Q 10 - Coenzym Q10

Koenzym Q10  hjälper till att hålla normal energiförsörjning i kroppen. 

21 Produkt(er)

Vad är Q10?

Q10, även kallad Koenzym Q10, är ett hjälpämne som finns i alla kroppens celler. Cellerna använder ämnet för att producera den energi kroppen behöver och Koenzym Q10 fungerar dessutom som en antioxidant som skyddar kroppen från skador som orsakas av fria radikaler.

Hjälpämnet är naturligt närvarande i små mängder i många olika livsmedel och finns i större mängd, i livsmedel som hjärta, lever och njure samt i nötkött, sojabönolja, sardiner, makrill och jordnötter.

Koenzym Q10 kallas också Ubicinone eller Ubidecarenone.

Q10 - verkan?

Mycket tyder på att Q10 kan ha positiv effekt i olika sammanhang, bland annat för:

  • att boosta immunsystemet
  • att naturligt skjuta upp åldringsprocessen
  • att stärka hjärtat
  • att ge kroppen ny energi

Många väljer att använda kosttillskottet Q10 som hjälp vid behandling av problem som hjärtrytmstörningar, högt blodtryck, åderförkalkning och hjärtsjukdomar. Forskningen visar också att patienter med bröstcancer, diabetes och ofrivillig barnlöshet kan dra nytta av Q10 - både som förebyggande och vid behandling av symtom.

Q10 spelar en viktig roll i omvandlingen av rå energi från de livsmedel vi äter till den typ av energi som våra celler använder. Dessutom tyder mycket på att Q10 kan vara bra för dem som tar statiner som kolesterolsänkande läkemedel, kosttillskottet Q10 kan minska de biverkningar som statiner ofta ger.

Slutligen finns det många tecken på att Q10 kan sänka den åldersrelaterade ökningen av DNA-skador som naturligt påverkar oss alla - inklusive minskad muskelmassa, tecken på hudskador samt ben- och ledskador.

Q10 - biverkningar?

Hjälpämnet Q10 anses vara mycket säkert och hjälpämnet har använts på det medicinska området i många år. Men som alla andra kosttillskott kan biverkningar förekomma - även i mycket sällsynta fall, som biverkningar räknas:

  • Mild sömnlöshet, förhöjda nivåer av leverenzymer, utslag, illamående, övre buksmärtor, yrsel, ljuskänslighet, irritabilitet, huvudvärk, halsbränna samt trötthet.
  • I vissa fall kan Q10-tillskott minska blodsockret och medföra lägre insulinbehov. Personer med diabetes som tar mediciner för att kontrollera blodsockret skall vara observanta på sitt tillstånd när de tar Q10.
  • Läs alltid instruktionerna i bipacksedeln och börja med en låg dos, varefter du kan trappa upp. Du kan minimera risken för biverkningar genom att dela upp din dagliga dos i mindre doser.
  • Om du är gravid eller ammar, tala med din läkare innan du använder något kosttillskott eller läkemedel.

På Med24.se hittar du ett brett utbud av Q10 kosttillskott - från Pharma Nord, Fitness Pharma och BioSym - och du kan hitta många på erbjudanden produkter här. Läs mer om andra kosttillskott här.

Vi lägger stor vikt vid fackkunskap och har både läkare, dietister och kosmetologer anställda för att ge råd och hjälp med eventuella frågor angående våra produkter. Läs mer om vårt team och kundtjänst.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.