Intimrakning

Vill du ha en intimrakning utan röda prickar och inåtväxande hårstrån? Då har vi skapat en guide till hur du uppnår en bra intimrakning på bästa möjliga sätt.

Varför intimrakning? | Guide för intimrakning | Undvik röda prickar efter intimrakning | Bli av med inåtväxande hårstrån

25 Produkt(er)

Varför intimrakning?

Intimrakning för kvinnor förändras med trender och mode. Vissa vill ha en helt slät rakning, medan andra bara vill ha en delvis rakning. Intimrakning har blivit populärt eftersom kvinnor ofta vill ha mindre kroppsbehåring. Det finns dock inget rätt eller fel när det gäller kroppsbehåring. Du ska göra det som du känner dig mest bekväm med.

Intimrakning har egentligen inte så många fördelar utöver det faktum att vissa personer kan tycka att det är lättare att hålla sitt intimområde rent om det är rakat. Intimrakning kan orsaka obehag i form av klåda och sveda, men det kan också leda till röda prickar och inåtväxande hårstrån.

Vi har skapat en guide för hur du får ut det bästa av din intimrakning utan obehag, röda prickar eller inåtväxande hårstrån.


Guide för intimrakning för kvinnor

Det kan vara svårt att veta hur man gör en bra intimrakning. Din hud i det intima området är ofta tunn och ömtålig, och det krävs inte mycket för att få den ur balans. Därför har vi skapat en tydlig guide som hjälper dig att uppnå en bra intimrakning.

1. Ha inte bråttom

Vi rekommenderar att du inte stressar när det gäller intimrakning. På så sätt undviker du att skära dig med rakhyveln. Du bör också se till att du har bra belysning så att du kan se vad du gör.

2. Återfukta huden före rakning

Det är viktigt att återfukta huden med varmt vatten före rakning. Det varma vattnet öppnar porerna och gör hårstråna mjuka och följsamma så att de blir lättare att raka.

3. Ta bort det värsta med en sax

Om ditt hår är långt kan du klippa av det värsta med en sax. Detta kommer att göra intimrakningen enklare för dig. På så sätt behöver du inte raka samma ställe flera gånger och orsaka onödig irritation, och din rakhyvel kommer också att hålla sig vass längre.

4. Använd rätt hudvård för din intimrakning

För att mjuka upp dina hårstrån och göra dem mer lätthanterliga är det en bra idé att använda ett rakskum eller en rakgel. Det är bra om din rakgel eller ditt rakskum är för känslig hud, eftersom huden i intimområdet är extra känslig.

5. Håll rakbladet rent

Det är oerhört viktigt att ditt rakblad är rent och vasst. Om det är smutsigt eller slött kan det främja bakterier, irritation och rodnad, vilket ingen vill ha. Det är också viktigt att du inte korsrakar dig. Det innebär att du inte använder samma rakblad för intimrakning som du till exempel använder under armarna. Det rekommenderas också att du alltid sköljer rakbladet noggrant efter användning för att undvika bakterieansamlingar. Du kan t.ex. regelbundet skölja rakbladet med kokande vatten för att effektivt döda bakterier.

6. Sträck ut huden

Om du håller i eller sträcker ut huden kan du lättare undvika skärsår och skrapsår. Särskilt i intimområdet, där huden har fler veck.

7. Skölj huden efter rakning

Det är viktigt att skölja huden efter intimrakning för att avlägsna överflödigt rakskum eller rester av rakgel. Det är en bra idé att skölja med kallt vatten för att stänga porerna och minimera risken för att bakterier och smuts tränger in. Om du är extra känslig i intimområdet bör du inte använda för mycket intimtvål, eftersom alltför noggrann tvättning kan skapa obalans.

8. Använd ett avslutande intimbalsam

Att raka sig hela tiden kan vara tufft för huden, särskilt i intimområdet där huden är tunnare och känsligare. Det är därför viktigt att ta hand om huden efter en intimrakning.


Hur man undviker röda prickar efter intimrakning

Vi känner alla till de irriterande små röda prickarna som man kan få efter intimrakning. De tenderar att orsaka både klåda och sveda. Men hur kan du undvika röda prickar efter intimrakning? Vi har sammanställt några tips.

  • Se till att byta ut rakhyveln regelbundet för att hålla bladet vasst. Ett slött rakblad kan bidra till irritation och rodnad.
  • Bakterier går också hand i hand med röda prickar. Det är därför viktigt att hålla rakhyveln ren. Det kan du göra genom att skrubba den regelbundet.
  • Bra eftervård är också avgörande för hur väl din hud mår efter intimrakningen. Använd därför alltid en bra fuktgivande lotion eller intimbalsam efter rakningen, och den ska helst vara parfymfri.

Minimera risken för inåtväxande hårstrån

Förutom röda prickar och irritation lider många kvinnor också av inåtväxande hårstrån efter intimrakning. Om du är en av dem som är benägna att få inåtväxande hårstrån kan dessa tips hjälpa dig.

Om du vill undvika inåtväxande hårstrån är det viktigt att följa samma råd som gäller för röda prickar. Men det finns också andra saker du kan göra för att minimera risken för inåtväxande hårstrån.

  • När du använder en rakhyvel för att ta bort hår i intimområdet är det viktigt att du rakar med hårets rikting och inte mot det.
  • Det är en bra idé att exfoliera huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller och öppna porerna så att håret kan tränga in i huden.
  • Efter intimrakningen bör du smörja in dig med en återfuktande lotion eftersom hårstrån kan ha svårt att tränga genom torr hud. Se därför alltid till att din hud är återfuktad.
  • Har du använt samma hårborttagningsmetod under lång tid och fortsätter att kämpa med inåtväxande hårstrån? Då bör du överväga att prova en annan hårborttagningsmetod.
  • Om du ofta går i tighta byxor och trosor kan det leda till att håret i intimområdet börjar växa inåt.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

30 dagars returrätt

30 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.