finns även i våra hudceller, och hjälper bl.a. till att hålla vår hud elastisk, fast och smidig, samt ge huden en ungdomlig fyllighet.

Kollagen utgör 1/3 av alla proteiner vi har i kroppen. Men från 25-30 års ålder börjar kroppens naturliga kollagennivåer att sjunka. Från denna ålder sjunker kollagennivån med ca 1-2% per år. Detta medför bl.a. att vår hud, med åldern, blir slappare och rynkor kommer att börja framträda.

Vi får naturligt kollagen genom vissa livsmedel, men vi kan också supplera det som ett kosttillskott.


De mest populära kollagentillskotten

Det kan vara svårt att navigera runt i vilket kollagentillskott man bör välja. När du ska välja ditt kollagentillskott kan det vara en idé att titta på produktens kDa, då nivån på kDa säger något om hur väl du tar upp kollagenet i din kropp. Ju lägre kDa-innehåll, desto bättre upptag.

Det kan ju också vara att du har en preferens för hur du skulle vilja konsumera ditt kollagen. Så om du vill ha ett extra intag av kollagen i finns det flera alternativ för detta.

Nedan har vi listat de mest populära när det kommer till kollagentillskott.

Collagen pulver

Om du vill ha ett kollagentillskott som är lätt att tillsätta din smoothie, kaffe eller bara lösas upp i ett glas vatten, då är kollagenpulver definitivt något för dig. Du kan t.ex. välj ett smakneutralt kollagen så kan du få det i morgonkaffet, men du kan även få kollagenpulver med härlig smak så det smakar gott i ett glas vatten.

Copenhagen Health Collagen

Marine Collagen från Copenhagen Health har marknadens lägsta kDa när det kommer till marint kollagen – kDa säger något om hur väl vi tar upp kollagenet i kroppen. I Marine Collagen från Copenhagen Health har C-vitamin tillsatts för att optimera bildningen av kollagen i kroppen, vilket hjälper till att minska rynkor och fina linjer.

Rundet billede - Hvidt pulver i beholder

Natur-Drogeriet Collagen boost

Detta collagen boost innehåller både kollagen och C-vitamin som bidrar till en normal bildning av kollagen. Kosttillskottet bidrar även med ett antal andra ingredienser som alla skyddar huden mot åldrandeprocessen samtidigt som de bidrar till en återhämtning av hudens lyster och spänst.

Colpropur Collagen med vanilj

Colpropur från MaxiPharma är både för hud, muskler, brosk och leder. Våra muskler, skelett och leder ser till att hela kroppen får en flexibel rörelse. Om kroppen inte vårdas optimalt, bland annat med hjälp av vitaminer och mineraler som C-vitamin och mangan, kan vi uppleva skador, smärta och obehag.

NDS Probiotic Leaky-G

Probiotic Leaky-G är ett pulvertillskott. Kosttillskott från NDS innehåller både mjölksyrabakterier som bidrar till en normal tarmflora samt kollagenpeptider som bidrar till en ungdomlig hud. Dessutom innehåller den en mineralblandning av mangan, magnesium och kalium.

Collagen piller

Kollagenpiller är lätta att svälja, alternativt kan man få kollagenpulver som blandas med vätska. Många tycker det är lättare med piller då man bara kan ta dem snabbt med en klunk vatten.

Skin Care Collagen Filler

Kollagen kosttillskottet från New Nordic är baserat på maritimt kollagen, som liknar det naturliga ämnet i hudens stödvävnad. Denna innehåller flera olika extrakt och C-vitamin, som bidrar till hudens normala funktion och kollagenbildning. Kosttillskottet bidrar till en återfuktad och smidig hud, skyddad från oxidativ stress.

Collagen gummies

Vill du göra det enkelt och gott att ta ditt kollagen, då är förmodligen kollagengummies något för dig. Dessa finns i flera smakrika varianter.

Livol Collagen Gummies

Med en läcker smak av papaya får du med dessa collagen gummies, en daglig tillförsel av kollagen. Förutom att de smakar fantastiskt är det också ett enkelt sätt att få i sig sina kosttillskott. Gummies passar dig som inte gillar att svälja tabletter och som vill att det ska smaka gott. Livol Collagen Gummies innehåller både kollagen och biotin, som hjälper till att bibehålla normal hud.

Rundt billede - Kvinde med håndklæde om håret

Hur mycket kollagen per dag?

Det kan vara olika från produkt till produkt hur mycket kollagen du bör konsumera, beroende på hur mycket kollagen de innehåller.

Vi rekommenderar alltid att du följer de angivna mängderna och instruktionerna som du hittar på de enskilda produkterna.


Vilka livsmedel innehåller kollagen?

Din kropp får kollagen naturligt genom vissa livsmedel. Du hittar ett naturligt innehåll av kollagen i bland annat kött och grönsaker. Det varierar hur mycket kollagen de olika livsmedel innehåller.

Se här vilka livsmedel som innehåller kollagen:

  • Nötkött
  • Kyckling
  • Fisk
  • Gelatin
  • Röda frukter såsom; jordgubbar, körsbär, röd paprika, hallon m.m.
  • Grönsaker t.ex. kål, spenat, broccoli och aubergine

Vad är kollagen kosttillskott gjort av?

Kollagen tillverkas av antingen fisk, nötkreatur eller gris. Om du vill ha ett kollagentillskott tillverkat av fisk, så ska du välja det som heter Marine Collagen, som flera av de märken vi har i vårt sortiment tillverkar.

Många kollagentillskott innehåller även vitamin C, eftersom det är ett viktigt vitamin när det kommer till collagen. Vitamin C bidrar till absorption och produktion av collagen i kroppen.


Köp kosttillskott med collagen på Med24

På Med24 är vi experter på kosttillskott. Du hittar därför kollagentillskott från några av de allra bästa och största märkena till mycket konkurrenskraftiga priser på denna sida! Vi erbjuder både kollagenpulver, kollagentabletter och kapslar.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.