Ansiktsolja

Under de senaste åren har ansiktsolja blivit en av de mest omtyckta närande och vårdande produkterna för huden. Ansiktsoljor finns med en mängd olika hälsosamma, effektiva ingredienser och unika egenskaper. I vårt sortiment hittar du dem till bra priser och exklusiva erbjudanden. Du kan hitta den ansiktsolja som är anpassad efter din hudtyp och dina preferenser!

Vad är ansiktsolja? | Varför du ska använda ansiktsolja | Den bästa ansiktsoljan för din hud

79 Produkt(er)

Vad är ansiktsolja?

Naturliga oljor har använts i århundraden för både inre och yttre kroppsvård. En bra ansiktsolja ska inte underskattas, eftersom den kan göra underverk för din hud. Det gäller oavsett om du vill ha extra återfuktande vård eller förebygga ålderstecken.

De flesta ansiktsoljor består av ett urval av olika naturliga, utsökta och ekologiska oljor som har viktiga egenskaper, mineraler och vitaminer som är bra för huden. De flesta formuleringar bidrar till vad huden behöver i form av näring, skydd och fuktbalans.

Det finns många ansiktsoljor som är utvecklade för specifika hudtyper och ändamål. Du kan enkelt och snabbt hitta din önskade olja med hjälp av kategoriseringen och certifieringen på sidan.

Varför ska man använda ansiktsolja?

Det finns många goda skäl till varför du bör inkludera ansiktsolja i din hudvårdsrutin - oavsett om du har oren och fet hud eller känslig och torr hud. En av de viktigaste anledningarna är att yttre faktorer som väderförhållanden, kemikalier och bakterier dagligen påverkar och skadar huden så mycket att den hamnar ur kurs.

Ansiktsoljor är utformade för att snabbt tränga in i huden och hjälpa din hud där den behöver en effektiv och kärleksfull hand, och de gör det utan att störa den naturliga balansen. De är baserade på olika vitaminer, mineraler och antioxidanter som mjukgör, skyddar och återfuktar huden så att den återfår sin spänst.

Visste du att...
Både torr och fet hud ofta är tecken på brist på fukt? Båda fenomenen kan orsakas av en obalans i hudens fuktbalans. Huden kan reagera genom att kompensera för fukten genom att bilda ett extra lager av olja på huden. Att använda en ansiktsolja för att återställa fuktbalansen kan vara en stor fördel, eftersom oljan arbetar naturligt, snabbt och effektivt med huden.

Hur man använder ansiktsolja

Innan du applicerar din önskade ansiktsolja är det viktigt att huden är rengjord med vatten, skin tonic eller liknande. Oljorna kan hjälpa till att behålla/binda den applicerade fukten i huden, och samtidigt kommer inte onödigt fett och smuts att stanna kvar i ansiktet och skapa möjlighet för orenheter.

Ansiktsolja i kombination med dagkräm/nattkräm

En bra ansiktsolja tränger djupare in i huden än din vanliga ansiktskräm. Din hud kommer utan tvekan att vara tacksam för den extra omtanken. Det betyder dock inte att du ska hoppa över din dag- eller nattkräm till förmån för oljan. Din hud mår bättre av en kombination av båda, eftersom de kompletterar varandra.

Om du har torr eller kombinerad hud tycker de flesta att det är bra att först massera in 4-6 droppar ansiktsolja i huden och sedan återfukta med dag- eller nattkräm. Genom att använda båda hudvårdsprodukterna kan du tillgodose flera av din huds behov. Du kan t.ex. använda en ansiktsolja för att återfukta och ge näring åt huden, medan krämen kan ge anti-age-egenskaper eller hjälpa till med pigmentförändringar.

Vid fet hy tycker många att det är bäst att blanda några droppar av oljan med krämen så att man applicerar vården samtidigt och undviker att smörja in hudytan för mycket.

Om du redan har en näringsrik och "mättad hud" kan du uppleva att ansiktsoljan glänser på huden och tar lång tid på sig att tränga djupare ner i hudens lager. I så fall kan det fungera bäst att applicera den på natten så att ansiktsoljan kan arbeta med huden medan du sover.

Vilken ansiktsolja är bäst?

Med rätt ansiktsolja får du snabbt din drömhud med frisk hud, lyster och en vacker glöd. Den bästa ansiktsoljan väljs utifrån vilket innehåll som bäst kan bidra till vad din hud behöver. Det är därför det varierar från person till person vilken olja som fungerar bäst.

De flesta föredrar en ekologisk olja. Många föreslår Ecooking Multi Oil eller Urtegaardens mix-and-match-oljor som den bästa ekologiska ansiktsoljan. Många väljer också en ansiktsolja med E-vitamin, eftersom vitaminet är ett av de mest reparerande och skyddande för huden.

På Med24.se hittar du enbart ett urval av de mest hälsosamma och högkvalitativa alternativen inom ansiktsvård. Vi erbjuder också kundfavoriter och bäst recenserade produkter som Dr. Hauschka ansiktsolja och Badeanstalten ansiktsolja.

Hemlagad ansiktsolja

Många är också intresserade av att göra sina egna ansiktsoljor. Urtegaarden har med sina produkter gjort det möjligt för dig att blanda en hälsosam och ekologisk ansiktsolja med väldokumenterat innehåll som passar dina preferenser! Du hittar Urtegaardens produkter här!

Dessutom har fler och fler människor blivit förälskade i att använda andra oljor som kokosolja, avokadoolja och linfröolja för hudvård. Många oljor, som kokosolja, har antibakteriella egenskaper och fungerar därför också bra som ansiktsrengöring. Om du letar efter en olja som inte enbart är avsedd för ansiktsvård ska du leta efter en kallpressad och ekologisk olja.

Du kan titta på de sammansatta oljorna i de olika hudvårdsmärkena och sedan välja de rena oljor och mineraler i vårt sortiment som du vill berika din hud med. Det är värt att nämna att majoriteten av alla växtoljor är hälsosamma att använda på huden!

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.