Intimtvål

En intimtvål hjälper till att rengöra och skydda intimområdet. Läs mer om intimtvål här

45 Produkt(er)

Intimtvål - för rengöring av intimområdet

Intimtvål är en särskild typ av tvål som används för att rengöra och skydda det intima området. Det är viktigt att välja en intimtvål som är mild och pH-balanserad, eftersom detta hjälper till att upprätthålla en normal balans. Om du för intimområdet använder ditt vanliga schampo eller annan typ av tvål kan det skapa obalans, vilket kan leda till besvär, irritationer och svamp.

Intimtvål är speciellt utvecklad för att vara extra skonsam så att den tryggt kan användas i intimområdet.

PH-värdet i intimområdet är avgörande för dess allmänna balans. Intimområdet har ett pH-värde på cirka 4. Därför är de flesta intimtvålar tillverkade med ett pH-värde på 4, så att de inte skapar obalans i området vilket kan leda till att du blir mer mottaglig för infektioner.

Många intimtvålar innehåller även mjölksyra som bidrar till att upprätthålla pH-värdet och därmed förhindra överproppning av bakterier. Intimtvålar innehåller ingen parfym för att vara så skonsamma mot huden som möjligt.

Varför använda intimtvål?

  • Bättre hygien: Intimtvål är formulerad för att rengöra och skydda intimområdet. Den hjälper till att ta bort bakterier och smuts som kan leda till infektioner eller obehag.
  • Bevarande av pH-balans: Att upprätthålla intimområdets pH-balans är mycket viktigt för att förhindra irritation och infektioner.
  • Förbättring av lukt: Intimtvål hjälper till att ta bort dålig lukt från intimområdet eftersom den rengör och skyddar mot bakterier som kan orsaka dålig lukt.
  • Mindre irritation: Intimtvål är formulerad för att vara mild och skonsam, vilket hjälper till att minska risken för irritation och obehag jämfört med om du använder vanlig tvål eller schampo i intimområdet.

Guide: Så här använder du intimtvål

Intimområdet är mer känsligt än resten av vår kropp. Här är 5 enkla steg för att använda intimtvål på det mest skonsamma sättet.

  • Skölj området med vatten.
  • Ta en liten mängd intimtvål i handen och skumma upp.
  • Applicera skummet på området med mjuka rörelser.
  • Skölj området med vatten för att ta bort tvålen.
  • Torka området försiktigt med en ren, mjuk handduk.

Bra intimvårdsrutin

Om du vill ta väl hand om ditt intimområde är det en bra idé att ha en bra intimvårdsrutin. Det innefattar både tvätt av intimområdet, rakning och en fuktgivande vård.

När det gäller intimrakning är det viktigt att använda milda och skonsamma produkter. Rakning av intimområdet kan snabbt orsaka irriterad hud om du inte använder produkter som är avsedda för detta ändamål. Var därför extra försiktig med intimrakning så att du får det bästa resultatet.

Om din hud i intimområdet har en tendens att vara torr och känslig, kan du med fördel använda en intimbarriärkräm som kan skydda och lindra. En barriärkräm kan lindra symptom som klåda, sveda och allmän irritation.

Pil till toppen

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.