Urtekram Pärldinkel eko - 400 g

Pärldinkel har en gyllene nyans och en fin, nästan nötig smak.
Ät pärldinkel både kallt och varmt. Till exempel i sallader, grytor, soppor och som tillbehör till varma rätter.
Hela, polerade, ekologiska kärnor som är fast, rustik mat med djupa rötter i den europeiska bondekosten. Traditionen fortsätter nu i det nya nordiska köket där pärlkornen står i spetsen i gastronomins främre rader.
Användning:
Skölj kornen i ljummet vatten (det förhindrar skum vidkokning). Koka 15-20 minuter i rikligt, saltat vatten. Häll bort överflödigt vatten och servera.
Energi |
1490 kJ / 350 kcal |
Fett |
2,6 g |
- härav mättade fettsyror |
0,2 g |
Kolhydrater |
64 g |
- härav sockerarter |
1,7 g |
Fibrer |
8,4 g |
Protein |
14 g |
Salt |
0,01 g |
dinkelkärnor*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
dinkel