Hållbara försändelser hos Med24

Omtanke för miljö och hållbarhet är viktigt för oss. Det gäller även för våra förpackningar och därmed våra leveranser till dig. Redan idag är alla våra försändelser FSC-certifierade och bakom våra emballage, förpackningsfyllnader etc. finns ett antal miljöcertifikat och miljövänliga val.

Nytt stort steg i hållbar riktning

När det gäller hållbarhet tar vi 2019 ett ännu större kliv i rätt riktning. Vi har sedan augusti 2018 arbetat med en helt ny och innovativ förpackningsmodell, detta för att säkerställa att våra leveranser tar mycket, mindre plats och att vår användning av förpackningsfyllning blir minimal.

Våra förpackningar kommer att anpassas både individuellt och i storlek. Det låter väldigt simpelt men lösningen har varit komplex att utveckla. Vi har genom att göra många tester, nått målet med en lösning som också fungerar i praktiken.

Den nya förpackningen har nu tagits i produktion och vi räknar med att bytet ska vara helt klart i slutet av augusti 2019. I framtiden kommer du att upptäcka att din leverans kommer utan eller med en minimal användning av förpackningsfyllning. Volymminskningen innebär också att våra paket tar mindre plats under transport (ca 20%) och vi kan på så sätt minska vårt CO2-avtryck.

Som nämnts ovan har vi redan gjort ett antal val med ett hållbart perspektiv i vår nuvarande förpackningsanläggning. Du kan läsa mer om detta nedan.

Miljövänliga fraktlådor

Fraktlådorna vi använder är redan idag av FSC-certifierad kartong. FSC är ett internationellt icke-vinstdrivande märkningssystem för trä och papper. FSC har ett brett stöd från gröna organisationer som t.ex. WWF, Greenpeace och World Forests, sociala organisationer som BAT och från olika företag världen över. I en FSC-skog fälls inte mer träd än vad skogen kan reproducera. Samtidigt är FSC en garanti för att djur och växtliv är skyddade och att de som arbetar i skogen är utbildade och får skälig lön samt har den säkerhetsutrustning som krävs.

Bionedbrytbara bubbelplast och tejp med naturgummilim

Fraktlådorna fylls så långt som möjligt med bubbelplast. Vi använder bubbelplast av BIO-typ, vilket innebär att det produceras i biologiskt, nedbrytbart folie. Och dessutom består det till största delen av luft, vilket innebär att minsta, möjliga "fyllning" används och att det är lätta att hantera och sortera bort för dig som mottagare.
För att försluta våra fraktlådor använder vi PP-tejp. PP-tejpen är mycket mer miljövänlig än den vanliga PVC-tejpen. PP-tejpen kan regenereras (återvinnas) och limmet är ett naturligt lim som kommer från träd. 

Bubbelplast i 100% återvunnet material

Den bubbelplast vi använder för att skydda produkterna under leverans är 100% återvunnen och giftfri. Dessutom har vi valt en "dammfri" typ som skonar både dig som kund och de anställda som förbereder din leverans.

Tänk på att samla din beställning i en större order i stället för att beställa individuella produkter flera gånger. Detta minskar den totala förpackningsförbrukningen och den totala transporten. Det innebär ett mindre avtryck på vår gemensamma miljö.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.