Natur-Drogeriet skuren lakritsrot
	Lakritsroten kommer från en buskliknande växt som blir ca 1 meter hög, med 3-7 par fjäderformade blad med klibbiga hår. Lila blommor i klasar. Växer vilt och odlas i Medelhavet och i Mellanöstern samt odlas i Iran, Ryssland, Turkiet och Kina. Roten växer ner till ca 1 m djup och måste vara minst 3 år före skörd.
	
	Lakritsrot har en naturlig sötma och en fin lakritssmak som kommer fram när man tuggar på roten. I denna produkt är roten skviad så att den är lätt att använda som krydda eller till en härlig kopp örtte. 
Egenskaper
- Söt smak
- Används för örtteer
- Kan användas för brännvinsbryggning
Dosering och användning
	Lakritsrot är bra till snaps eller örtte. För te, använd ½-1 tsk rot per kopp kokande vatten. Låt dra i 5-10 minuter och sila med en tesil.
	
	OBS: Personer med högt blodtryck bör inte konsumera för stora mängder lakritsrot.
	
	Förvaring: Förvaras torrt och inte för varmt.
	Innehåll: 100 g
Innehåll:
 100 g
Skuren lakritsrot (Glycyrrhiza glabra)
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.
 
						 
			