Energi - Kosttillskott

Känner du dig trött och okoncentrerad och behöver en energikick? Ta då en titt på våra många kosttillskott i denna kategori, där du säkert hittar ett kosttillskott som kan hjälpa dig att få mer energi i vardagen.

Varför är jag trött? | Särskilda ingredienser | Populära kosttillskott

70 Produkt(er)

Varför är jag trött?

Det finns många olika faktorer som spelar in när det gäller din energinivå. Naturligtvis är det viktigt att du sover tillräckligt på natten - helst minst 7 timmar. Dessutom spelar kosten en stor roll, eftersom det är genom kosten som vi får i oss många viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler, som alla spelar en roll för energi och ämnesomsättningen. Kroppen använder mycket energi bara för att hålla sina många processer igång, och varje gång vi rör på oss och motionerar ökar vår energiförbrukning något. Om du lever ett mycket aktivt liv kan du därför behöva mer energi och mer sömn.

Det finns flera vitaminer och mineraler som har en stor inverkan på ämnesomsättningen, så det är en bra idé att ta ett blodprov för att kontrollera om du har brist på vissa vitaminer eller mineraler som vitamin B12, vitamin D eller järn. B-vitaminer hjälper till exempel till att omvandla kolhydrater, proteiner och fetter till energi.


Snabb energikick eller mer energi i vardagen?

De många kosttillskotten på denna webbplats syftar alla till att ge dig mer energi, men det är skillnad mellan ett snabbverkande medel mot trötthet och ett kosttillskott som hjälper dig att känna dig mer energisk i ditt dagliga liv under en längre tidsperiod.

Flera kosttillskott, som Gerimax Instant Energy Tablets och Enaxin energitillskott, kan användas strax före en särskilt krävande uppgift om du känner brist på energi. Men du kan också välja att ta Enaxin och Gerimax dagligen under en längre tid om du vill kompensera för bristen på energi.

Om du å andra sidan letar efter ett dagligt tillskott vars ingredienser kan bidra till din normala energiomsättning, kan du välja Natur-Drogeriet Kalk+ Magnesium eller Maximum Extra med ginseng. Kalcium och magnesium bidrar båda till en normal energiomsättning, och ginseng hjälper till att motverka trötthet och utmattning.


Särskilda ingredienser

Det finns vissa vitaminer, mineraler, örter och rötter som har ett särskilt inflytande på energi och ämnesomsättning, och många av dem finns också på ingredienslistan för de mest populära kosttillskotten i kategorin energiprodukter.

Ginseng

När man använder ginseng är det faktiskt roten av växten som används. Det är släktet Panax, vars arters rötter används som kosttillskott eller naturläkemedel, och rötterna från dessa växter har använts i öst under många år. Panax Ginseng hjälper till att minska trötthet och bidrar till normal kognitiv funktion, vilket inkluderar vår förmåga att tänka och använda kunskap. Ginseng bidrar också till immunsystemets normala funktion.

Rosenrot

Rosenrot är en annan ingrediens som finns i Solaray Rosenrot GP Extract. Rosenroten i tillskottet är ett koncentrerat rotextrakt från växten med samma namn, standardiserat efter de huvudsakliga aktiva ingrediensgrupperna, rosaviner och salidrosider. Rosenrot bidrar till cellskydd och är en adaptogen som skyddar vid fysisk stress. Dessutom bidrar rosenrot till optimal mental och kognitiv aktivitet, och vid idrottsprestationer bidrar rosenrot till uthållighet.

Vitamin B och C

Du behöver B- och C-vitaminer i din kost på daglig basis, eftersom kroppen inte bygger upp ett stort lager av dessa vitaminer. Vitaminerna finns som kosttillskott, som en del av multivitaminer och även i denna kategori, där de kombineras med andra aktiva ingredienser för att skapa speciella kosttillskott i kategorin energiprodukter. C-vitamin bidrar till en normal energiomsättning samt till ett normalt fungerande nerv- och immunsystem. Många B-vitaminer bidrar till en normal energiomsättning på samma sätt som vitamin C, och vitamin B2, även känt som riboflavin, bidrar också till minskad trötthet och utmattning. Du kan lära dig mer om B-vitamin här eller läsa artikeln "Vad är C-vitamin bra för?"


De mest populära kosttillskotten

Våra kunders favorittillskott här på sidan är Solaray All Energy, och det av goda skäl. De två tillskotten har var sitt innehåll av mineraler, vitaminer och örter, vilket gör dem till det självklara valet när det gäller kosttillskott och vitaminer för brist på energi.

Solaray All Energy

Kosttillskottet All Energy från Solaray innehåller ett brett spektrum av vitaminer, mineraler och olika rötter och örter. De olika ingredienserna har noggrant valts ut för att skapa ett kosttillskott som du kan dra nytta av om du strävar efter att öka energin och minska tröttheten.

Med rosenrot, rysk rot, vitamin A, B, C, D, E, järn, zink, jod och många andra mineraler på ingredienslistan är det inte konstigt att tillskottet är en kundfavorit.


På Med24.se hittar du ett stort urval av kosttillskott i många olika kategorier, som alla har valts ut med målet att kunna erbjuda exakt det kosttillskott som kan vara bra för dig. Du kan alltid hitta bra erbjudanden och kosttillskott till konkurrenskraftiga priser, och om du har en fråga om kosttillskott är våra utbildade farmaceuter redo att hjälpa till med professionell rådgivning. 

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.