Biogan Mungbönor, eko - 750 g

Ekologiska mungbönor från Biogan
Mungbönor har samma användningsområden som linser och andra bönor. Du kan t.ex. använda dem i lagade rätter eller i fräscha sallader. Du kan också rosta mungbönor och äta dem som ett knaprigt mellanmål med nötaktig smak.
Användning
Blötlägg Biogan mungbönor i 10-12 timmar före användning. Häll av vattnet och koka bönorna i nytt vatten i ca 30 minuter. Efter kokning kan du använda bönorna i matlagning eller så kan du välja att marinera eller rosta dem.
Förvaring: Torrt och svalt.
Förslag för att grodda bönorna
Förutom att vara bra för matlagning är mungbönor också bra för groddning. Efter blötläggningen tar du ett durkslag, klär det med några ark hushållspapper och häller bönorna och vattnet i det. När vattnet har dränerats väl täcker du bönorna helt med hushållspapper. Lägg durkslaget på en tallrik och ställ alltsammans på en mörk plats i rumstemperatur, t.ex. i ett köksskåp. Låt bönorna stå så här i fem dagar. 2-3 gånger om dagen doppar du durkslaget i kallt vatten - härefter är de klara att äta.
Innehåll: 750 g
Energi |
1142 kJ / 273 kcal |
Fett |
1,2 g |
- varav mättade fettsyror |
0,3 g |
Kolhydrat |
41 g |
- varav sockerarter |
2,9 g |
Fibrer |
15 g |
Protein |
23 g |
Salt |
0,01 g |
mungbönor*
Är det angivet en * vid en ingrediens är den 100% ekologisk
Produktens ingredienslista, näringsinnehåll och förpackning kan förändras med tiden. Vi uppdaterar hemsidan regelbundet, men kontrollera alltid förpackningen på den köpta produkten.