Ögonkräm – hitta din favorit ögonkräm

När ska man börja använda ögonkräm och vad är ögonkräm bra för? Hudvård kan vara en djungel att navigera i, men det har nu blivit lite lättare. Läs allt om ögonkräm här och se det stora utbudet på denna sida!

Varför använda ögonkräm? | Specifik ögonvård | Anti-age | Naturlig ögonkräm

182 Produkt(er)

Varför använda ögonkräm?

En av de första ställena där tecken på åldrande uppträder är i området kring ögonen. Fina linjer och begynnande rynkor börjar tidigt här. Även om hudens åldrande är naturligt, vill många kvinnor försöka att skjuta upp hudens åldrande i några år. Med en effektiv ögonkräm kan den tunna huden runt ögonen stramas upp och därigenom minska rynkor och påsar unde örgonen. Vilken ögonkräm som är den bästa varierar från person till person och beror på ens hudtyp och "kondition" runt ögonen.

När ska jag börja använda ögonkräm?

Du kanske är en av många kvinnor som anser att det är ett bevis på utförsbacke att börja med anti-aging-produkter. Har jag verkligen blivit så gammal kan man tycka. Det finns dock ingen anledning att känna sig för ung för anti-aging och ögonkräm. Faktum är att du får ut mycket mer av de aktiva ingredienserna och de läckra krämerna om du börjar runt 25 års åldern, då du här kan börja skjuta upp och effektivt behandla de första, små tecknen på åldrande.

Ögonkräm, med eller utan anti-aging egenskaper, kan du använda hela livet. Det stora utbudet av ögonkrämer gör att du kan hitta en för just din huds behov. Vissa skulle vilja ha en ögonkräm som kan ljusa upp de mörka ringarna under ögonen. Andra letar efter en ögonkräm för påsar under ögonen och svullnader runt ögonområdet. En tredje kan ha torra ögonpartier, och behöver därför en återfuktande ögonkräm.


Specifik ögonkräm med aktiva ingredienser

Även om en ögonkräm med fukt och vårdande ingredienser kan fungera ganska bra så kan du uppnå mer synliga resultat om du väljer en ögonkräm riktad mot dina problem i ögonområdet.

Anti-age ögnkräm

Som tidigare beskrivits är anti-aging ögonkrämer även för personer i 20-årsåldern. Utbytet av en bra ögonkräm med aktiva ingredienser kan bli högre om man börjar tidigare och därmed jobbar på att fördröja ålderstecken. De bästa anti-aging ögonkrämerna är uppstramande och hjälper till att minska rynkor och fina linjer.

Den mest populära anti-aging ögonkrämen hos Med24.se är Beauté Pacifique A-vitamin ögonkräm. Denna ögonkräm stärker, återfuktar och regenererar huden i ögonområdet med hjälp av aktiva ingredienser som aqualane, aloe vera-pulver, veteaminosyror och retinylpalmitat – en typ av vitamin A.

Franska Avène har med sin YsthéAL-serie skapat en rad produkter mot de tidiga ålderstecken. Eye & Lip Contour Care är en anti-aging kräm för både ögon och läppar. Ögonkrämen är utan parabener eller parfym och är full av effektiva ingredienser som verkar på hudens yta och i de djupare lagren.

Ögonkräm för påsar under ögonen

Många kämpar med påsar under ögonen som de upplever ger ett trött och ovårdat utseende. Det kan finnas många olika anledningar till att dina ögon är svullna och påsiga, men några av de vanligaste är:

  • Brist på sömn
  • För lite vitaminer
  • Ensidig och osund kost
  • För lågt vätskeintag
  • Genetik
  • Rökning

Som tur är finns det hjälp att hämta av bra och effektiva ögonkrämer. Ögonkräm med vitamin A (även kallad retinol), C och E kan ha en positiv effekt på påsar under ögonen. Retinol kan ha en reparerande effekt på huden, medan C- och E-vitamin är antioxidanter. Du bör använda ögonkräm både morgon och kväll som en del av din vanliga hudvårdsrutin.

Prova Puffy Eyes Gel från Beauté Pacifique, som minskar och förebygger trötta och svullna ögon. Krämen är en av flera fantastiska hudvårdsprodukter från det populära märket som även har skapat en rad effektiva anti-aging produkter. Den speciella gelen är lämplig för morgonen, när huden runt ögonen tenderar att vara svullen. Du får enkelt en fräschare look med denna fantastiska ögonkräm.

