Omtanke för miljö och hållbarhet är viktigt för oss. Det gäller även för våra förpackningar och därmed våra leveranser till dig. Redan idag är alla våra försändelser FSC-certifierade och bakom våra emballage, förpackningsfyllnader etc. finns ett antal miljöcertifikat och miljövänliga val.

Minimal "luft" i våra försändelser

Sedan augusti 2018 har vi arbetat med en helt ny och innovativ förpackningslåda, som ska säkerställa att våra försändelser kommer att fylla betydligt mindre under transport och att vår användning av förpackningsfyllning blir minimal. Fraktlådorna kommer att vara fullt implementerade hösten 2019 och innebär att vi har tagit ett stort steg i en mer hållbar riktning.

Våra nya fraktkartonger kan justeras individuellt och anpassas i storlek. Det låter väldigt enkelt. Men konstruktionen har varit komplex att utveckla och vi har gått igenom många tester för att nå målet med en lösning som också fungerar i praktiken.

Du kommer därför att upptäcka att din försändelse kommer utan eller med minimal användning av paketfyllning. Samtidigt gör volymminskningen att våra paket kommer att ta relativt mindre plats under transport (ca 20%) och vi kan därmed minska vårt CO2-avtryck.

Miljövänliga fraktlådor

Fraktlådorna vi använder är av FSC-certifierad kartong. FSC är ett internationellt icke-vinstdrivande märkningssystem för trä och papper. FSC har ett brett stöd från gröna organisationer som t.ex. WWF, Greenpeace och World Forests, sociala organisationer som BAT och från olika företag världen över. I en FSC-skog fälls inte mer träd än vad skogen kan reproducera. Samtidigt är FSC en garanti för att djur och växtliv är skyddade och att de som arbetar i skogen är utbildade och får skälig lön samt har den säkerhetsutrustning som krävs.

Plasten har ersatts med återvunnet papper

Papindpakning i kasserne

Vi har tagit bort plasten överallt där det är möjligt. Både för produktskydd och som kartongfyllning har vi därför gått över från att använda de klassiska bubbelplasterna och luftkuddarna till att använda återvunnet papper och återvunnen kartong.

I kombination med möjligheten att kunna anpassa våra kartonger kommer du att upptäcka att dina beställningar kommer fram utan fyllning/luft i kartongerna eller med ett minimum av fyllning i form av återvunnen kartong.

Vi använder så lite plast som möjligt

Endast i mycket speciella fall där produkten eller transportföretaget kräver det använder vi plastmaterial. Men även här har vi gått över till mer miljövänliga val. De luftkuddar vi i så fall använder är av typen BIO, vilket innebär att de är tillverkade av biologiskt nedbrytbar folie. Och de få gånger vi måste använda bubbelplast så har bubbelplasten bytts ut mot en typ som är gjord av 100% återvunnet material och är giftfri. Transportföretagen kräver också att vissa produkter (vanligtvis vätskor) ska vara i en påse. Här har vi valt BIO-påsar där materialet består av mellan 87% och 95% biobaserat material.

Nu har vi också bytt tejp för att stänga våra fraktkartonger till PP-tejp, som är mycket mer miljövänlig än vanlig PVC-tejp. PP-folien kan regenereras (återvinnas) och naturgummit är ett naturligt lim som kommer från träden.

Vad kan du göra själv?

Tänk på att samla din beställning i en större order i stället för att beställa individuella produkter flera gånger. Detta minskar den totala förpackningsförbrukningen och den totala transporten. Det innebär ett mindre avtryck på vår gemensamma miljö.

Læs her hvad vi hos med24 gør for miljøet

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.