Echinacea - Röd solhatt

När vintern och kylan kommer, betyder det ofta förkylning och snuva. Echinacea används av många som droppar, halspastiller eller tabletter för att förebygga och lindra symptom på förkylning.

Vad är Echinacea? | Förebygg förkylning | Biverkningar med Echinacea

9 Produkt(er)

Röd solhatt - echinacea purpurea

Echinacea purpurea är det latinska namnet på röd solhatt, som faktiskt är en ganska vanlig trädgårdsväxt. Vad du kanske inte vet är att blomman och dess beståndsdelar ofta används i samband med förkylning, immunförsvar och inflammation.

Du kan köpa echinacea som ett naturläkemedel som innehåller en mängd olika ämnen som människor har upplevt, kan verka antiinflammatoriskt och som kan stärka immunförsvaret. Echinacea är i de flesta produkter ett extrakt från Echinacea Purpureas rötter - dvs. röd solhatt, och i vissa fall också saft från både stjälkar, blad och blommor. Det är alltså hela växten som används för tillverkning av naturläkemedel och andra produkter som innehåller echinacea.

De olika företagen som arbetar med echinacea, växtsaft och rotextrakt har var och en sitt eget hemliga recept för hur man bäst kan utnyttja växtens många, goda ämnen. Hos A. Vogel berättar man gärna om hur man behandlar blommorna omedelbart efter skörd, men exakt hur de gör sina extrakt och hur stark alkohol de använder, det håller de för sig själva.

Det är företagens olika tillvägagångssätt som innebär att du som användare av echinacea-produkter kan uppleva skillnad mellan produkterna, eftersom det kan finnas skillnader mellan till exempel torkade blommor eller helt nyskördade blommor.

Vilken produkt som är bäst för dig är upp till dig att utvärdera. Leta efter den produkt som bäst uppfyller dina behov - droppar, tabletter eller till exempel teer, som kan passa in i vardagslivet.


Förebygg förkylning med echinace

Blomman röd solhatt har använts i många år av nordamerikanska indianer i samband med både sår, insekts- och ormbett, för att lindra hosta, halsinfektioner och mot tandvärk. Idag används echinacea oftast vid förkylning, och det har blivit populärt för att förebygga förkylning.


Har echinacea några biverkningar?

Du kanske är nyfiken på att veta om det är farligt att ta echinacea och vilka mängder du faktiskt får med produkter som Echinaforce. Det skiljer sig från produkt till produkt hur stor den dagliga dosen av echinacea är, och eftersom produkterna varierar mellan droppar, sprayer, tabletter och kapslar kan det vara svårt att jämföra intaget av echinacea.

Du bör dock alltid följa anvisningarna för varje produkt för att se till att du handlar i enlighet med vad som anges och inte konsumerar för stora mängder echinacea.

Biverkningar som några har upplevt är sällsynta och är vanligtvis allergiska reaktioner eller till exempel utveckling av överkänslighet. Echinacea bör tas under en period på 8 veckor oavsett form för att säkerställa att levern inte påverkas. Det är inte heller något problem att följa eftersom, om du börjar ta echinacea vid de första tecknen på förkylning kommer symptomen med största sannolikhet vara borta efter 8 veckor.


Echinacea som kosttillskott

Du kan också få echinacea i andra former än röd solhatt-droppar , för i själva verket används echinacea också som en ingrediens i många kosttillskott. Här är de verksamma

Echinacea kan fås i många former

Om du - speciellt under den mörka och kalla årstiden - njuter av varm dryck eller en kopp te, kan du prova flera olika sorters echinacea. Det välkända märket Pukka har sammansatt ett te med fläder och echinacea, som är naturligt koffeinfritt. 

A. Vogel har förutom echinacea-droppar också echinacea-kräm och tandkräm med extrakt från den speciella blomman. Förutom echinacea innehåller tandkrämen också lakritsrot, tormentil och eukalyptus och är utan både fluor och skummedel. Om du är osäker på valet av tandkräm, läs den här artikeln om tandkräm - med eller utan fluor?

Echinacea är alltså inte bara aktuellt som ett medel mot förkylning, utan används också som en aktiv ingrediens i många andra produkter. I kräm ger den effektiv vård av torr och oren hud, och den rengör och lugnar huden vid kontakt.

Oavsett vilken form du använder echinacea, följ alltid produktens anvisningar och instruktioner för att få ut det mesta och det bästa.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.