Mill & Mortar Kardemumma hel eko - 25 g

Mill & Mortar Kardemumma hel eko - 25 g
Se alla produkter från Mill & Mortar
Varunummer: 10534

Mill & Mortar Kardemumma hel ekologisk - 25 g

Medan svartpeppar kallas kryddornas kung så kallas kardemumma för kryddornas drottning. Dels på grund den betydelse kardemumma har haft i kryddhandeln, men också för att den efter saffran är den näst dyraste kryddan i vikt.

Kardemumma är dyrt eftersom den växer på svåråtkomliga platser. Vår kardemumma växer ovanför byn Pilimathalawa under regnskogens täta tak. Kardemumman får full skugga, den höga höjdens svalka och massor av fukt - inte precis den mest bekväm plats att bo. Kardemummaplockare kämpar mot skogens djur som också älskar kardemummafrön, som vilda apor och vildsvin, samt mot blodiglar, myggor och andra insekter som biter människor. Men det är värt ansträngningen och de små gröna bären säljs till bra priser.

Det är inte nödvändigtvis storleken som avgör om det är bra kardemumma eller inte, utan snarare bärets gröna färg som indikerar om bäret skördats i rätt tid och torkats tillräckligt noga i de små ugnar som finns i många byar. De små kornen inuti skalet ska vara mörkgrå eller svarta. Om de är vita är de för gamla.

Kardemummakapslarna innehåller små frön. Kardemumma kan med fördel lättrostas i en torr stekpanna före användning och skalen kan avlägsnas innan de små fröna krossas i en mortel eller i en kaffekvarn. 

Ingredienser:

Kardemumma*

Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk

Ursprungsland: Sri Lanka jordbruk

Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.

EU ekologimärket Gluten Free Vegan Friendly

Andra kunder har köpt

Alternativa produkter

Recensioner

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.