Clearspring Rice Malt Syrup eko - 330 g

Clearspring Rice Malt Syrup eko - 330 g
(1) Se alla recensioner
Se alla produkter från Clearspring
Varunummer: 8834

Ekologisk maltsirap av ris

Clearspring maltsirap har en rik, mild smak och en mildare söthet än socker, honung eller lönnsirap. Det gör den mindre benägen att ta över smaken av andra livsmedel och kan användas för att söta varma drycker och i bakning, samt som topping på kakor, pannkakor och desserter. 

Ris maltsirap har en subtil karamellsmak.

Obs! När du använder maltsirap istället för socker i bakning måste du lägga till det till de flytande ingredienserna i receptet och inte direkt i de torra ingredienserna. Du kan också behöva justera mängderna fasta ingredienser för att undvika att skapa en smet som inte blir för våt.

Om Clearspring

Clearspring är ett familjeägt företag som producerar japanska specialiteter och ekologiska livsmedel.
Produkterna bidrar till ett hållbart jordbruk, genom att stödja ekologiska jordbruk och förespråkar växtbaserade livsmedel. Clearspring använder aldrig några artificiella tillsatser eller tillsätter raffinerade sockerarter i sina livsmedel. Alla produkter är certifierade med the Vegan Society och är certifierade enligt EU standard.

Mältning

Traditionell maltning

Denna metod innebär att ekologiska korn får gro för att frigöra ett brett spektrum av naturligt, förekommande matsmältningsenzymer. Kornens stärkelse, proteiner och fetter bryts ner. Dessa stärkelser bryts ner till naturliga sockerarter för att skapa ett utsökt sirapsextrakt med en balans av maltos och andra sockerarter. Denna mörkbruna, tjocka och klibbiga maltsirap har en distinkt smak och är ungefär hälften så söt som raffinerat vitt socker.

Som kontrast tillverkas de flesta sirapssorter idag med hjälp av laboratorieproducerade enzymer som snabbt och billigt omvandlar stärkelsen i spannmål till enklare sockerarter. När maltsirapen från traditionell mältning ger lägre avkastning än sirapen från laboratoriets enzymprocess har den i stället med sin bredare enzymaktivitet skapat en fylligare smak och kan erbjuda en mera lättsmält produkt.

Är maltsirap bättre för mig än raffinerat socker?

Raffinerat vitt socker har fått smeknamnet ”white death" därför att det inte innehåller några andra näringsämnen än "tomma" kalorier och många studier har visat att vitt socker ger viktökning, diabetes, depression, försvagar immunsystemet och precis som droger, är mycket beroendeframkallande. Den bästa lösningen är att undvika vitt socker och ersätta det med mera naturlig sötma som maltsirap. Maltsirap består av komplexa sockerarter som tas upp långsammare i blodet än vitt socker och eftersom de är relativt obearbetade så innehåller de en lång rad näringsämnen och mineraler.

Glykemiskt Index

Glykemiskt index är ett mått på hur snabbt blodsockernivån stiger efter att ha ätit en viss typ mat. Livsmedel som snabbt frigör glukos har ett högt glykemiskt index (GI) och livsmedel som frigör glukos långsammare har lågt GI. Men GI-indexet ger dig inte alla uppgifter du behöver för att fastställa livsmedlets effekt på blodsockret. Det säger endast hur snabbt kolhydraterna i kosten omvandlas till socker i blodet. Den glykemiska belastningen (GL) talar om hur många kolhydrater maten innehåller. Och naturligtvis beror den mängd du äter av en viss produkt hur det påverkar ditt blodsocker.

Näringsinnehåll per 100 g:
Allergener:

Korn

Ingår i kategorierna
Sirap
Soil Assosiation Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.