Vichy Liftactive Supreme Eyes är också en populär ögonkräm som har en uppstramande effekt på rynkor, slappa ögonlock, mörka ringar och påsar under ögonen. Koffeinhalten har en stimulerande effekt på blodcirkulationen, medan eskin motverkar svullna ögon.

Du kan också tillfälligt minska svullnaden med gurka. De berömda gurkskivorna, som du kanske förknippar med spascener från filmer, har en svalkande och lugnande effekt på ögonområdet. Effekten är kortvarig, men det är behagligt att kyla ögonen och du kommer förmodligen att känna dig mer pigg efteråt. Hudvård handlar också om välmående, avstressning och vila, så kyl gärna dina ögon med gurkskivor som en del av din hudvårdsrutin för att stressa ner efter en lång dag.

Ögonkräm mot mörka ringar och missfärgningar

Har du problem med mörka ringar och missfärgningar under och runt ögonen kommer du att ha nytta av de många ingredienser som även motverkar påsar under ögonen. Så du kan lugnt gå efter ögonkräm med vitamin A, E och C på ingredienslistan. När det kommer till mörka ringar har K-vitamin även en stärkande effekt på blodkärlen. Om dina mörka linjer beror på blodkärl kan vitamin K göra skillnad.

Ecooking Ögonkräm innehåller både vitamin A och E och förbättrar även strukturen i huden runt ögonen. Den veganska ögonkrämen ger lyster, minskar fina linjer och minskar svullnader runt ögonen. Du kan få fler tips för att förebygga och behandla påsar och ringar under ögonen i vår artikel.

Torra ögon och ögonlock

Har du problem med torrhet, klåda och irritation i ögonområdet? Så är det viktigt att använda en återfuktande, vårdande och skyddande ögonkräm. Eye Care Serum från Astion Pharma är en ögonkräm/ögongel för känsliga och irriterade ögon som är torra. Fukt är ledordet och med den parfymfria ögonkrämen kan du få smidig, frisk och väl återfuktad hud.

L300 har också utvecklat en effektiv ögonkräm för torra ögon och ögonlock som heter Intensive Moisture Eye Cream+. Denna ögonkräm är för känslig och torr hud som behöver lugnas och skyddas. Ögonkrämen är superfuktande och innehåller ingredienser som E-vitamin, mjölksyra och karbamid.


Naturlig ögonkräm

Fler och fler uppskattar och efterfrågar naturlig hudvård. När det kommer till ögonkräm kan du även här hitta ett stort utbud av naturlig ögonvård. Här hittar du naturlig hudvård av hög kvalitet från bl.a. Dr. Ekologisk, Weleda, Nuxe och Decléor.

Vill du ha en ögonkräm utan parabener kan du t.ex. välj Rønsbøl Eye Cream. Det danska märket har skapat en ögonkräm som har en uppstramande effekt och ger dina trötta ögon förnyat liv. Förutom att den är fri från parabener innehåller den varken parfym eller syntetiska färgämnen. Du kan också prova Mellisa Advanced Eye Cream, som är ekologisk med antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper.


Ögonkräm från de bästa märkena på Med24.se

Det stora utbudet av ögonkräm på Med24.se innehåller många fantastiska varumärken och produkter. Men det är inte enbart bra hudvårdsprodukter som kan inte ge dig lyster och spänst i ögonområdet. En hälsosam och varierad kost, motion och mycket vätska är den bästa utgångspunkten för din hudvårdsrutin. Du kan läsa mycket mer om hudvård i den stora guiden för alla hudtyper. Du kan även hitta ögonkräm för män från t.ex. Vichy, Nuxe och Dermalogica här.

Fri frakt över 499 kr

med DHL

14 dagars returrätt

14 dagars retur- och ångerrätt från den dag du mottager varan

Medlemsbonus

Du får bonus på dina köp hos oss

Kundservice

Kontakta oss på tfn: 08 - 403 001 90 eller på e-post: info@med24.se

Spara ännu mer på alla dina sunda inköp!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och motta exklusiva erbjudanden, kampanjer och experttips för en sundare livsstil.