Visir

Med ett ansiktsvisir kan du skydda dig från stänk, partiklar samt virus.  Ett visir kan användas i kombination med munskydd eller för sig självt. Se vårt urval av visirer nedan.

Allt om visir | Visir eller munskydd | Användning | Vem kan använda visir? 

1 Produkt(er)

Allt om visir - skyddsutrustning mot stänk

Ett visir är en plastskärm som skyddar och avskärmar ditt ansikte från oönskade partiklar så som virus. Många människor associerar visir med de som används vid manuellt arbete, t.ex. svetsning. Skyddshjälmar har också ofta ett visir, likaså skidhjälmar.

På den här sidan hittar du visir som är lämpliga för vårdpersonal i samband med provtagning och arbete med patienter på sjukhus och inom vården. Kollektivtrafikanställda kan också dra nytta av visiret under en lång arbetsdag med kontakt till många människor.

I allmänhet kan skyddsutrustning användas som ett komplement till andra goda rutiner och vanor, så som att hålla 1-2 meters avstånd till andra, god handhygien och att hosta eller nysa i ärmen. För att klassificeras som personlig skyddsutrustning krävs en CE-märkning.

CE-märkning innebär att tillverkaren har angett att produkten uppfyller kraven i EU och därmed även i Sverige. För vissa produkter ska ytterligare test från tredje part utföras, vilket kan ses med munskydd och masker och desinfektionsmedel så som handsprit.

Du kan finna alla våra produkter inom personlig skyddsutrustning här.

Visir eller munskydd

Många väljer att använda ett visir istället för munskydd i samband med arbete. Detta då ett visir är bekvämare att bära under en längre tid - också en hel arbetsdag. Flera visir är avsedda att användas flera gånger, men det är viktigt att du läser om den enskilda produkten. Om du istället använder munskydd bör du köpa CE-märkta med hög filtreringsgrad. Typ II och typ IIR har en filtreringsgrad på > 98%.


Användning av visir

Ett visir är lätt att använda och sitter stadigt på huvudet. Oavsett om du bär glasögon eller inte, kan visiret användas enkelt och bekvämt. Likadant som vid användning av munskydd, är en hög hygienstandard avgörande för din egen och andras säkerhet. Du kan läsa mycket mer om användning av munskydd i den här artikeln.


Vem kan använda visir?

Följande lista visar de vanligaste situationer/tillfällen där ett visir rekommenderas;

  • Visir kan användas av personer med vissa störningar/sjukdomar så som eksem i ansiktet, KOL, allergier eller andra tillstånd som bidrar till att ett munskydd inte kan användas eller där det kan orsaka andningssvårigheter.
  • Visir kan användas för kommunikation med personer med nedsatt hörsel eller syn, där det krävs läppavläsning eller ett tydligt och långsamt tal.
  • Visir kan användas där nära kontakt är oundviklig, t.ex. vid kosmetisk behandling eller liknande.
  • Visir kan användas som ett alternativ till munskydd för chauförer, anställda i kollektivtrafiken, eller vid annat arbete där skyddsutrustning krävs.
  • Visir kan användas vid kontakt med barn eller med personer med t.ex. demens, där det är viktigt att ansiktet är synligt. Du kan läsa mer om barn och skyddsutrustning här.

Allt om skyddsutrustning

I vårt artikelbank hittar du artiklar om användning av skyddsutrustning. Här kan du lära dig mer om munskydd för barn, skillnad i användning av tygmunskydd eller engångsmunskydd samt en allmän guide till skyddsutrustning. Om du har några frågor angående köp av skyddsutrustning på Med24.se kan du kontakta en av våra experter. Möt dem alla här.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.