Urtekram Svarta bönor, eko - 400 g

Ekologiska svarta bönor i burk
Vi har förberett med blötläggning och kokning - bara lagt till lite havssalt. Svarta bönor - klara att använda.
Använd i grytor, soppor och sallader - eller baka en glutenfri chokladkaka med bönor i stället för mjöl.
Svarta bönor förlorar en del av sin färg vid kokning.
Svarta bönor kan användas till en brownie
Ingredienser:
1 burk avrunna svarta bönor
80 g mörk choklad
100 g mjukt smör eller kokosnötsolja
250 g rörsocker
5 ägg
75 g mandel
40 g kakaopulver (ca 1 dl)
80 g grovt hackade valnötter / hasselnötter
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa havssalt / Himalaya salt
Sätt ugnen på 175 ° C. Mixa de avrunna bönorna i en matberedare. Smält chokladen i vattenbad. Vispa smör eller kokosnötolja med rörsocker , tillsätt äggen, ett i taget, vispa tills det är riktigt luftigt. Rör i malda bönor, mandel, kakao, vaniljsocker , bakpulver, salt och hackade nötter. Vänd ner den smälta chokladen.
Bred ut i smord form ca 20 x 30 cm. Grädda i 25-30 minuter.
Förvaring: I rumstemperatur. Förvaring efter öppnandet: I kylskåp i lufttät behållare i 3 dagar.
Innehåll: 400 g
Energi |
427 kJ / 102 kcal |
Fett |
0,8 g |
- varav mättade fettsyror |
0,2 g |
Kolhydrat |
11 g |
- varav sockerarter |
0,5 g |
Fibrer |
10 g |
Protein |
7,6 g |
Salt |
0,43 g |
Sorte bønner* (60%), Vatten, Havsalt (0,7%)
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.