Folsyra - 90 tabletter

1
Se alla produkter från DFI - Grønne Vitaminer
Varunummer: 187

Folsyra - 90 tabletter

Det rekommenderas att kvinnor som planerar en graviditet ska ta ett dagligt tillskott av 400 mikrogram folsyra från tiden graviditet planeras till och med den 12: e graviditetsveckan.

Rekommenderad daglig dos: 1 tablett.

Verkan:
Folsyra(B9) är ett vattenlösligt vitamin som utsöndras med svett och urin. Folsyra är viktigt för att röda blodkroppar ska bildas, bildandet av nya celler, centrala nervsystemet, mental hälsa, immun och tarmsystem. Hud och hår. Graviditet.

Brist på folsyra:
Neuralrörsdefekter(bl.a.ryggmärgsbrock) hos fostret. Anemi, dåligt minne, trötthet och depression. Yrsel och sömnlöshet.

Källor:
Lever och fullkornsprodukter. Gröna grönsaker, fisk, skaldjur, torkade bönor och nötter.

Visste du att...
... det rekommenderas ett dagligt vitamintillskott som innehåller folsyra, från planering av graviditet och de första 12 veckorna av graviditeten? Det minskar risken att få ett barn med en neuralrörsdefekt.
Barnets neuralrörsdefekter utvecklas tidigt i graviditeten, ofta innan du inser att du är gravid. Därför är det mycket viktigt att ta folsyra redan från planeringen att bli gravid.
Neuralrörsdefekt kan leda till olika former av medfödda missbildningar. Dessa kan variera från ryggmärgsbråck, vilket kan orsaka svår funktionsnedsättning, bristen på utveckling av hjärnan. Missbildningen uppstår när neuralröret inte sluts på 22-29 dagar efter befruktningen.
Du behöver 400 mikrogram folsyra per dag. Välj antingen ett vitaminpiller, som med andra vitaminer och mineraler ger ungefär 100% av den rekommenderade dagliga dosen eller en tablett med enbart folsyra.
Det är svårt att genom kosten få ett intag av folsyra. Därför bör du komplettera med ett dagligt tillskott av folsyra.

1 tablett innehåller:
Dagsdos Mängd Enhet DRI

Folsyra (B9)

400

µg

200%

DRI: Dagligt Referensintag för vuxna samt barn från 11 år.
- DRI ej fastställt
Ingredienser:

L-methylfolat, Folinsyra (pteroylmonoglutaminsyra), Fyldemidler (maltodextrin (majs), mikrokrystallinsk cellulose, siliciumoxid), Overfladebehandlingsmidler (magnesiumsalte af fedtsyrer (vege.), glycerin)

Ursprungsland: Danmark
Obligatorisk text för kosttillskott: Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

Se alla produkter från DFI - Grønne Vitaminer
Varunummer: 187
Gluten Free Vegan Friendly
Gluten Free Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.