Ägglossningstest

Ägglossningstest kan användas för att hitta tidpunkten i din menstruationscykel när det är lättast att bli gravid. På denna sida hittar du ett urval av de bästa ägglossningstesterna från populära märken som ValMed, Clearblue och Ovultell.

Hur fungerar ett ägglossningstest? | Vilket ägglossningstest ska jag välja? | När är det bäst att testa?

11 Produkt(er)

Hur fungerar ett ägglossningstest?

I samband med ägglossning sker det en utsöndring av LH, som är ett hormon. Detta hormon utsöndras i urinen, och det är därför på grund av en ökning av LH i urinen som man antar att ägglossningen sker inom några dagar.

De olika testerna som du kan köpa här på Med24.se är alla LH-tester, som mäter mängden LH i urinen. Det är dock olika från person till person vilken typ av test man föredrar, men oavsett om det är en remsa som till exempel RFSU Ägglossningstest, en stav som ValMed Ägglossningstest eller en kassett så kan du vara säker på att testerna är av hög kvalitet. Testerna kan med stor säkerhet förutsäga när du kommer att ha ägglossning, om de används korrekt i förhållande till bruksanvisningen.


Vilket ägglossningstest ska jag välja?

På Med24.se har vi valt ut de bästa ägglossningstesterna så att du med stor säkerhet kan förutsäga tidpunkten för din ägglossning. Vi erbjuder olika typer av tester, så att du kan hitta exakt den typ som du föredrar att använda. Gemensamt för testerna är att de är lätta att använda, och alla är extremt exakta i sina resultat.

Vårt urval av ägglossningstester spänner över både remsor, stavar och kassetter. Prova till exempel ValMed Ägglossningstest stav, som är lätt att använda och som är mer än 99,8 % säker i mätningen av LH.

Det populära Clearblue Digitala Ägglossningstestet ger ett exakt resultat inom 3 minuter, där du inte behöver bedöma klarheten i olika linjer. Här läser du enkelt av på den digitala displayen om en ökning av LH har uppmätts i urinen.

Ägglossningstestet från RFSU är en sticka av samma typ som många barnmorskor och gynekologer använder och den ger ett tydligt resultat efter 10 minuter.


När ska jag använda ett ägglossningstest?

Kanske undrar du hur menstruationscykeln fungerar exakt i förhållande till blödningar och ägglossning och då kan du ta hjälp av vår ägglossningsräknare som kan hitta datum för förväntad ägglossning.

När ägglossningstestet ska användas är det bäst att testa 2-3 dagar innan förväntad ägglossning. Om du är osäker på vilken tid på dygnet ägglossningstestet ska användas rekommenderas att testa mellan kl. 10 och 20 och använd inte morgonurin. LH produceras tidigt på morgonen, och de bästa resultaten ses därför lite senare på dagen.


Ett positivt ägglossningstest

Om du har ett positivt ägglossningstest efter testet kan du räkna med att ägglossningen sker inom de närmaste 24-48 timmarna. Det är under denna period som det är störst chans att bli gravid efter samlag, eftersom ägget bara lever i 12-24 timmar i kvinnans kropp efter ägglossningen. Med ett ägglossningstest kan du därför ta reda på när det är mest troligt att du kan bli gravid.

Om du har en misstanke om att du kan vara gravid kan du hitta billiga och säkra graviditetstest här. Kom ihåg att det kan ta lång tid och många försök att bli gravid, även för väldigt fertila par, så tappa inte modet om det inte lyckas första gången.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.